Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Η επιλογή του τρόμου καταστροφική για τη ΝΔ

assets_LARGE_t_420_54446024Είναι ακατανόητη η επιμονή του Αντώνη Σαμαρά στην προεκλογική στρατηγική του φόβου, αν έρθει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα και αν είχε κάτι να δώσει αυτή, το έχει ξεπεράσει προ πολλού.

Τα όποια φοβικά σύνδρομα ενός τμήματος του εκλογικού σώματος, του πιο γηρασμένου, τα οποία άλλωστε έχουν δοκιμαστεί με συνεχείς δόσεις φόβου, ιδιαίτερα σε κάθε εκλογή, έχουν φτάσει στα όρια τους.

Αντί να στραφεί ο προεκλογικός αγώνας προς το κέντρο, το μεσαίο χώρο που είναι κατακερματισμένος και έχει πολλά περιθώρια διείσδυσης και διεκδίκησης ψηφοφόρων, στρέφεται προς την άκρα δεξιά που όπως όλα δείχνουν δεν έχει περιθώρια απωλειών.

Αλλά είναι και το μήνυμα που εκπέμπεται, "παλεύω να κρατήσω το κόμμα στον έλεγχο μου" δείχνει να μας λέει ο Αντώνης Σαμαράς, γιατί για διεκδίκηση της πρωτιάς ας μην γίνεται λόγος.

Η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έχει παγιωθεί πολύ πιο πάνω από τις τέσσερις μονάδες και η αυτοδυναμία δεν είναι καθόλου απίθανη πλέον.

Είναι δυνατόν να μην το αντιλαμβάνεται; Να μην το βλέπει; Έμπειρος πολιτικός είναι, εκτός αν η άποψη του εγωιστικά υπερτερεί της λογικής των πραγμάτων και της ροής της ίδιας της ζωής.

Σε λίγες μέρες θα βεβαιωθούμε.