Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

"Τα σάλια χύθηκαν από την οθόνη της τηλεόρασης και λέρωσαν το χαλί στο καθιστικό"

Έφαγα μια ώρα από τη ζωή μου για να δω τη φοβερή δημοσκόπηση στο TVSUPER όπου Πολύδωρος Δάκογλου και Σωτηρία Παπαδοπούλου πάσχιζαν να μας αναλύσουν αυτό που βλέπαμε, αβαντάρωντας το Δήμαρχο για ότι δεν τους έμοιαζε καλό, με ατράνταχτα επιχειρήματα του τύπου "κυκλοφορεί με ποδήλατο" και "το νερό έγινε πρόβλημα γιατί ήρθε η περιφέρεια στο Δήμο".

Εκτός από τις βαθυστόχαστες και περίπλοκες κενολογίες του παντογνώστη Πολύδωρου, είχαμε και τις ρουκέτες της Σωτηρίας, που ενώ η ίδια δεν έχει ιδέα για το τι γίνεται στο Ναύπλιο, έκανε κριτική στον Κοκκινόπουλο και τον Πινάτση ότι δεν είναι Ναυπλιώτες! Άσε την κ. Καραμολέγκου.


Βρε Σωτηρία ξεκίνα πρώτα να λες, την ψήφο και όχι τον ψήφο, για να πάμε και στα άλλα μετά.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας, όσο μπορούσε ο άνθρωπος, κρατούσε μια αντικειμενικότητα.

Πριν σας πω γιατί η δημοσκόπηση δεν πείθει, να σας πω τα ποσοστά:

Κωστούρος 34%

Γραμματικόπουλος 19,5%

Καραμολέγκου 4%

Κοκκινόπουλος 4%

Πινάτσης 1,5%

Αδιευκρίνηστη ψήφος 37%

Στο δεύτερο γύρο:

Κωστούρος 42%

Γραμματικόπουλος 26%

Αδιευκρίνηστη ψήφος 32%

-- Κατ΄αρχήν, η δημοσκόπηση έγινε στις 9-10 Απριλίου και ανακοινώθηκε στις 23, δυο βδομάδες μετά, γιατί;

Στις 9 και 10 Απριλίου οι Συνδυασμοί της Άλλης Πρότασης και ΑΥΡΑ μόλις είχαν ξεκινήσει την οργάνωση του προεκλογικού τους αγώνα, η διακήρυξη της ΑΥΡΑ δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου και οι πρώτοι υποψήφιοι της Άλλης Πρότασης στις 14 Απριλίου, μετά τη δημοσκόπηση.

Πόσο πειστικές λοιπόν μπορεί να είναι οι απαντήσεις;

-- 37% η αδιευκρίνηστη ψήφος, τι συμπέρασμα να βγει με τέτοιο ποσοστό;

Δηλαδή ενώ κάποιοι που κλήθηκαν τυχαία να απαντήσουν στο τηλέφωνο, στις ερωτήσεις της εταιρίας, δέχθηκαν, στη συνέχεια δεν απαντούν!

-- Απουσιάζει παντελώς το στοιχείο της πολιτικής επιρροής και της κρίσης που παίζει αποφασιστικό ρόλο στην προτίμηση των πολιτών.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, οι Συνδυασμοί με σαφή αντιμνημονιακό χαρακτήρα συγκεντρώνουν 5,5% των προτιμήσεων, ποσοστό που ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

-- Άφησα τελευταίο το ποσοστό του Γραμματικόπουλου, που ένας που στοιχειωδώς γνωρίζει πολιτική αλφαβήτα δεν μπορεί να κάνει τέτοιο λάθος, πόσο μάλλον μια εταιρία δημοσκοπήσεων.

Ο Γραμματικόπουλος, πριν από τρεισήμισι ακριβώς χρόνια, στις ίδιες Δημοτικές Εκλογές, με πέντε Συνδυασμούς όπως και τώρα, απέναντι στα πανίσχυρα κομματικά ψηφοδέλτια, σχεδόν μόνος του και ανεξάρτητος, πήρε 18%.

Με έντονη παρουσία στα Δημοτικά Συμβούλια, με σάρωμα της επαρχίας, με διπλάσιους και πολύ ικανούς νέους υποψήφιους Συμβούλους, με ενσωμάτωση του μεγαλύτερου μέρους της παράταξης Αναγνωσταρά, αφήνοντας τα άλλα, η δημοσκόπηση της εταιρίας του δίνει ποσοστό 19,5%;

Φυσικά θα κρατήσω τα ποσοστά για το βράδυ των εκλογών, για να γελάσω.

Και βέβαια θα στείλω την ανάρτηση στην εταιρία, όπως και στους άλλους που συμμετείχαν στην προβολή της.

Από όλη αυτή τη φασαρία κρατώ ότι τα προβλήματα που απασχολούν τους Δημότες είναι το νερό και τα σκουπίδια.

Prefadoros