Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Εσείς Αντιπεριφερειάρχα κ. Χειβιδόπουλε, τι θα υποστηρίξετε για τα σκουπίδια την Παρασκευή;

Καλά, οι Δήμαρχοι Ναυπλιέων και Άργους-Μυκηνών, θεώρησαν για τους δικούς τους λόγους το θέμα ανάξιο ενημέρωσης και διαλόγου, δεν συζητάμε για τους ανύπαρκτους Περιφερειακούς Συμβούλους, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, εσείς όμως κ. Χειβιδόπουλε;

Αναφέρομαι στη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τι θα πείτε στη συνεδρίαση; Ποια είναι η θέση σας; Υπάρχει κάποια μελέτη από τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας; Υπάρχει κάποια διαβούλευση ή έστω ενημέρωση των Περιφερειακών Συμβούλων Αργολίδας; Οι πολίτες κλήθηκαν να πουν την άποψη τους;


Ξέρω ότι ο Τάσος Χειβιδόπουλος θα μου απαντήσει, γι΄αυτό και τον ρωτάω ευθέως.

Όμως, αυτό το παραμύθι περί Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να τελειώσει, ας αλλάξει τουλάχιστον όνομα.

Όταν για το υπ΄αριθμόν δύο, μετά το νερό, πρόβλημα αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Δημότης, ο κάτοικος, δεν συμμετέχει, δεν αποφασίζει έστω μέσα από τους αντιπροσώπους του και αποφασίζουν μόνοι τους οι Δήμαρχοι και ο Αντιπεριφερειάρχης, τότε αυτό δεν είναι Τοπική Αυτοδιοίκηση, ούτε καν Δημοκρατία.

Οι αξιότιμοι Δήμαρχοι ξεχνάνε ότι εκτελούν τις αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, δεν αποφασίζουν οι ίδιοι, κυρίως για τόσο σημαντικά θέματα.

Εκτός αν εννοούν ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και συμμετοχή του πολίτη, του Δημότη στα κοινά, τη συμμετοχή στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις, όπως μας κάλεσε ο Δήμος Ναυπλιέων.

Ήτανε που ήτανε, ήρθε και ο Καλλικράτης και διέλυσε την όποια συμμετοχική διαδικασία καθιστώντας στην ουσία μονάρχες Δημάρχους, Περιφερειάρχες και τους λίγους Αντί.

Ειδικά το "εξάμβλωμα" που λέγεται Περιφέρεια πέστε μου αν έχει σχέση με Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πέστε μου δύο ονόματα Περιφερειακών Συμβούλων της Αργολίδας που θυμάστε, πέστε μου τι, πότε, γιατί και πως ψηφίζουν, γνωρίζει έστω και ένας πολίτης της Αργολίδας;

Θα κληθούμε να πάρουμε μέρος σε τέσσερις μήνες στη διαδικασία εκλογής Συμβούλων, τότε θα ξαναθυμηθούμε ποιους είχαμε ψηφίσει την προηγούμενη φορά, αν είναι ξανά υποψήφιοι, αλλιώς απο δω παν και οι άλλοι.

Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο όταν οι πολίτες αδιαφορούν είναι επόμενο οι Άρχοντες να κάνουν ότι θέλουν.

Όταν δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το πόσο θα πληρώνουμε τα σκουπίδια και τι επιπτώσεις θα υπάρχουν για το περιβάλλον, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Αυτό εκμεταλλεύονται οι πονηροί.

Prefadoros

Υ.Γ. Ξαναγράφω τις αναρτήσεις του Prefadorou για το θέμα, έτσι για να υπάρχουν, μπορεί άλλωστε να χρειαστούν κάποια στιγμή στο μέλλον.

Και μεις βουλιάζουμε κόβοντας Βασιλόπιτες

Το "προνομιούχο" οικόπεδο των 7 στρεμμάτων της μεταφόρτωσης σκουπιδιών στην Αργολίδα

Το σημείο συγκέντρωσης των απορριμμάτων της Αργολίδας, στα όρια του Δήμου Ναυπλιέων τελικά