Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Τι άφησε πίσω του στο Δήμο Ναυπλιέων το 2014

Κατ΄αρχήν μας αφήνει τη νέα Δημοτική Αρχή που θα μας συντροφεύει μέχρι το 2019 και βλέπουμε.

Τη νέα Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, που αν και περιλαμβάνει κάποια καινούργια πρόσωπα, συνεχίζει με την ίδια νοοτροπία και ίδιο τρόπο λειτουργίας όπως η προηγούμενη, την απόλυτη θέληση του Δημάρχου.

Επομένως δεν αναμένεται κάτι διαφορετικό από αυτό που μας έδειξε ο Δημήτρης Κωστούρος τα χρόνια που ασχολείται με τα Δημοτικά του Δήμου μας.

Όσα ο Prefadoros έγραψε, απέδειξε, ανέλυσε εδώ και τρία χρόνια ισχύουν απόλυτα, γι΄αυτό και δεν έχει σημασία να επαναλαμβάνονται μετά την επιλογή των συμπολιτών μας στις εκλογές.

Επειδή ακριβώς δεν έχει σημασία πια, σταμάτησα να γράφω εκτός από λίγες φορές για τα συμβαίνοντα στο Δήμο μας, όποιος θέλει ας διαβάζει παλιότερες αναρτήσεις, το ίδιο είναι.

Το να γράφω πάλι για τις απευθείας αναθέσεις έχει καμιά αξία; Μα δεν σας ενδιαφέρει, ούτε και αν εξακολουθούν και μάλιστα να δίνονται και σε μέλη οικογενειών Συμβούλων και Συμβούλους, πάντα σε πλαίσιο νομιμότητας.

Να δούμε σαν παράδειγμα μερικά θέματα, ποιος νοιάζεται αν ο Προϋπολογισμός εκτελείται κατά 60% και ο νέος του 2015 ακολουθεί τις προηγούμενες πατέντες κατάρτισης του και αυτός δεν θα εκτελεστεί επίσης;

Ποιος νοιάζεται αν όλοι αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό και κανένας δεν διαμαρτύρεται γιατί το νερό φτάνει μη πόσιμο στις βρύσες μας ενώ στις πηγές είναι πεντακάθαρο;

Ποιος νοιάζεται αν τα σκουπίδια βρίσκονται πάντα στην Καραθώνα και το Τολό;

Ποιος νοιάζεται αν συνεχίζεται το τεράστιο πρόβλημα της κυκλοφορίας και στάθμευσης και οι λύσεις που δίνονται είναι μόνο στα λόγια;

Ξέρετε ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2015 προβλέπονται για νέα έργα με χρήματα του Δήμου μόνο 49.245 Ευρώ, από τα οποία τα 40.000 (χωρισμένα σε τέσσερα δεκάρικα) για ηλεκτροφωτισμό;

Τι περιμένετε με τέτοιο Πρόγραμμα; Προφανώς τίποτα, αλλά και από άλλες πηγές χρηματοδότησης κανένα ουσιαστικό έργο δεν προβλέπεται.

Να πούμε ότι εγκαταλείφθηκε η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, με απόφαση ποιου άραγε;

Να πούμε ότι δεν ακούμε κουβέντα και για το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO;

Για το κτήριο δίπλα στον Άι-Γιώργη και το Τελωνείο που έχει "στοιχειώσει" τόσα χρόνια;

Ναι αλλά το Λιμάνι προχωράει Prefadore!

Μιας και το πιάσαμε, δόθηκε και νέα παράταση στη ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ μέχρι τον Απρίλη για να παραδώσει την εκβάθυνση.

Τώρα, το τι μπέρδεμα έχει γίνει με το βάθος και τις πληρωμές, όποιος ενδιαφέρεται παραθέτω όλες τις αποφάσεις, το σίγουρο είναι ότι πολλά μπλεξίματα βλέπω, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τη λειτουργικότητα του έργου, θα δούμε.

Ξέρω ότι πολλοί συμπολίτες και ενδιαφέρονται και νοιάζονται, να είμαστε ειλικρινείς, όμως αποσπασματικά, ακόμα και η Αντιπολίτευση στο Δήμο λειτουργεί τελείως "ερασιτεχνικά" σε σχέση με την πλειοψηφία.

Εδώ και σε όργανα που συμμετέχει η Αντιπολίτευση και λαμβάνονται σοβαρές και κρίσιμες αποφάσεις, πολλές φορές απουσιάζουν τα μέλη της.

Αισιόδοξο λοιπόν αυτό που μας άφησε το 2014 δεν θα το έλεγα, αναμενόμενο, στη μετριότητα της Δημοτικής Αρχής.

Αυτό που είδαμε μέχρι το τέλος του, θα δούμε και το 2015, και βάλε...

Prefadoros

Τελευταίες αποφάσεις για την εκβάθυνση του Λιμανιού στο Ναύπλιο:

https://diavgeia.gov.gr/doc/61%CE%A84%CE%A9%CE%9A%CE%A6-%CE%9E8%CE%A8?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%91%CE%9E%CE%9D%CE%A9%CE%9A%CE%A6-2%CE%99%CE%95?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/73%CE%A7%CE%A5%CE%A9%CE%9A%CE%A6-7%CE%A9%CE%96?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%97%CE%912%CE%A9%CE%9A%CE%A6-%CE%93%CE%9C3?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%91%CE%A9%CE%A0%CE%A9%CE%9A%CE%A6-%CE%9B%CE%A73?inline=true