Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας από την κ. Σωτηρία Παπαδοπούλου

Είναι γνωστή η δημοκρατικότητα και η αντικειμενικότητα του Πολύδωρου Δάκογλου και έτσι δεν μας εξέπληξε η ερμηνεία που έδινε σε κάθε απάντηση της δημοσκόπησης, της VPRC που παρουσίασε με δεκαπενθήμερη καθυστέρηση το TVSUPER.

Εξίσου ευχάριστα μας εξέπληξε και η έτερη παρουσιάστρια της εν λόγω δημοσκόπησης κ. Σωτηρία Παπαδοπούλου, η οποία εκτός του ότι συναγωνίστηκε επάξια τον κ. Δάκογλου, έδειξε και τη βαθειά γνώση την οποία διαθέτει για το Δήμο Ναυπλιέων.


-- Ακούστε πως σχολιάζει ότι το 53% αυθόρμητα απαντά ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το νερό.



Ο Δήμος δηλαδή δεν έχει ευθύνη, κάτι ούφο περνάγανε από την περιοχή και ρουφήξανε το νερό.

Μάταια προσπαθούσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας να την καλύψει, που να σταματήσει η Σωτηρία.

Δεν γνωρίζει η κ. Παπαδοπούλου ότι η υπ΄αριθμόν ένα υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι το νερό και αμέσως μετά η αποχέτευση και τα σκουπίδια, γι΄αυτό άλλωστε αυτές οι υπηρεσίες είναι και ανταποδοτικού χαρακτήρα; Πληρώνει ο Δημότης.

Δικαιολογίες πολλές λοιπόν, όμως το αποτέλεσμα μετράει και αυτό λέει, άλλη μια τετραετία χαμένη, αυτό προφανώς επισημαίνουν και όσοι απαντούν.

-- Για δείτε στη συνέχεια πως σχολιάζει την αποχώρηση των έξι Συμβούλων από την παράταξη "Αναγνωσταρά" που ήταν αυτοί που χάλασαν το κλίμα στο Δήμο και δεν ψήφιζαν τις προτάσεις του Δημάρχου Κωστούρου.



Κατ΄αρχή να ρωτήσω, σε πόσα Δημοτικά Συμβούλια κ. Παπαδοπούλου παρευρεθήκατε για να έχετε γνώμη; Πόσες αποφάσεις όπως λέτε δεν έχουν ψηφίσει και οι έξι Σύμβουλοι; Μπορείτε να λέτε ότι θέλετε για να κερδίσετε τις εντυπώσεις υπέρ του εκλεκτού σας, μόνο που αυτό δεν είναι δημοσιογραφία κ. Παπαδοπούλου.

Δημοσιογραφία θα ήταν αν κάνατε αναφορά στον τρόπο με τον οποίο εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Δημήτρης Κωστούρος, αν είχατε προσθέσει τους λόγους που αποχώρησε ο κ. Μπαρού και τις επιστολές με τα "μαλλιοτραβήγματα" και τις κατηγορίες μεταξύ των Συμβούλων που παρέμειναν στον κ. Κωστούρο, κάτι που δεν κάνατε και που βέβαια έπαιξαν βασικό ρόλο για την αρνητική εικόνα που έχουν οι Δημότες.

Θα το κάνει ο Prefadoros στην ώρα του, η ιστορία δεν παραγράφεται.

-- Εκεί όμως που έδωσε τα ρέστα της η κ. Παπαδοπούλου ήταν η πλήρης παραπληροφόρηση, από άγνοια ή σκοπιμότητα και η διαστροφή πλήρως της πραγματικότητας, για ακούστε τι λέει για Καραμολέγκου, Κοκκινόπουλο και Πινάτση.



Να πούμε βέβαια ότι αυτές τις περίεργες μαύρες απόψεις για το ποιος έχει δικαίωμα να κατεβαίνει για Δήμαρχος και ποιος όχι ας τις κρατήσει για τον εαυτό της ή ας δώσει το ίδιο βήμα για να πάρει τις απαντήσεις.

Την επόμενη φορά φαντάζομαι, θα τηρηθεί το πρωτόκολλο και όποιος θέλει να πολιτευθεί θα παίρνει την άδεια της κ. Παπαδοπούλου.

Αλλά όταν βγαίνεις στο "γυαλί" υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πάθεις μεγάλο κάζο, όταν μάλιστα είσαι και αδιάβαστος και πρέπει "σώνει και ντε" να υποστηρίξεις κάποιον.

Λέει λοιπόν η κ. Παπαδοπούλου, "Δηλαδή, η Μαργαρίτα Καραμολέγκου δεν είχε καμία δραστηριότητα έως τώρα σε επίπεδο Δήμου".

Είναι δυνατόν να αγνοεί ότι η κ. Καραμολέγκου είναι χρόνια ενεργό μέλος της Άλλης Πρότασης, έχει καταθέσει δημόσια σειρά προτάσεων για διάφορα θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και το κυριότερο, είναι εκλεγμένη Σύμβουλος στην Δημοτική Κοινότητα Ναυπλίου;

Αλλά και αυτά τα περίεργα για τα ποσοστά και οι ερμηνείες για την δράση του ΣΥΡΙΖΑ και του Παντελή Κοκκινόπουλου, από που τα βγάζει η κ. Παπαδοπούλου;

Ευσεβείς πόθοι μπορεί να είναι, όμως να υπενθυμίσω στην κ. Παπαδοπούλου ότι στις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου 2012 και όχι σε δημοσκόπηση, "σε ένα δεξιό Δήμο", όπως η ίδια λέει, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 22,21%.

Αυτό από μόνο του δίνει την απάντηση.

Νομίζω ότι δεν αξίζει να ασχοληθώ περισσότερο, ο καθένας βγάζει το συμπέρασμα που θέλει, η πραγματικότητα όμως καταγράφεται και είναι αδιάψευστη.

Prefadoros