Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Εσείς τι λέτε κ. Κοδέλα; Για τις προεκλογικές διεργασίες στο Δήμο Ναυπλιέων;

Πριν το καλοκαίρι του 2010 είχαν αρχίσει οι πιέσεις στον παντοδύναμο Υφυπουργό και Βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη, να κατεβάσει το ΠΑΣΟΚ υποψήφιο Δήμαρχο στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Ναυπλιέων.

Ήταν τέτοια η πίεση που ο Γιάννης Μανιάτης δεσμεύτηκε ότι αυτό θα συμβεί και ακολούθησαν μια σειρά από πρωτοβουλίες ώστε το Κυβερνητικό κόμμα να έχει υποψήφιο.

Πέρναγε ο καιρός και υποψήφιος δεν βρισκόταν, μέχρι που ο Τάσος Σαλεσιώτης ανακοίνωσε ότι θα κατέβει και αν ήθελε το ΠΑΣΟΚ να τον στηρίξει.


Ο Γιάννης Μανιάτης άρπαξε την ευκαιρία και δήλωσε την αμέριστη στήριξη στο πρόσωπο του Τάσου.

Έλα όμως που έφτασε ένας κίτρινος φάκελος στα "αγνά" γραφεία των κεντρικών του κόμματος με κατηγορίες κατά του Σαλέου.

Λάβροι οι "αμόλυντοι" κόψανε τον Τάσο, ο Μανιάτης είχε ήδη δεσμευτεί, άλλο αν πολλοί τον κατηγόρησαν μετά ότι δεν βοήθησε όσο έπρεπε και μπορούσε τον Τάσο.

Ο Σαλέο δεν "κώλωσε", το είχε ξανακάνει άλλωστε στις Νομαρχιακές, και καρδιοχτύπησε τον Αναγνωσταρά που λίγο έλειψε να χάσει.

Αυτά είναι ιστορία, αλλά όπως επιμένει ο Prefadoros, όποιος δεν διαβάζει ιστορία και δεν ερμηνεύει σωστά τις διδαχές της, βρίσκεται συχνά προ απροόπτου.

Να΄μαστε λοιπόν στο 2014, Δημοτικές σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, διεργασίες για δημιουργία προοδευτικού, σε εισαγωγικά ή όχι, πόλου απέναντι στους δύο πανίσχυρους που μέχρι τώρα μονοπωλούν τις πρωτοβουλίες και διεκδικούν την ψήφο των Δημοτών, Κωστούρος-Γραμματικόπουλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα εδώ και δύο χρόνια, με πολλές πιθανότητες να είναι η αυριανή Κυβέρνηση, δεν μπορεί να απέχει από αυτά που συμβαίνουν στο Δήμο Ναυπλιέων, δεν μπορεί να μην διεκδικήσει ενεργό ρόλο και παρουσία στις εκλογές του Μαΐου.

Ξεκίνησε διστακτικά και δικαιολογημένα θα έλεγα, πριν από μερικούς μήνες ανιχνεύοντας τις προθέσεις ανθρώπων που γνωρίζουν το αντικείμενο και έχουν εμπειρία του χώρου.

Μπήκαμε όμως στον κρίσιμο προεκλογικό χρόνο όπου οι καθυστερήσεις και η αποφυγή να παρθούν αποφάσεις, αποδυναμώνουν αντικειμενικά κάθε καλή πρόθεση.

Στο διάλογο συμμετέχει δικαιωματικά η Άλλη Πρόταση αλλά και ένας σημαντικός αριθμός πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που προέρχονται κυρίως από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Και ενώ όλα πήγαιναν προς την κατεύθυνση μιας ισχυρής υποψηφιότητας με προοπτική ανατροπής και νίκης, άρχισαν τα ναι μεν, αλλά.

Η αποστασιοποιημένη για τρία χρόνια, πλην Γκιόλα και Βλαχάκη, Άλλη Πρόταση ξαφνικά εμφανίστηκε ζωντανή και ακμαία να επαναλαμβάνει τα ίδια σενάρια περί συμφωνιών και προτεραιοτήτων και προσώπων και πάει λέγοντας, κουβέντα για την κουβέντα.

Δηλαδή εύσχημους τρόπους να μην συμφωνήσει με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται στο Δήμο η κατάσταση που υποτίθεται μάχεται, εδώ και πόσα χρόνια.

Δικαίωμά της φυσικά, δικαίωμα μας να έχουμε αντιληφθεί το σκεπτικό της και βέβαια το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής.

Αυτό λοιπόν το διάστημα που συμβαίνουν όλα αυτά στο Δήμο Ναυπλιέων, χωρίς να λείπουν καταγγελίες που δεν αναδεικνύονται και δεν αποδεικνύονται , ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Κοδέλας προτιμά να απέχει ή μάλλον να το πω καλύτερα, να μην συμμετέχει.

Μπορεί να έχει σοβαρή και επεμβατική παρουσία σε κεντρικό και νομαρχιακό επίπεδο, αλλά για το Δήμο Ναυπλιέων δεν υπάρχει.

Αγαπητέ κ. Κοδέλα, σύντροφε Δημήτρη, αν είναι να μπλέκουμε σε τακτικισμούς και ισορροπίες, είχαμε το σύστημα ΠΑΣΟΚ που ήταν αξεπέραστο.

Βγες μπροστά και πάρε θέση, ενίσχυσε με την παρουσία σου, χωρίς φυσικά καπελώματα τις όποιες προσπάθειες, δείξε ότι η πρωτοβουλία δεν είναι περιθωριακή και ότι στηρίζεις τις αποφάσεις της όποιας συμφωνίας, ότι συμφωνηθεί είναι απόλυτα σεβαστό.

Μπορείς να μου πεις ότι βιάζομαι, μπορεί, όμως επειδή γνωρίζω πολύ περισσότερα από αυτά που γράφω, μην υποτιμάς τους αντιπάλους αλλά και τους δικού σου.

Ένα μόνο θα πω, για ποιον "δουλεύει" ο Γιάννης Μανιάτης;

Για να κλείσουμε όπως αρχίσαμε.

Prefadoros