Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Στα όρια της αυτοδυναμίας ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα η ΧΑ προβλέπει ο Prefadoros

Όπως είχαμε πει, σήμερα Τετάρτη, τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές, ο Prefadoros δημοσιεύει τα τελικά προγνωστικά που βλέπει στην κάλπη της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές από την προηγούμενη πρόβλεψη, εδώ, το μόνο που φαίνεται είναι ότι παρά την μετωπική επίθεση φόβου και διχασμού που έχει εξαπολύσει η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η διαφορά αντί να μικραίνει μεγαλώνει.

Τα αίτια και το γιατί, ας το αναζητήσουν οι ειδικοί στις βαθιές αλλαγές που πραγματοποιούνται στην Ελληνική κοινωνία, εξ΄αιτίας της εφαρμογής των Μνημονίων και του ρόλου των Κυβερνήσεων και των Σαμαρά-Βενιζέλου.

ΣΥΡΙΖΑ 35% και πάνω

ΝΔ μέχρι 29%

ΧΑ και Ποτάμι μεταξύ 6 και 7%, με άνετο προβάδισμα της ΧΑ

ΚΚΕ στο 5%

ΠΑΣΟΚ 4% και κάτι

ΑΝΕΛ και ΚΙΔΗΣΟ θα παλέψουν για το 3%. Οι ΑΝΕΛ μάλλον το περνάνε, ενώ και ο Παπανδρέου είναι πολύ κοντά.

Έτσι θα διαμορφωθεί ο εκλογικός χάρτης, με τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ κοντά στην αυτοδυναμία, που θα εξαρτηθεί από λεπτομέρειες, τρίτο το κόμμα της ΧΑ και τους ΑΝΕΛ στη νέα Βουλή.

Όσον αφορά τα άλλα κόμματα, νομίζω ότι η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΛΑΟΣ, θα κινηθούν μεταξύ 1,5 με 2% και η ΔΗΜΑΡ, αν πιάσει το 1% θα είναι άθλος.

Κοντός ψαλμός αλληλούια, τρεις και μία μείνανε.

Prefadoros

Υ.Γ. Κρατείστε σαν σημείωση, η μοναδική έκπληξη που μπορεί να συμβεί πλέον, είναι μια αντιστροφή και να περάσει το ΚΙΔΗΣΟ το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας το στα όρια να μπει στη Βουλή.