Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

«Καλώς ήρθε το δολάριο»... ή «Κορίτσια ο Στόλος»

Ο τεράστιος μηχανισμός προπαγάνδας που στηρίζει το Δημήτρη Κωστούρο, εδώ και δυο χρόνια μας κάνει πλύση εγκεφάλου με την κρουαζιέρα και το λιμάνι.

Κανείς δεν είναι αντίθετος στην αξιοποίηση του λιμανιού για να δέχεται περισσότερα και μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια, από το σημείο όμως αυτό μέχρι το ότι περίπου τα κρουαζιερόπλοια έρχονται γιατί στο Δήμο βρίσκεται η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή και θα λύσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα, είναι αστείο να λέγεται ή και να εννοείται.


Πολύ απλά γιατί κρουαζιερόπλοια έρχονταν στο Ναύπλιο και πριν και φυσικά θα έρχονται και μετά τη Δημαρχία Κωστούρου.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο νυν Δήμαρχος έχει ανάγκη να επιδείξει έργο, έτσι ότι καλό συμβαίνει στο Ναύπλιο, που στην ουσία γίνεται επειδή είναι το Ναύπλιο, προσπαθεί να το εμφανίσει ότι είναι αποτέλεσμα της δικής του πολιτικής.

Αυτό συμβαίνει και με την κρουαζιέρα, που είναι και αυτό ένα είδος τουρισμού, ιδιαίτερα ευάλωτο, μεταβαλλόμενο και όχι ιδιαίτερα μεγάλης απόδοσης, τουλάχιστον για τα νούμερα τα δικά μας, όπως έχω ήδη αναλύσει:

Το Λιμάνι του Ναυπλίου, μονόδρομος τουριστικής ανάπτυξης;

Περί τουρισμού λοιπόν και του Λιμανιού του Ναυπλίου

Και επειδή έχει υπερεκτιμηθεί η αξία της κρουαζιέρας για την τουριστική οικονομία του Δήμου Ναυπλιέων, καλό είναι να βλέπουμε και άλλες απόψεις και κυρίως τις συνέπειες στη ζωή της πόλης.

Δείτε τι έγραψε ο συμπολίτης επαγγελματίας στην παλιά πόλη:


Δείτε και τη βραδινή εικόνα στο Λιμάνι του Ναυπλίου, κλειστό και όσα αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν πάρκαραν στην Μπουμπουλίνας που απαγορεύεται.


Να δούμε και από την εμπειρία άλλων περιοχών που την έχουν χρόνια τώρα:

"Πίσω" ολοταχώς για την κρουαζιέρα -16,7% στη Ρόδο

Ρόδος: Ναυαγεί ο θαλάσσιος τουρισμός

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ τόσο σύντομα και πάλι με το θέμα, όμως οι γνωστοί προπαγανδιστές μας ζάλισαν από το πρωί με το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε στα μέρη μας.

Ψυχραιμία παιδιά, και άλλοι τα πέρασαν πριν από εμάς.

Prefadoros

Υ.Γ. Αν κάποιος έχει αμφιβολία και θεωρεί υπερβολικό τον Prefadoro για την προπαγάνδα, τον παραπέμπω στην ιστοσελίδα της Επόμενης Μέρας, όπου διαφημίζει ότι ευτυχώς που είχαμε αυτή τη Δημαρχία και έκανε εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία, ώστε να απολαύσουμε και φέτος το Πάσχα στο Ναύπλιο! http://epomeni-mera.com/pasxalines-ekdiloseis/