Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Κοντά 450 συμπολίτες στη μάχη του σταυρού

Έφτασε η ώρα, κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο οι Συνδυασμοί, ολοκληρώθηκε μια πολύ επίπονη προσπάθεια κατάρτισης αξιόμαχων και αξιόλογων ψηφοδελτίων από πέντε Συνδυασμούς, συμπολίτες παλιοί και νέοι στα κοινά συμμετέχουν με την ελπίδα να εκλεγούν και να φανούν αντάξιοι της προτίμησης των ψηφοφόρων τους.

Μαγική τελικά η διαδικασία, ίσως είναι και αυτός ένας λόγος που η Δημοκρατία σαν πολίτευμα και τρόπος διακυβέρνησης, από τον πιο μικρό Σύλλογο και Σωματείο μέχρι τα κράτη και τις ενώσεις κρατών, κυριαρχεί στην αντίληψη των ανθρώπων σαν το σύστημα δικαιότερης έκφρασης της θέλησης τους.


Παράλληλα εξοντωτική, ξέρεις τι είναι να πείσεις κάποιον να κατέβει για υποψήφιος, έστω με μόνο κίνητρο να βοηθήσει τον τόπο του; Πολύ δύσκολο, πιστέψτε με, όχι γιατί δεν θέλει κάποιος να συνεισφέρει σε μια κοινή προσπάθεια, απλά γιατί μπαίνουν δεκάδες εμπόδια και παράμετροι που πρέπει να υπολογιστούν μέχρι την τελική απόφαση.

Ο Prefadoros θέλει να πει σε όλους, όχι ακριβώς σε όλους γιατί υπάρχουν και αυτοί που δεν είναι και τόσο ανιδιοτελείς, να έχουν δύναμη και κουράγιο μέχρι το τέλος.

Να μην ακούνε παπαγάλους, παπαγαλάκια και μαϊμούδες, να κάνουν τον αγώνα τους τίμια και καθαρά και όσοι συμπολίτες θέλουν ας τους ψηφίσουν.

Μπαίνοντας σε σκοτεινές διαδικασίες που θα τους προτείνουν κάποιοι πονηροί, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ενισχύσουν αυτούς που δεν έχουν τις ίδιες προθέσεις με αυτούς.

Προσοχή φίλοι μου στα δίδυμα και τρίδυμα, λόγω εκλογικού συστήματος και σταυροδοσίας, θα σας φάνε λάχανο οι "επαγγελματίες" των εκλογών.

Ήδη αν κρίνω από το ψηφοδέλτιο της "Επόμενης Μέρας" του Δημήτρη Κωστούρου, φαίνονται οι επιθυμητές ισορροπίες, ιδιαίτερα στο κεντρικό ψηφοδέλτιο Μιδέας, Ναυπλίου και Δημοτικής κοινότητας Ναυπλίου.

Από την κατάρτιση και τα πρόσωπα καταλαβαίνεις και τις προθέσεις της ηγετικής ομάδας που δεν θέλει να χάσει την πρωτοκαθεδρία.

Αυτά βέβαια αν κερδίσει ο Συνδυασμός, γιατί αν χάσει, "Μάγισσες φέρτε βότανα" που λέει και το τραγούδι.

Εδώ θα είμαστε να τα λέμε, οι πρώτες σκέψεις έρχονται συνήθως αυθόρμητα, από αύριο τα ζουμερά, προσκήνιο και παρασκήνιο.

Με την εγκυρότητα και μοναδικότητα που διαθέτει ο...

Prefadoros