Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ντρέπεσαι να λες ότι είσαι άνθρωπος...

Δε νομίζω να υπάρχει αμφιβολία για την απόλυτη καταδίκη της τυφλής πράξης βίας στο κέντρο του Παρισιού, που στόχο είχε ανθρώπους και την ελευθερία έκφρασης που με αγώνες αιώνων κατακτήθηκε.

Την ίδια στιγμή που ο κάθε άνθρωπος αισθάνεται ένα σφίξιμο στο στομάχι, που τρώει μια γροθιά στην κοιλιά, που βουρκώνει, που ψάχνει να βρει τα γιατί, κάποιοι διαπρεπείς επώνυμοι εκμεταλλεύονται το τραγικό γεγονός για να στραφούν κατά της Αριστεράς και των μεταναστών και προσφύγων, που οι περισσότεροι φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν και οι ίδιοι από τους εξτρεμιστές του Ισλάμ, αλλά και την εμπόλεμη κατάσταση που τους έχει επιβληθεί.

Οι δικοί μας, Μουρούτης, Σύμβουλος επικοινωνίας στο Μαξίμου, Γεωργιάδης, Βουλευτής και πρώην Υπουργός.

Χρησιμοποιούν τη φτηνή, ηλίθια και απάνθρωπη ισοπέδωση για να δικαιολογήσουν το φράχτη του Έβρου και τις απόψεις τους για κλειστά σύνορα.

Αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς απόψε από τη Χαλκίδα μάλλον τα μπέρδεψε, μετά και από τα απαράδεκτα που είπε στον Έβρο, "μίλησε για τους μετανάστες διακρίνοντας εκείνους που έρχονται από εμπόλεμες ζώνες και έχουν δικαίωμα να ζητούν άσυλο από εκείνους που έρχονται χωρίς να έχουν το δικαίωμα να ζητούν άσυλο κάτι που έχει δεχθεί η Ευρώπη.

«Μερικοί στην Ελλάδα δεν το έχουν καταλάβει, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δώσει μαζικά ιθαγένεια και ασφάλιση σε όλους τους μετανάστες. Βλέπετε τι γίνεται στην Ευρώπη. Σήμερα στο Παρίσι είχαμε μακελειό με 12 νεκρούς ενώ εδώ κάποιοι προσκαλούν ξένους μετανάστες..."

Τι να σχολιάσεις περισσότερο, τα λένε μόνοι τους, μιλάνε με τόσο κυνισμό για ανθρώπους, που απλά έτυχε να γεννηθούν αλλού, να μεγαλώσουν με άλλα έθιμα, να έχουν άλλη θρησκεία, άσε που μπορεί να μην έχουν και το ίδιο χρώμα και μυαλό με το δικό μας.

Κατά τα άλλα πιστεύουμε και προσκυνούμε το Θεάνθρωπο, ανάβουμε κεριά και σταυροκοπιόμαστε στις εκκλησιές, σ΄αυτόν που αν ζούσε σήμερα θα μας έπαιρνε στο κυνήγι με το βούρδουλα.

Υπάρχουν στιγμές που ντρέπεσαι να λες ότι είσαι άνθρωπος...

Prefadoros



Στους νεκρούς, στην ελεύθερη έκφραση και γνώμη.