Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

900.000 Ευρώ δανεικά τα "έφαγε" η πίσσα στους δρόμους του Ναυπλίου

Πριν από τις Δημοτικές εκλογές του 2010, όλοι θυμόμαστε τους τόνους ασφάλτου, που έπεσαν στους κεντρικούς κυρίως δρόμους του Ναυπλίου.

Υπήρξαν αντιδράσεις και καταγγελίες για περιττό, πολυδάπανο και προεκλογικό έργο, αλλά οι συμπολίτες όπως συνήθως, σιγά που θα ζήταγαν λογαριασμό, επιβράβευσαν μάλιστα τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά και το Συνδυασμό του με μια ακόμη τετραετία.

Άλλωστε, πόσοι θυμούνται πια ότι γι΄αυτές τις ασφαλτοστρώσεις, ο Δήμος πήρε δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 900.000 Ευρώ;


Αν και λοιπόν δεν ήταν απαραίτητες, οι περισσότερες τουλάχιστον από αυτές τις ασφαλτοστρώσεις, κανείς δεν σκέφτηκε, από τους Δημοτικούς Άρχοντες, ότι οι επερχόμενες αναπλάσεις και πλακοστρώσεις θα ξήλωναν τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους με τα δανεικά χιλιάρικα;

Αποτέλεσμα της αλόγιστης προεκλογικής σπατάλης του Συνδυασμού Αναγνωσταρά, που να μην ξεχνάμε επίλεκτο στέλεχος ήταν ο σημερινός Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, τα περισσότερα από τα 900.000 Ευρώ να πάνε χαμένα.

Όταν ο Prefadoros φωνάζει για τη διαχείριση του Δημοτικού χρήματος, εννοεί και αυτού του είδους δαπάνες που η χρησιμότητα τους, κρίνεται και είναι τελικά ελάχιστα έως καθόλου τεκμηριωμένη και φυσικά απαραίτητη.

Αυτά συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει σχέδιο και στρατηγική από τη μεριά της Δημοτικής Εξουσίας.

Αυτά συμβαίνουν όταν οι πολίτες κοιτάζουν το μικροσυμφέρον τους και παραβλέπουν το κοινό καλό

Αντιγράφω από δυο δελτία τύπου της "Άλλης Πρότασης"

"Άλλο ένα δάνειο 900.000 ευρώ από το Δήμο Ναυπλίου

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου τη Δευτέρα 25/5/09 αποφασίστηκε πλειοψηφικά (ψήφισαν υπέρ όλοι ανεξαιρέτως οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και οι κ.κ Μπαρού και Πιπερζής) η σύναψη δάνειου από το Δήμο Ναυπλίου με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού 900.000 ευρώ για να χρησιμοποιηθεί για εργολαβίες ασφαλτοστρώσεων."

"Δελτίου τύπου της δημοτικής παράταξης «Αλλη Πρόταση» 22-9-2010

Την ώρα που το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας συρρικνώνεται, σε μια εποχή που τα καταστήματα στην πόλη του Ναυπλίου κλείνουν, πενήντα μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, με αγανάκτηση οι πολίτες βλέπουν τα έργα ασφαλτοστρώσεων σε κεντρικούς δρόμους στο Ναύπλιο.
Τα έργα της δημοτικής αρχής, που γίνονται ελάχιστο καιρό πριν από τις εκλογές δεν πείθουν κανένα. Οι εποχές του Μαυρογιαλούρου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί."

Με τέτοιες λογικές διαχείρισης τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου και οι προτεραιότητες των Δημοτών, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, προέχουν οι εντυπώσεις, χρήσιμες μόνο για υφαρπαγή της ψήφου στις εκλογές.

Η προεκλογική προχειρότητα και βιασύνη, να δείξουμε έργο την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, χαρακτηρίζει και τα τελευταία έργα που γίνονται στο Δήμο.

Prefadoros