Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Κόντρα Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Δήμο Ναυπλιέων για το Σκουπιδότοπο της Καραθώνας

Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους για το συνεχιζόμενο έγκλημα της ανεξέλεγκτης απόθεσης των σκουπιδιών στο χώρο της Καραθώνας.

Και αυτή η Δημοτική Αρχή και η προηγούμενη έχουν τεράστιες ευθύνες, αλλά και η Περιφέρεια διαχρονικά για την ανοχή στην παρανομία.

Φυσικά θα προσπαθήσουν να κερδίσουν χρόνο ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα, όμως και μόνο ότι για πρώτη φορά καταγράφεται επίσημα ότι υπάρχει ΧΑΔΑ στην Καραθώνα, που επιμελώς προσπαθούσαν τόσα χρόνια να κρύψουν, είναι μια πρώτη νίκη.

Αντιγράφω από την argolidafree.blogspot.gr σχετική ανάρτηση για να καταλάβετε ακριβώς τι συμβαίνει μέσα στις Γιορτές.

"Εξελίξεις για το σκουπιδότοπο στην Καραθώνα. Πρόστιμο από την Περιφέρεια

Σήμερα στις 3 Ιανουαρίου 2014, κατέθεσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπλίου σε ένορκη εξέταση, στην προανάκριση που διενεργείται με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, για τη φωτιά στο τέλος Ιουλίου 2013 στην περιοχή του σκουπιδότοπου της Καραθώνας.


Κατέθεσα και ότι επιπλέον υλικό είχα στην κατοχή μου και τα γεγονότα όπως τα έζησα.

Κάτι περισσότερο δεν μπορώ να προσθέσω στην ανάρτηση.

Υπάρχει μια σημαντική εξέλιξη, εκτός της προανάκρισης, και αφορά την επιβολή προστίμου από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ύψους 40.000 Ευρώ προς το Δήμο Ναυπλιέων για την παράνομη χωματερή-σκουπιδότοπο της Καραθώνας.

Δεν μπορώ να ξέρω αν έχει σχέση με την προανάκριση, δεν μπορώ να γνωρίζω αν η παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και για αυτονόητους λόγους, κάνουν τον κ. Τατούλης να παίρνει τα μέτρα του.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι για πρώτη φορά καταγράφεται επίσημα, έστω και μέσω του προστίμου, και αναγνωρίζεται η ύπαρξη και λειτουργία ΧΑΔΑ στην περιοχή της Καραθώνας.

Προσέξτε το σκεπτικό της επιβολής του προστίμου για το οποίο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων αποφάσισε να κάνει προσφυγή:

"Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την 89916/7622/17.12.2013 απόφασή του επέβαλε διοικητικό πρόστιμο , σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν.4014/2011 , στο Δήμο Ναυπλιέων για τον Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στην εκτός σχεδίου περιοχή – θέση «Καραθώνα» - Δ. Ναυπλιέων , ύψους σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000 €) επειδή διαπιστώθηκε ότι:

 ο ΧΑΔΑ ήταν σε λειτουργία καθώς πραγματοποιούνταν ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων και μέρος αυτών ήταν ακάλυπτα

 δεν υπήρχε προστατευτική περίφραξη με συνέπεια την ανεξέλεγκτη πρόσβαση στο χώρο του ΧΑΔΑ

 διαπιστώθηκε η ύπαρξη διάσπαρτων εστιών φωτιάς και ανάδυση καπνών γεγονός που υποδηλώνει προηγούμενη εκδήλωση φωτιάς

Τα παραπάνω συνιστούν παράβαση των διατάξεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία κίνδυνου ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος και κατ' επέκταση τη δημιουργία κινδύνου της δημόσιας υγείας.

Από το ποσό αυτό ποσοστό 60% θα εισπραχθεί υπέρ Πράσινου Ταμείου (Κ.Α.Ε. 3517) και 40% υπέρ του Δημοσίου (Κ.Α.Ε. 3739)."

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Μάνος Περράκης"

Για την αντιγραφή,

Prefadoros

Υ.Γ. Οι αναρτήσεις για την Καραθώνα, για να μην ξεχνάμε.