Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ο Δημήτρης Νανόπουλος Επίτιμος Δημότης Ναυπλίου

"Νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών είναι από την Τρίτη ο φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος μετά την τελετή εγκατάστασής του κατά την πρώτη συνεδρία της Ακαδημίας για το 2015."

Ο Δημήτρης Νανόπουλος είναι αρκετά γνωστός στους Ναυπλιώτες, όχι μόνο σαν ο διάσημος Φυσικός που η προσφορά του στην παγκόσμια επιστήμη είναι μοναδική, αλλά και γιατί εδώ και χρόνια ένα μεγάλο μέρος της ζωής του το περνά στο Ναύπλιο, ιδιαίτερα τα καλοκαίρια.

Λιγότεροι ίσως γνωρίζουν ότι έχει φτιάξει σπίτι στο Ναύπλιο και όταν βρίσκεται εδώ, κυκλοφορεί για φαγητό και καφέ σε κεντρικά καταστήματα και για μπάνιο θα τον βρεις καθημερινά στην Αρβανιτιά.

Αυτή λοιπόν η τεράστια προσωπικότητα, ο Δημήτρης Νανόπουλος, που είναι ιδιαίτερα απλός και φιλικός με όλους, έχουμε την τύχη να είναι ένας από τους πιο ένθερμους προπαγανδιστές του Ναυπλίου σε όλο τον κόσμο.

Έχουμε την τύχη να μπορούμε να τον σταματάμε στο δρόμο και να τον ρωτάμε για πράγματα που η δική του σοφία μπορεί να απαντήσει.

Κι΄αυτός με υπομονή, δίχως ίχνος υπεροψίας, να κάθεται και να σου αναλύει, να σου εξηγεί, να ξεχνά τον πολύτιμο χρόνο του γιατί πιστεύει ότι αυτό πρέπει να κάνει.

Δεν είναι γνώστης για τον εαυτό του, είναι για όλους εμάς.

Ξέρω ότι αυτά που γράφω δεν τα έχει ανάγκη και ίσως και να μην τα θέλει, όμως όταν αισθάνεσαι τιμή για κάποιον πρέπει να την εκφράζεις, να την εκδηλώνεις, πόσο μάλιστα όταν αυτή την αξίζει με το παραπάνω.

Πόσο μάλιστα την εποχή της παρακμής που ζούμε.

Ας αποδώσουμε λοιπόν την τιμή που του αξίζει, σαν άνθρωπο, σαν επιστήμονα, σαν ακαδημαϊκό, σαν δάσκαλο, σαν παράδειγμα, σαν συμπολίτη μας, στο Δημήτρη Νανόπουλο.

Νομίζω πως την οφείλουμε.

Prefadoros

Βιογραφικά στοιχεία και η δράση του Δημήτρη Νανόπουλου από την Βικιπαίδεια.

..............................................................................

Διευκρίνηση για το Δημήτρη Νανόπουλο και την ανάρτηση του Prefadorou.

Ο Δημήτρης Νανόπουλος έχει ανακηρυχτεί Επίτιμος Δημότης Ναυπλίου επί Δημαρχίας Αναγνωσταρά. Επειδή έχουν περάσει πολλά χρόνια και ελάχιστοι το θυμούνται, όπως και ο Prefadoros, καλό είναι με την ευκαιρία της ανάληψης από το Δημήτρη Νανόπουλο της Προεδρίας της Ακαδημίας Αθηνών, να γίνει μια τιμητική εκδήλωση ή ότι άλλο νομίζει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό ήταν και το νόημα της ανάρτησης μου, εδώ. 17-1-2015 Prefadoros