Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ανόητα ψέματα. Το νερό

Αισθάνομαι ιδιαίτερα άσχημα όταν διαπιστώνω ότι ο Δήμαρχος μου λέει ψέματα για κάποιο θέμα.

Λυπάμαι περισσότερο και από το ίδιο το ψέμα για το επίπεδο της πολιτικής εξουσίας του Δήμου μου.

Εντάξει, είπαμε "δικαιολογούνται" κάποια ψέματα στους πολιτικούς, αλλά η περίπτωση του Δημάρχου Ναυπλιέων μοιάζει μοναδική.

Εκτίθεται συνεχώς χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, το να λες ψέματα που εύκολα αποδεικνύονται, δείχνει ότι αντιμετωπίζει και τους Δημότες σαν να έχουν μειωμένη αντίληψη.


Αυτό το κείμενο τι λέει;


Είναι η επιστολή του Δημάρχου Ναυπλιέων προς τη ΔΕΥΑΝ στις 23 Δεκεμβρίου 2013, για να εξεταστεί η μείωση της τιμής του νερού, στις περιοχές που δεν υδροδοτούνται από το δίκτυο της ΔΕΥΑΝ αλλά από γεωτρήσεις και το νερό δεν είναι πόσιμο.

Αυτή στάλθηκε μετά τη συγκέντρωση-διαμαρτυρία των κατοίκων στο Ανυφί που είχε προηγηθεί, λίγες μέρες πριν και αφορά περιοχές της Μιδέας όπου το νερό εμφανίζει αυξημένα νιτρικά και εξασθενές χρώμιο και πολύ σωστά έκανε ο Δήμαρχος.

Το πρόβλημα της έντονης θολότητας στο νερό εμφανίστηκε στις 2 με 3 Ιανουαρίου 2014, μάλιστα πρώτος ο Prefadoros έγραψε για το θέμα, εδώ.

Την ίδια μέρα, στις 3 Ιανουαρίου 2014 βγαίνει ο Γραμματικόπουλος, ο μόνος από τους δημόσιους παράγοντες, και μιλά για το θέμα, εδώ.

Απαντά με καθυστέρηση η ΔΕΥΑΝ με τον Πρόεδρο της κ. Αρματά, ο οποίος σηκώνει τα χέρια ψηλά για τη θολότητα και επισημαίνει ότι το νερό είναι ακατάλληλο, παρεμβαίνει και ο Μπάμπης Αντωνιάδης με τις δικές του θέσεις.

Στις 9 Ιανουαρίου 2014, ο Χρήστος Γραμματικόπουλος σε νέα παρέμβαση ζητά τη μείωση της τιμής του νερού, εκτός των περιοχών που υδροδοτούνται από γεωτρήσεις και για όσο καιρό θα υπάρχει η θολότητα στο δίκτυο της ΔΕΥΑΝ και το νερό δεν είναι πόσιμο, εδώ.

Στις 15 Ιανουαρίου 2014, με νέα παρέμβαση ο Γραμματικόπουλος ξαναζητάει τη μείωση της τιμής του νερού αφού το πρόβλημα συνεχίζεται, εδώ.

Στις 18 Ιανουαρίου 2014, επανέρχεται ο Γραμματικόπουλος και πλέον εκθέτει το Δήμαρχο και την προκλητική αδιαφορία του, επισημαίνει ότι ουδέποτε συζητήθηκε θέμα μείωσης της τιμής στο Ναύπλιο, εδώ.

Μετά από όλα αυτά, στις 20 Ιανουαρίου 2014, ο Δημήτρης Κωστούρος μας κάνει την τιμή μέσω facebook να καταγγείλει το Γραμματικόπουλο γιατί ψεύδεται, ο Γραμματικόπουλος!


Και προσθέτει την επιστολή της 23ης Δεκεμβρίου 2013 προς τη ΔΕΥΑΝ ως αποδεικτικό για το ενδιαφέρον του και ότι αυτός πρώτος ζήτησε μείωση της τιμής του νερού, την ξαναβάζω:


Το ερώτημα και το ψέμα, λέει πουθενά αυτή η επιστολή για τη θολότητα του δικτύου της ΔΕΥΑΝ; Λέει πουθενά ότι ο Δήμαρχος ζητά τη μείωση της τιμής σε όλους τους καταναλωτές εξαιτίας της θολότητας, όπως ζήτησε ο Γραμματικόπουλος και πολλοί Δημότες;

Πως να λέει αφού ήταν δέκα μέρες πριν από τη θολότητα; Εκτός αν ήταν μάγος ο κ. Κωστούρος και είχε προβλέψει ότι δέκα μέρες μετά το νερό θα γίνει ακατάλληλο.

Κατηγορεί το Γραμματικόπουλο για ψεύτη, μάλιστα κ. Δήμαρχε, μόνο που εύκολα αποδεικνύεται ποιος λέει ψέματα.

Και αυτός δεν είναι ο Γραμματικόπουλος, που με τέσσερις παρεμβάσεις του σε δεκαπέντε μέρες ζητά, εκτός του να συζητηθεί και λυθεί το πρόβλημα, να γίνει και μείωση της τιμής του νερού για όσο καιρό αυτό θα είναι ακατάλληλο.

Την ώρα μάλιστα που εσείς, Δήμαρχε, αποφύγατε οποιαδήποτε επίσημη παρέμβαση.

Και όμως, θα μπορούσατε να είχατε αποφύγει να εκτεθείτε, απλά αν δηλώνατε υπεύθυνα ότι η ΔΕΥΑΝ θα εξετάσει το θέμα της μείωσης του τιμολογίου που έθεσαν Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολίτες του Δήμου μας.

Τόσο απλά, τόση ανασφάλεια σας διακατέχει;

Prefadoros

Υ.Γ.1 Ξέρω ότι οι γνωστοί καλοθελητές θα με "κατακεραυνώσουν" ότι υποστηρίζω το Γραμματικόπουλο, για να ξεφύγουν από την αλήθεια. Αν έχω άδικο ας μου το πουν, συγκεκριμένα και αιτιολογημένα.

Υ.Γ.2 Για να θυμηθούμε μια παλιά ανάρτηση του Prefadorou, 15 Μαΐου 2011, "Το πρώτο ψέμα στην πολιτική".

Υ.Γ.3 Αύριο μάλλον συνέχεια στα "Ανόητα ψέματα".

Από το facebook του Δημάρχου:



Οι τελευταίες επίσημες αναλύσεις για τη θολότητα, δείτε πόση είναι η υπέρβαση: