Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Το πολιτικό προσωπικό της "Επόμενης Μέρας"

Κυκλοφορεί "από στόμα σε στόμα", δήθεν εμπιστευτικά, ότι μετά τις εκλογές, ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, θα "απομακρύνει" τους περισσότερους από τους παλιούς Συμβούλους, που για διάφορους λόγους έχουν κάνει τον κύκλο τους και θα στηριχτεί στους νέους που θα εκλεγούν.

Όλοι αντιλαμβάνονται από που προέρχεται αυτό και που αποσκοπεί, αφορά όμως μάλλον περισσότερο το εσωτερικό της "Επόμενης Μέρας", ο Prefadoros αλλού εστιάζει την προσοχή του.


Κατ΄αρχήν, οι θέσεις ευθύνης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι και λοιπά, που είναι και αμειβόμενες είναι περισσότερες από δέκα και επομένως από τους είκοσι Συμβούλους όλοι θα χρησιμοποιηθούν και σε περισσότερες από μία θέσεις, στη διάρκεια της πενταετούς θητείας.

Ακόμα και να θέλει ένας Δήμαρχος δεν μπορεί να αγνοήσει κανέναν εκλεγμένο Σύμβουλο.

Εκτός αν εκλεγούν όλοι ή οι περισσότεροι νέοι που συμμετέχουν για πρώτη φορά στις εκλογές και αφήσουν έξω τους παλιούς.

Αυτό αγαπητοί φίλοι δεν πρόκειται να γίνει, δεν θέλω να αγχώσω τους νέους, αλλά οι παλιοί θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος.

Ας μιλήσουν τα νούμερα, οι ιδιότητες και οι σχέσεις με τους Δημότες:

- Τζαρίμας, από την περιοχή της Μιδέας, Αντιδήμαρχος και επί σειρά ετών Σύμβουλος, ψήφοι 1267.

- Δήμας (Μπακέτος), από την περιοχή της Μιδέας, Αντιδήμαρχος και επί σειρά ετών Σύμβουλος, ψήφοι 1082.

- Λυκομήτρος, από την περιοχή της Μιδέας, Αντιδήμαρχος, αναπληρωτής του Δημάρχου και επί σειρά ετών Σύμβουλος, ψήφοι 992.

- Μπακέας, από το Ναύπλιο, Πρόεδρος ΔΟΚΟΙΠΑΝ, το πλέον σημαντικό ίσως πόστο με επικοινωνία και σχέσεις από τα παιδιά μέχρι τους ηλικιωμένους, οικονομικές συναλλαγές του Οργανισμού με πλήθος επαγγελματιών, ψήφοι 843.

- Βαμβακάς, από το Ναύπλιο, Άρια, Αντιδήμαρχος στο πολύ βασικό αντικείμενο των απορριμμάτων, ψήφοι 657.

- Βλαχόπουλος, από τη Νέα Τίρυνθα, Αντιδήμαρχος γενικών καθηκόντων που όλη μέρα βρίσκεται στο δρόμο, ψήφοι 515.

- Μπαρού, από το Ναύπλιο, ο για χρόνια σύμβουλος και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, όσο και αν έχει χάσει την παλιά του δυναμική, διατηρεί τις σχέσεις του με πολίτες που προμηθεύονται διάφορα είδη, μαναβικής κυρίως, από το συχνά επαλαμβανόμενο bazaar στο Εργατικό Κέντρο, ψήφοι 1093.

Οι τρεις-τέσσερις υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι που απομένουν, να δούμε και πόσοι από αυτούς τελικά θα κατέβουν, προηγούνται και αυτοί από τους νέους λόγω και των θέσεων που ήδη κατέχουν.

Είναι σαφές ότι όλοι αυτοί ξεκινούν από 300 τουλάχιστον ψήφους και μερικοί από 500.

Νούμερα απλησίαστα για τους νέους υποψήφιους, πολύ δύσκολα θα τα ξεπεράσουν, πλην ενός δύο, σύμφωνα με εκτιμήσεις όσων παρακολουθούν χρόνια τα Δημοτικά πράγματα.

Να υπολογίσουμε ότι και όλοι θα έχουν μικρότερη απόδοση αφού το 42% του 2010 του Παναγιώτη Αναγνωσταρά, δύσκολα θα φτάσει στο 35% με το Δημήτρη Κωστούρο στις προσεχείς εκλογές, στον πρώτο γύρο που μετρά η σταυροδοσία.

Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε, ο Δημήτρης Κωστούρος μία πιθανότητα έχει να απαλλαγεί, αν φυσικά το θέλει, από αυτούς που συνηθίζουμε να λέμε πολιτικά "βαρίδια", να χάσει τις εκλογές.

Επειδή όσο περνά ο καιρός και πλησιάζουμε προς τις εκλογές, η πιθανότητα αυτή γίνεται βεβαιότητα, μάλλον δεν θα χρειαστεί να έρθει σε ρήξη με τους, μέχρι τώρα, φίλους και συνεργάτες του.

Άλλωστε θα είναι και οι μόνοι που θα εκλεγούν.

Πάντα "από στόμα σε στόμα".

Prefadoros