Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Και ποιον να ψηφίσουμε Prefadore;

Να ένα καλό ερώτημα, γι΄αυτούς που πραγματικά προβληματίζονται και δεν διαβάζουν ευκαιριακά τον Prefadoro, από περιέργεια, ακόμα και λόγω μόδας.

Οι παλιοί φίλοι και τακτικοί αναγνώστες ξέρουν την απάντηση.

Πριν όμως σας την πω, επιτρέψτε μου δυο λόγια για το blog που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια την πορεία του στο διαδίκτυο και από τότε έγινε σημείο αναφοράς για τις πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας.


Στόχος από την αρχή, η καταγραφή, σχολιασμός και κριτική πράξεων και παραλείψεων της εξουσίας, σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη και πέρα από την καθιερωμένη ενημέρωση άλλων ΜΜΕ και ιστοσελίδων.

Δύσκολο και επικίνδυνο όπως αποδείχτηκε, απόλυτα επιτυχημένο όμως αφού η αποδοχή των συμπολιτών μας και η επισκεψιμότητα του blog, παρά τον ανηλεή πόλεμο, αντί να μειώνονται, συνεχώς αυξάνονται.

Σκοπός αυτού του είδους της παρέμβασης, η συμβολή του Prefadorou ώστε να γίνουν καλύτερα, η ζωή μας και ο Δήμος μας.

Το στήσιμο του Καλλικράτη ως σύστημα εξουσίας, δυστυχώς ευνοεί τη δυνατή κεντρική σχεδόν μονοπρόσωπη άσκηση, σε βάρος του δημοκρατικού πλουραλισμού, με τυπική σχεδόν παρουσία της Αντιπολίτευσης και απουσία πραγματικής συμμετοχής των πολιτών.

Είναι ένα σύστημα όπου ο Δήμαρχος είναι απόλυτος άρχων, αρκεί να έχει γύρω του πέντε-έξι πιστούς και αποφασισμένους συνεργάτες, όλα τα άλλα είναι για να συμπληρώνονται οι διάφορες υπηρεσίες και λειτουργίες με πρόσωπα και πολιτικές που αποφασίζονται από το Δήμαρχο.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, όπως έχω ξαναγράψει, που η κριτική και ότι γράφω κατά 90%, επικεντρώνεται στον κεντρικό πυρήνα της εξουσίας και όχι σε «περιφερειακά» πρόσωπα και την Αντιπολίτευση.

Γι΄αυτό και δεν ασχολούμαι σχεδόν καθόλου με τα τυχόν καλά, που κάνουν άλλωστε γνωστά και διαφημίζουν άλλα ΜΜΕ και ιστοσελίδες, όπως και με πρόσωπα της Αντιπολίτευσης εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις.

Έχω πάρει το ρίσκο και πολλοί δεν το καταλαβαίνουν, όμως δεν γίνεται διαφορετικά, προτιμώ να με συκοφαντούν και να με κατηγορούν για «μονομανία» παρά να γίνω, «ένα ακόμη blog» που χαϊδεύει αυτιά.

Σκεφτείτε μέσα από τις δεκάδες παρεμβάσεις του Prefadorou, μέσα από τη δημοσιοποίηση θεμάτων που κανείς δεν θα δημοσίευε, πόσα από αυτά άλλαξαν ή δόθηκαν λύσεις σε άλλη κατεύθυνση.

Εντάξει, ας πούμε λοιπόν ότι το ισοζύγιο είναι αρνητικό για το Δημήτρη Κωστούρο, τι ψηφίζουμε Prefadore; Ποιον να ψηφίσουμε; Ποιος μας εγγυάται ότι κάποιος από τους άλλους θα είναι καλύτερος;

Τέτοια εγγύηση αγαπητοί φίλοι, όχι από την αρχή που εφαρμόστηκε η Δημοκρατία, αλλά από την εποχή που ζούσαμε στις σπηλιές, κανείς δεν μπορεί να τη δώσει, ούτε αν πρόκειται και για τον ίδιο του τον εαυτό.

Άσε αν βασιστείς στα προεκλογικά προγράμματα, βρείτε μου ένα που να έχει εφαρμοστεί.

Πάρτε παράδειγμα το πρόγραμμα της παράταξης Αναγνωσταρά, που μας έλεγε ότι δεν θα πάει για Βουλευτής και τελικά πήγε, τι έχει εφαρμοστεί από τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά και από τον διάδοχο Δημήτρη Κωστούρο;

Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι όλοι κρίνονται στην πράξη, όταν έχουν και ασκούν την εξουσία και όχι όταν απλά τη διεκδικούν.

Είναι και αυτή μια από τις ομορφιές της Δημοκρατίας που προβλέπει άλλωστε σε τακτικούς χρόνους εκλογές, ώστε να αλλάζουν οι επιλογές με βάση κυρίως το έργο αυτού που είχε την εξουσία.

Ο νυν Δήμαρχος έχει δυο χρόνια απόλυτης εξουσίας και άλλα πέντε συγκυβέρνησης από διάφορες θέσεις.

Ο Prefadoros κρίνει, με βάση αυτά που είπαμε και ως πολιτικό πρόσωπο, ότι ο Δημήτρης Κωστούρος είναι ανεπαρκής για τη θέση του Δημάρχου.

Εξαντλητικά οι λόγοι έχουν αναλυθεί σε πολλές αναρτήσεις και δεν χρειάζεται να τους επαναλάβω.

Επομένως η απάντηση στο αρχικό ερώτημα είναι αβίαστη, ψηφίστε όποιον ή όποια από τους άλλους τέσσερις θέλετε και στο δεύτερο γύρω, αν ο Κωστούρος είναι ο ένας, ψηφίστε τον άλλο.

Ακόμα και αν είναι αντίθετος στα στενά πολιτικά μου πιστεύω ή τα μικροσυμφέροντά μου;

Κυρίως τότε.

Prefadoros