Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Θα κάνει αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Prefadore;

Να απαντήσω λοιπόν στα ερωτήματα πολλών φίλων, που έχουν την εντύπωση ότι διαθέτω απαντήσεις για ότι συμβαίνει μέχρι την άκρη του γαλαξία μας και μάλιστα οφείλω να απαντώ, επειδή απλά δημοσιοποιώ τις απόψεις μου και εκφράζω τη γνώμη μου μέσα από το διαδίκτυο.

Δεν είμαι ούτε μάγος, ούτε απολογητής κανενός ΣΥΡΙΖΑ, κανενός κόμματος ή προσώπου, για να πω τι θα κάνει ή τι δεν θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα που θα αναλάβει την εξουσία.

Θα σας πω τι πιστεύω ότι μπορεί να κάνει, αφού είναι σίγουρο και γνωστό, έτσι άλλωστε γίνεται πάντα από όλα τα κόμματα και σε όλες τις χώρες, κάποιες υποσχέσεις είναι ανέφικτο να πραγματοποιηθούν και αργά ή γρήγορα θα ξεχαστούν.

Πιστεύω λοιπόν ότι μπορεί και άμεσα θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 Ευρώ, θα επαναφέρει την 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους, θα καταργήσει την οριζόντια λογική φορολόγησης του ΕΝΦΙΑ, θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, θα πάει το αφορολόγητο στα 9.000 και 12.000 Ευρώ, θα ενισχύσει τα πλέον φτωχά στρώματα που υπολογίζονται σε 300.000 συμπολίτες μας και θα ρυθμίσει τις δεκάδες αδικίες σε βάρος πολλών κατηγοριών επαγγελμάτων που επέφεραν οι αλλεπάλληλοι νόμοι της εφαρμογής των Μνημονίων.

Φυσικά θα προστατεύσει τα εργασιακά δικαιώματα που ισοπεδώθηκαν τα πέντε τελευταία χρόνια, χωρίς κανένα όφελος για την οικονομία, εκτός του οφέλους των κακών εργοδοτών.

Πιστεύω ότι θα διαπραγματευτεί το χρέος γιατί και ο πιο ανίδεος καταλαβαίνει ότι είναι αδύνατο να πληρωθεί όπως προβλέπεται, ακόμα και αν εξαφανιστεί η χώρα.

Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς θα πετύχει, πιστεύω όμως ότι έχει τα κότσια να πει τα πράγματα με το όνομα τους και έξω και μέσα.

Ακόμη, πιστεύω ότι ο αέρας φιλελευθεροποίησης που θα απλωθεί, μόνο καλό θα προσφέρει, ο φόβος για το αύριο θα περιοριστεί και η ελπίδα θα επανέλθει σταδιακά.

Αν κάποιος νομίζει ότι αυτό είναι άνευ σημασίας κάνει μεγάλο λάθος.

Επίσης η έμπρακτη δικαιοσύνη σε όλες τις μορφές λειτουργίας του κράτους, το ενδιαφέρον για την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές δομές, το περιβάλλον και τον πολιτισμό είναι αυτονόητα για μια Κυβέρνηση της Αριστεράς που πιστεύω ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέξει ιδιαίτερα.

Παρασυρμένοι από την τρομοκρατία της οικονομικής ανέχειας που μας περιμένει, αν δεν ακολουθήσουμε αυστηρά τους κανόνες που μας επιβάλλουν οι δανειστές και εφάρμοσαν μέχρι τώρα, και δυστυχώς υπόσχονται και για το αύριο, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ξεχάσαμε ότι ζωή δεν είναι μόνο τα χαρτονομίσματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η ζωή είναι πολλά περισσότερα, εκεί ίσως είναι και το μυστικό για να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ αύριο, διαθέτει το ιδεολογικό οπλοστάσιο να αντιπαρατεθεί στη στυγνή λογική των αγορών που ισοπεδώνει τον άνθρωπο.

Δεν έχει παρά να το επιχειρήσει, γνωρίζει τις δυσκολίες και τις αντιστάσεις που θα βρει στο δρόμο της, γνωρίζει ότι θα χρειαστεί τη συμπαράσταση και ενεργό συμμετοχή των περισσοτέρων για να πετύχει.

Αλλιώς... μια ακόμη ευκαιρία για το λαό θα έχει χαθεί.

Prefadoros