Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ευτυχώς για το Δημήτρη Κωστούρο που τελειώνουν τα Δημοτικά Συμβούλια

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, θέλοντας να καλύψει την πολιτική του αδυναμία, λέει και υπόσχεται πράγματα που στη συνέχεια, όχι μόνο δεν εφαρμόζει αλλά κάνει τα εντελώς αντίθετα.

Έτσι αυτοπαγιδεύεται διαρκώς και βρίσκεται σε μόνιμο αδιέξοδο.


Ενώ κάποτε απαντούσε σε όποιον ρωτούσε κάτι έστω και ανώνυμα, πριν λίγο καιρό και με κάθε ευκαιρία μας ανακοίνωσε ότι ευχαρίστως θα απαντά σε ερωτήματα όταν αυτά θα είναι επώνυμα.

Μας λέει λοιπόν ότι απαντά μόνο σε επώνυμα ερωτήματα, πόσο ποιο επώνυμα μπορεί να είναι αυτά όταν τίθενται από Δημοτικούς Συμβούλους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο;

*** Προχθές λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Τσιόδρας ρωτά γιατί δεν έχει απαντήσει ο Δήμος στην Εισαγγελία για τις πληρωμές στους Αντιδημάρχους και αν έχουν πάρει χρήματα που δεν δικαιούνται;

Απάντηση Δημήτρη Κωστούρου, μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια απάντησης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Μπούκουρη και τις απιθανότητες περί ελέγχου του Αντιδημάρχου κ. Βλαχόπουλου, "θα απαντήσουν οι υπηρεσίες που είναι και υπεύθυνες", "η υπηρεσία έχει ευθύνη απέναντι στο νόμο".

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι κ. Δήμαρχε.

Στο Άρθρο 58, παράγραφος 1, του Νόμου 3852/2010, Καλλικράτης, αναφέρεται:

"Αρμοδιότητες του δημάρχου

Ειδικότερα, ο δήμαρχος:
α) Eκπροσωπεί το δήμο στα δικαστήρια και σε κάθε δημόσια αρχή.

δ) Eίναι προϊστάμενος των υπηρεσιών του δήμου. Ως προϊστάμενος όλου του προσωπικού του δήμου εκδίδει τις πράξεις που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις για το διορισμό, τις κάθε είδους υπηρεσιακές μεταβολές και την άσκηση του πειθαρχικού ελέγχου."

Δηλαδή, ο προϊστάμενος που είναι ο Δήμαρχος οφείλει να απαντήσει με τα στοιχεία που θα του δώσουν οι υπηρεσίες.

Αν υπάρχει ευθύνη των υπαλλήλων, αυτός είναι αρμόδιος και υπεύθυνος να πάρει μέτρα.

*** Στη συνέχεια της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ανυφιού, καταγγέλλει ότι γίνεται καταπάτηση Δημοτικού χώρου και κάποιοι κλέβουν ρεύμα με τουλάχιστον την ανοχή του Αντιδημάρχου και ότι έχει υπάρξει ενημέρωση του Εισαγγελέα.

Ο Δήμαρχος προτίμησε να μην απαντήσει παρά την πρόκληση του Προέδρου της κοινότητας κ. Καραμπή.

*** Αλλά τα ερωτήματα συνεχίστηκαν, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Χρόνης ρωτά τον Δήμαρχο, τι εργασίες θα γίνουν στους ΧΑΔΑ, με αναθέσεις περίπου 50.000 Ευρώ, τι στιγμή που ήδη υπάρχει εργολάβος και πληρώνεται στις χωματερές;

Εκνευρισμένος ο Δήμαρχος δεν απαντά, αλλά πηγαίνει αλλού τη συζήτηση, "θέλετε να ρθείτε να δείτε τις τεχνικές περιγραφές;", "είναι δημόσια έγγραφα",  "όλη αυτή η λάσπη που πετάτε δεν θα κολλήσει".

Στη δικαιολογημένη παρατήρηση του Συμβούλου, "εδώ εσείς δεν μπορείτε να απαντήσετε τι υπογράψατε;"

Ο δήμαρχος λέει, "θα σας απαντήσω την επόμενη φορά" και σηκώνεται και βγαίνει από την αίθουσα.

Τι να προσθέσεις; Σε πιάνει θλίψη για το κατάντημα.

*** Προχθές μόλις, ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος μας είπε ότι για τα χρήματα του πανηγυριού της Ευαγγελίστριας του 2012 και την διεξαχθείσα από τότε ΕΔΕ , θα γίνει ενημέρωση σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτό το Συμβούλιο που έγινε, λογικά ήταν το τελευταίο κανονικό της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, μιας και ο Νόμος λέει ότι ένα μήνα πριν από τις εκλογές και μέχρι τον Αύγουστο του 2014, τα Δημοτικά Συμβούλια είναι τυπικά και παίρνονται αποφάσεις μόνο για επείγοντα θέματα.

Δικαίωμα του Δημήτρη Κωστούρου να χειρίζεται τις προσωπικές πολιτικές του στρατηγικές όπως αυτός νομίζει, όμως δεν είναι καθόλου δικαίωμά του η αλαζονική συμπεριφορά και η αποφυγή απαντήσεων που αφορούν θέματα του συμφέροντος του Δήμου και των Δημοτών.

Όσο και να αποφεύγει τις απαντήσεις, το έχουμε ξαναπεί, αυτές θα δοθούν.

Προς το παρόν με τη συμπεριφορά του δείχνει ποιος πραγματικά είναι.

Prefadoros