Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Δήμαρχε Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο, υπάρχει θέμα με τις τοποθετήσεις προϊσταμένων στο Δήμο;

Είναι σαφές ότι ο Prefadoros δεν αναμιγνύεται σε Υπηρεσιακά θέματα του Δήμου Ναυπλιέων και δεν μπορεί να πάρει θέση υπέρ ή κατά κάποιου υπαλλήλου.

Υπάρχουν τα αρμόδια υπεύθυνα όργανα και η Δικαιοσύνη όπου μπορεί να καταφύγει όποιος πιστεύει ότι αδικείται.

Η παρέμβαση και δημοσιοποίηση του θέματος γίνεται, γιατί αν υπάρχουν ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας θα πρέπει να καταλογιστούν και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι από μη Νόμιμη διαδικασία θα προκύψουν οικονομικές επιβαρύνσεις, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, δεκάδων χιλιάδων Ευρώ που θα πληρώσουν οι Δημότες.

Επειδή ο Δήμος Ναυπλιέων δεν απάντησε στην πρόσκληση του Prefadorou, δημοσιεύω τα στοιχεία της υπόθεσης και αναμένω απαντήσεις.


- Στις 2 Σεπτεμβρίου 2013, με εξαιρετικώς επείγον έγγραφο, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης, παραγγέλλει την άμεση εφαρμογή της Εγκυκλίου 17 με θέμα "Επιλογή προϊσταµένων οργανικών µονάδων στους ΟΤΑ α΄ βαθµού µε τις µεταβατικές διατάξεις του άρθρου πέµπτου του ν. 3839/2010"

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B9%CE%92%CE%9D-2%CE%A8%CE%A5

Ορίζονται οι χρόνοι, η διαδικασία επιλογής και τα προσόντα των υπαλλήλων, καθώς και κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να προκύψει.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία πρέπει να αρχίσει άμεσα, τονίζει μάλιστα, "Προς τούτο το αρµόδιο προς διορισµό όργανο των ΟΤΑ α΄ βαθµού πρέπει να αποστείλει στο οικείο Υπηρεσιακό Συµβούλιο τους ατοµικούς φακέλους των υπαλλήλων, δεδοµένου ότι η µη αποστολή τους συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος".

- Μετά παρέλευση ενός και πλέον μήνα, ο Δήμαρχος κ. Κωστούρος στις 16 Οκτωβρίου 2013 δημοσιεύει στο Διαύγεια "Προκήρυξη – πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την πλήρωση θέσεων προϊσταµένων ∆ιεύθυνσης" και "Προκήρυξη – πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την πλήρωση θέσεων προϊσταµένων Τµηµάτων ∆ήµου Ναυπλιέων", όπου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν ότι θέλουν να γίνουν προϊστάμενοι.

Από τότε μέχρι και σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και δεν υπάρχει κάποια ανάρτηση στο Διαύγεια για το θέμα.

Επίσης καταγγέλλουν ότι υπάρχουν διορισμένοι προϊστάμενοι χωρίς να εφαρμοστεί ο Νόμος και ότι αν φτάσουμε δύο μήνες πριν από τις εκλογές, δηλαδή το Μάρτιο, μετά δεν μπορούν να γίνουν μεταβολές και αλλαγές προϊσταμένων.

- Στις 19 Νοεμβρίου 2013, η ΠΟΕ-ΟΤΑ με επιστολή της στον Υπουργό καταγγέλλει ότι οι Δήμαρχοι επίτηδες καθυστερούν την εφαρμογή του Νόμου για να διορίζουν τις δικές τους επιλογές και να πάνε με αυτές στις εκλογές.

Τονίζει μάλιστα ότι ετοιμάζει ατομικές και ομαδικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/poe-ota-apeilei-me-prosfigi-sti-dikaiosini-gia-ti-mi-epilogi-proistamenon

- Ο Υπουργός αυθημερόν, στις 19 Νοεμβρίου 2013, απαντά και με νέα παρέμβαση ζητά την άμεση εφαρμογή του Νόμου και της εγκυκλίου της 2ας Σεπτεμβρίου 2013.

http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/mixelakis-pros-dimous-epilexte-edo-kai-tora-tous-proistamenous-ton-ipiresion

- Στις 21 Νοεμβρίου με νέο έγγραφο ο Υπουργός Εσωτερικών προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ενημέρωση όλων των ΟΤΑ, "συγκροτήθηκε το Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του άρθρου 4 του ν. 3584/2007, όπως ισχύει και είναι πλέον δυνατή η επιλογή προϊστάμενων Γενικών Διευθύνσεων στους Δήμους και τους Συνδέσμους αυτών", προσθέτει δε "...ως προς την κατεύθυνση της άμεσης υλοποίησης των διαδικασιών επιλογής προϊσταμένων όλων των οργανικών μονάδων, καθώς η επιλογή αυτών με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην εύρυθμη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

http://www.apnet.gr/images/stories/2013/epilogi_proistamenon_gen._diethynseon.pdf

- Στις 4 Ιανουαρίου 2014, διαπιστώνεται από το Υπουργείο ότι ελάχιστοι Δήμοι έχουν προχωρήσει στη Νόμιμη διαδικασία, αλλά και αυτοί κωλυσιεργούν.

http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/nea-proeidopoiisi-mixelaki-pros-tous-ota-oriste-edo-kai-tora-proistamenous

Είναι προφανές πλέον ότι ο χρόνος δεν επαρκεί, να πάνε να ρθούνε τα χαρτιά έφτασε ο Μάρτης, οπότε;

Ο Prefadoros ευχαρίστως θα δημοσιεύσει απάντηση από το Δήμο Ναυπλιέων, μακάρι να υπάρξει.

Το συμπέρασμα μου με αυτά τα στοιχεία, αν κάποιοι έχουν αδικηθεί, θα αποζημιωθούν με χρήματα των Δημοτών.

Μόνο που αυτή τη φορά θα αναζητηθούν ευθύνες, αν υπάρχουν.

Prefadoros

Υ.Γ. Αγαπητοί γνωστοί και άγνωστοι, γιατί απευθύνεστε στον Prefadoro; Αν ο Δήμαρχος σας αδικεί ή δεν εφαρμόζει τα νόμιμα κατά τη γνώμη σας, υπάρχουν έγκριτοι Νομικοί στην ηγεσία του Δήμου, όπως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπούκουρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Αυγουστόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ κ. Χελιώτης, απευθυνθείτε σε αυτούς.