Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Η ηθική κατάπτωση, κατάρρευση του Δήμου Ναυπλιέων

Η επιτυχία ενός Μαραθωνίου, μεθαύριο η διοργάνωση ενός Yacht Show, τα ετήσια Καρναβάλια, τα Μουσικά Φεστιβάλ, ακόμα και τα έργα, μικρότερα ή μεγαλύτερα που γίνονται στη διάρκεια μια Δημαρχιακής θητείας, είναι αναμενόμενα και επαναλαμβανόμενα με μικρότερη ή μεγαλύτερη επιτυχία σε όλες τις Δημαρχίες.

Αυτά που δεν είναι επαναλαμβανόμενα και χαρακτηρίζουν την κάθε Δημαρχιακή εξουσία ξεχωριστά, είναι η διαφάνεια, η διαχείριση του Δημοτικού χρήματος, η δημοκρατία και ισονομία, η ισότιμη αντιμετώπιση των Δημοτών, η μέριμνα για συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης, η προτεραιότητα σε μια ποιότητα ζωής που δεν εξαρτάται από το ρουσφέτι και τη γνωριμία, το συμφέρον του Αντιδημάρχου.


Τον τελευταίο ιδιαίτερα καιρό, γιατί από την αρχή αυτής της Δημαρχιακής θητείας είχαν εκφραστεί επιφυλάξεις, έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες και χαρακτηρισμοί που συνοδεύουν την άσκηση της εξουσίας στο Δήμο, παράλληλα με τη διάχυτη άποψη των περισσοτέρων Δημοτών, "ότι υπάρχει πολύ σαπίλα".

Δεν αναφέρομαι και σε αυτά που ακούστηκαν, από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, πριν και μετά την εκλογή του νέου Δημάρχου, μετά την παραίτηση του προηγούμενου προ δύο ετών.

Ο Prefadoros δεν έχει κρυφτεί, δημοσιοποιεί με τον δικό του τρόπο αλλά πάντα με στοιχεία, τις απόψεις του και επομένως δεν υιοθετώ κατ΄ανάγκη χαρακτηρισμούς που προέρχονται από άλλους.

Επειδή βέβαια αυτοί οι άλλοι δεν είναι τυχαίοι, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου, τα λεγόμενα τους, να είχαν κινητοποιήσει τους συμπολίτες μας ώστε να ζητήσουν τουλάχιστον εξηγήσεις.

Να δούμε τι έχει ειπωθεί, χωρίς απάντηση και χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός, τον τελευταίο καιρό, αναφέρω τα πλέον ακραία και αυστηρά.

Σαλεσιώτης, Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: "Συμμορίες", "ομάδες ανθρώπων που το έχουν κάνει επάγγελμα".

Γραμματικόπουλος, Αρχηγός Ελάσσονος Αντιπολίτευσης: "Σάπιο πολιτικό κατεστημένο ανεπάγγελτων", "γαντζωμένο στην καρέκλα της εξουσίας κάνει τα πάντα για να την διατηρήσει".

Καραμπής, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ανυφίου: "Μαφίες".

Ξέρω ότι πολλοί συμπολίτες λίγο ενδιαφέρονται να μάθουν, να κρίνουν και να αποφασίσουν με τα πραγματικά δεδομένα που διαμορφώνονται, σε πρόσωπα και καταστάσεις.

Οι περισσότεροι έχουν προαποφασίσει να στηρίξουν και ψηφίσουν τον δικό τους, για τους δικούς του λόγους ο καθένας.

Είναι μάταιο, είναι περιττό να γράφει ο Prefadoros και ο όποιος άλλος για τη νοσηρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος;

Κάθε άλλο, επιβάλλεται αν θέλουμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση, αυτός ο αγώνας είναι διαχρονικός, χωρίς αρχή και τέλος.

Η ευθύνη είναι του καθενός που βλέπει, που βιώνει, που αισθάνεται το Δήμο του, το περιβάλλον που ζει, να βουλιάζει.

Prefadoros