Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Και μεις βουλιάζουμε κόβοντας Βασιλόπιτες

Εντάξει, τιμούμε τα έθιμα, τις παραδόσεις, συνεχίζουμε αυτά που πήραμε από τους προηγούμενους.

Μόνο που πρέπει να κοιτάμε και τα σημερινά και αυτά που θα παραδώσουμε εμείς στους επόμενους, στα παιδιά μας και αυτά δεν είναι μόνο οι Βασιλόπιτες, είναι και το περιβάλλον, οι οικονομικές προοπτικές και οι συνθήκες διαβίωσης σε ένα τόπο.

Βέβαια αυτά είναι πιο δύσκολα από το να καλέσεις έναν Ιεράρχη, να βγάλεις ένα λόγο, να κόψεις μια πίτα και να δημιουργηθεί μια ανάλαφρη ατμόσφαιρα με τα κανάλια και φωτογραφίες στα ΜΜΕ.

Πολύ πιο δύσκολα, να στύψεις το μυαλό σου σαν υπεύθυνος Δήμαρχος ενός τόπου να δεις μήπως η μελέτη που σου "πασάρει" μια εταιρία είναι μόνο προς το συμφέρον της και αν υπάρχει βλάβη του δικού σου συμφέροντος, του Δήμου σου.


Να δεις και να προβληματιστείς ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην περιοχή του Δήμου σου, που θα επηρεαστούν για τριάντα χρόνια από μια δράση σαν την μεταφόρτωση των σκουπιδιών όλης της Αργολίδας.

Να ασχοληθείς, εσύ και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου σου, στο να ξεκαθαρίσεις και να θέσεις στους Δημότες όλα τα στοιχεία ώστε να παρθεί η καλύτερη απόφαση.

Άλλοι Δήμοι, φορείς και επιστήμονες, σε άλλα μέρη της Πελοποννήσου έχουν αντιρρήσεις, εκφράζουν ενστάσεις, λένε την άποψη τους, συμμετέχουν.

Εδώ, άλλη μια πίτα για λεζάντα.

Σιγά μην ασχοληθούμε με το Σταθμό Μεταφόρτωσης των σκουπιδιών που θα γίνει στο Δήμο μας για όλη την Αργολίδα και τις επιπτώσεις που αυτός θα έχει.

Όταν έρθει ο λογαριασμός για να πληρώσετε, αγαπητοί συμπολίτες, όταν διαμαρτυρηθήτε για την υποβάθμιση στο περιβάλλον, θυμηθείτε τον υβριστή και συκοφάντη Prefadoro.

Ξεχάστε και αθωώστε τους υπεύθυνους, έτσι κάνετε πάντα, με γνώμονα το υποτιθέμενο προσωπικό σας συμφέρον, τη γνωριμία ή φιλία, την εμπορική σχέση, το "καλό παιδί ο ..." και πάει λέγοντας.

Μετά; Ε, μετά θα ψάχνετε τη λύση στον Αλέξη, και ας είναι και Άθεος.

Μόνο που τότε θα είναι αργά, ξέρετε γιατί;

Γιατί δεν τολμάτε τώρα να πείτε, φίλε "σε αγαπώ σε εκτιμώ, αλλά δεν κάνεις, δεν μπορείς".

Τόσο απλό είναι.

Για την Ιστορία, ο Prefadoros έχει παρουσιάσει και αναλύσει το θέμα που εγκρίνεται την Παρασκευή στο Περιφερειακό Συμβούλιο σε δυο αναρτήσεις, "Το σημείο συγκέντρωσης των απορριμμάτων της Αργολίδας, στα όρια του Δήμου Ναυπλιέων τελικά" και "Το "προνομιούχο" οικόπεδο των 7 στρεμμάτων της μεταφόρτωσης σκουπιδιών στην Αργολίδα".

Αν και κοντεύουν δυο μήνες από τότε, κανείς άλλος δεν ευαισθητοποιήθηκε, ας μην συζητάμε για ΜΜΕ, επομένως οι μόνοι που μπορεί να γνωρίζουν το θέμα είναι κάποιοι αναγνώστες του Prefadorou.

Απέναντι σε αυτούς αισθάνομαι υπεύθυνος και συνεχίζω να γράφω, οι άλλοι ας πιστεύουν ότι τα παίρνω, από τον εαυτό τους φαίνεται κρίνουν.

Prefadoros

Υ.Γ. Οι παπαγάλοι ξεσάλωσαν, ωσαννά στον Κωστούρο που μας ενημερώνει μέσα από το facebook.

Εντάξει, αν νομίζει ότι είναι Πρόεδρος μη Κυβερνητικής Οργάνωσης δικαίωμα του.

Σαν Δήμαρχος όμως θα ανακοινώνει και θα δημοσιοποιεί επίσημα, με σφραγίδα και υπογραφή τα λεγόμενα του.

Θέλει δε θέλει.