Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Συγνώμη κ. Δήμαρχε αλλά θα προτιμήσω τη σύσκεψη για το πορτοκάλι στο Ανυφί

Για πρώτη φορά ο Prefadoros έλαβε πρόσκληση από το Δήμο Ναυπλιέων, να παρευρεθεί σε εκδήλωση που διοργανώνει και δυστυχώς δεν θα μπορέσω να πάω.

Ο λόγος απλός, θα προτιμήσω να πάω την ίδια ώρα στη συγκέντρωση των αγροτών, αυτών που δουλεύουν στη γη, αυτών που αγωνίζονται για την επιβίωση, στο Ανυφί.

Ίσως εκεί η παρουσία μου να έχει αξία, να έχει περιεχόμενο, να δώσει θάρρος και δύναμη στους αγρότες παραγωγούς συμπολίτες.

Οι άλλοι, ας πάνε στη Περιφερειακή Ενότητα να συζητήσουν ώστε να αποκτήσουν άλλοθι, τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές το θυμήθηκαν, ότι ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των παραγωγών.


Να τα κανάλια, να οι φωτογραφίες, να οι χαιρετούρες, να έχουμε προεκλογικό υλικό, τι και αν τρία χρόνια τώρα ούτε που ασχοληθήκαμε, η τελευταία εντύπωση μένει.

Θα δείτε τα κανάλια και τις ιστοσελίδες τι θα παίζουν την επομένη.

Δεν μπορώ όμως, ξέρετε τη "ζούρλια" μου όταν υποτιμούν τη νοημοσύνη μου.

Αγαπητέ μου Δήμαρχε, όλους αυτούς που έχεις καλέσει, πότε θα προλάβουν να μιλήσουν; Πόσο χρόνο θα έχει ο καθένας; Ποιο αντικείμενο θα αναπτύξει; Αυτά που θα πουν δεσμεύουν κανέναν; Αυτοί που θα μιλήσουν, οι περισσότεροι τουλάχιστον, έχουν θεσμικό ρόλο, περίμεναν τη συζήτηση του Δήμου για να τοποθετηθούν ή να προτείνουν κάτι;

Πόσο προσχηματική και αστεία είναι μια τέτοια "μάζωξη"; Οι Υπουργοί, οι Βουλευτές, η Περιφέρεια και οι άλλοι φορείς, μαζί με το Δήμο Ναυπλιέων, να πάνε στο Ανυφί, να μιλήσουν με τους παραγωγούς αγρότες, εκεί είναι η θέση τους.

Κάθε άλλη τάχα προσπάθεια και ενδιαφέρον, απλά γίνεται για να έχετε να δείξετε τις φωτογραφίες στα προεκλογικά σας φυλλάδια.

Ο Prefaoros δεν γίνεται "γλάστρα" κανενός.

Prefadoros

- Θαυμάστε πόσοι καλούνται να συμμετάσχουν στη συζήτηση του Δήμου Ναυπλιέων σε ένα απόγευμα.

"Προσκαλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, οι Βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Αντιπεριφερειάρης Αργολίδας, εκπρόσωποι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, εκπρόσωποι του Επιμελητήριου Αργολίδας ,εκπρόσωποι επιχειρηματικού κλάδου τυποποίησης και συσκευασίας, ομάδες παραγωγών, η επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ναυπλιέων για να διερευνηθούν και να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί από την μη διάθεση των προϊόντων τους καθώς και από την πτώση των καρπών από τα δέντρα λόγω των ειδικών καιρικών συνθηκών."

- Από την ανακοίνωση των αγροτών για το κάλεσμα στο Ανυφί, την ίδια μέρα και ώρα.

"...Πάνω σε αυτά τα ζητήματα και ειδικά για το ζήτημα του πορτοκαλιού, θα πραγματοποιήσουμε σύσκεψη την Παρασκευή 17 Γενάρη και ώρα 7μμ στο δημοτικό κατάστημα (πλατεία) στο Ανυφί. Παράλληλα με αντιπροσωπεία μας, θα συμμετέχουμε στην πανελλαδική σύσκεψη των Επιτροπών Αγώνα των Μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Γενάρη και θα αποφασιστεί η μορφή και η πορεία των κινητοποιήσεων στα τέλη Γενάρη.

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδος"

- Και η συλλεκτική πρόσκληση προς τον Prefadoro από το Δήμο Ναυπλιέων.