Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ήρεμος και αποφασισμένος ο Αλέξης Τσίπρας στο Ναύπλιο

Ο Prefadoros παρακολούθησε από κοντά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Ναύπλιο και με τις δυο αυτές λέξεις τον χαρακτηρίζει, ήρεμος και αποφασισμένος.

Ήρεμος για το αποτέλεσμα της κάλπης και την ψήφο του Ελληνικού λαού, ήρεμος αν και ξέρει τι τον περιμένει την επομένη των εκλογών σε Ελλάδα και κυρίως την Ευρώπη, αλλά και αποφασισμένος να πετύχει μέχρι να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες της χώρας μας.

Θα προσέθετα και τη λέξη επίγνωση, που όπως έχει δείξει τον διακρίνει, παρά τη λυσσαλέα λασπολογία των αντιπάλων για το αντίθετο.

Η λασπολογία που μη βρίσκοντας κάτι χειροπιαστό και αδιαμφισβήτητο για να του προσάψει, καταφεύγει σε σεναριολογία, υποθέσεις, υποτιθέμενες προθέσεις και κρυφές δεσμεύσεις που τάχα έχει δώσει σε κάθε έναν που διαθέτει οικονομική ή πολιτική δύναμη.

Αφήστε δε την προπαγάνδα για το αν μπορεί να διαπραγματευτεί, είδαμε και τους άλλους που ήξεραν, ακόμα και ότι δεν ξέρει καλά Αγγλικά και πως θα καταλαβαίνει τι του λένε, πως θα τα πάρει όλα πίσω και θα κάνει ότι του πουν οι δανειστές.

Βέβαια αυτό συγκρούεται με την άλλη τρομοκρατία του Grexit και την επιστροφή στη δραχμή και τις ολέθριες επιπτώσεις που αυτή θα έχει για τη χώρα, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα μας βάλει στη δραχμή για να κερδίσουν οι λομπίστες της δραχμής και οι κερδοσκόποι, τότε όχι μόνο το μέτρο έχει χαθεί αλλά και η ανοησία πάει σύννεφο.

Όταν ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει "ατύχημα" για τη χώρα το πρώτο κόμμα στην προτίμηση του λαού, τότε ούτε ο πανικός του δεν του δίνει άλλοθι, προς τι τόσος τρόμος που δεν κρύβεται πια;

Εγώ λοιπόν είδα ένα νέο άνθρωπο, προσγειωμένο που το κοφτερό μυαλό του φωνάζει από μακρυά, το μυαλό του απόφοιτου του Δημόσιου Μετσόβειου Πολυτεχνείου και όχι ενός θεωρητικού Οικονομικοπολιτικού επιστήμονα που σπούδασε θεωρίες και αποστήθισε χιλιάδες σελίδες που συνήθως δεν του χρειάζονται ποτέ.

Α, είδα και τη "Σάρα", τη σκυλίτσα που ήρθε πριν την άφιξη του Αλέξη, για να ελέγξει την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Ο ευγενικός Αστυνομικός-εκπαιδευτής μου είπε πως την λένε "Σάρα", ενώ οι αναμένοντες Σύντροφοι θεώρησαν καλό σημάδι το ότι οι Αρχές προστατεύουν τον Αλέξη Τσίπρα σαν εν δυνάμει Πρωθυπουργό.

Κατά τα άλλα τη δέσμευση που περιμέναμε την ακούσαμε, θα καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ και η περιουσία θα επιστραφεί στο Δημόσιο για να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών και φυσικά με προστασία στο περιβάλλον.

Πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη τόσο στο επίσημο όσο και το ανεπίσημο μέρος που ακολούθησε.

Prefadoros