Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ο Γιάννης Ανδριανός θα καταφέρει να κρατήσει την έδρα του;

Στις εκλογές του 2009 που θριάμβευσε το ΠΑΣΟΚ, εδώ στην Αργολίδα βγάλαμε δυο Βουλευτές της ΝΔ και μέσα σε αυτούς δεν ήταν το εμφανιζόμενο ως φαβορί, ο Δημήτρης Κρανιάς.

Όχι απλά εντύπωση αλλά πραγματική βεβαιότητα υπήρχε, ότι αν όχι την πρώτη θέση σίγουρα τη δεύτερη την είχε καπαρωμένη.

Και για τη δυναμική παρουσία του προεκλογικά που συνοδευόταν από πολύ κόσμο, αλλά και γιατί ο πρωτοεμφανιζόμενος Γιάννης Ανδριανός ήταν σχεδόν άγνωστος στον κόσμο και η Έλσα Παπαδημητρίου αρκετά παλιά που είχε χάσει τη λάμψη της.

Μάλιστα μετά την τρίτη θέση που κατέλαβε τελικά ο Δημήτρης Κρανιάς, πρώτος ο Ανδριανός και δεύτερη η Έλσα, υπήρξε και καβγάς μεταξύ Νεοδημοκρατικών στελεχών και κατηγορίες για το ποιος υποστήριξε ποιον.

Τα θυμήθηκα αυτά βλέποντας τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της ΝΔ, που κάθε άλλο ευνοεί την εκλογή του Γιάννη Ανδριανού.

Ένα ψηφοδέλτιο με φανατικούς Σαμαρικούς, όπως οι Σιδέρης και Σχοινοχωρίτης και δυο πιστούς κομματικούς, Καλογεράκου και Δημούλης, περιορίζει το ακροατήριο του Ανδριανού και τους πιθανούς ψηφοφόρους.

Βέβαια και ο Ανδριανός τα χρόνια που είναι Βουλευτής και Υπουργός, προφανώς έχει δημιουργήσει το δικό του "στρατό" και είναι πλέον γνωστός σε όλη την Αργολίδα.

Όπως επίσης, θεωρητικά τουλάχιστον, μπορεί να ελπίζει στις ψήφους των κεντρώων Νεοδημοκρατών και των ακραιφνών Καραμανλικών περισσότερο από τους αντιπάλους του.

Γεωγραφικά μπορεί να αντισταθμίσει τις μεγάλες απώλειες από την περιοχή του Άργους με αντίστοιχη αύξηση σε Ερμιονίδα και Επίδαυρο-Λυγουριό.

Πάντως την εύνοια που ο ίδιος απολάμβανε το 2009 από το Μαξίμου και τον κομματικό μηχανισμό, αυτή τη φορά είναι σίγουρο ότι δεν την έχει, παρόλο που φρόντιζε πάντα να έχει καλές σχέσεις με το περιβάλλον του Πρωθυπουργού.

Εντύπωση κάνει και σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα με μεγάλη επισκεψιμότητα Newsbomb:

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Δύσκολη λοιπόν η μάχη για το Γιάννη Ανδριανό, η μοναδική έδρα που θα καταλάβει η ΝΔ στην Αργολίδα αυτή τη φορά έχει πολλούς μνηστήρες, που ο καθένας έχει τα δικά του όπλα για να την κάνει δική του.

Prefadoros