Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Η Συγκυβέρνηση επιλέγει ακραία πόλωση με βαρείς χαρακτηρισμούς

samarasbenizelosΕντάξει, περιμέναμε πόλωση και μάχη μέχρι τελικής πτώσεως, όμως το να κατεβάζεις τόσο το επίπεδο, αντί πολιτικής να εξαπολύεις απαράδεκτες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς, πριν ακόμα ξεκινήσει ο προεκλογικός αγώνας πιστεύω ότι κανείς δεν το θέλει.

Η ζημιά που γίνεται στη χώρα, με την ακραία πόλωση και το διχασμό, από αυτούς μάλιστα που αυτοπροσδιορίζονται ως θεματοφύλακες της Εθνικής μας υπόστασης, μόνο θυμηδία και λύπη προκαλούν.

Απορρίπτοντας το βασικότερο εργαλείο της Δημοκρατίας, μετά την ψήφο, το δημόσιο διάλογο που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει: «εγώ διάλογο με υβριστές δεν κάνω και την πολιτική αθλιότητα δεν πρόκειται ποτέ να την νομιμοποιήσω. Με ποιους να κάνω διάλογο; με τους υβριστές που δυόμισι χρόνια με λένε πουλημένο και προδότη; με τους εκβιαστές ή με τους συκοφάντες που μιλούσαν για κουμπαράδες».

Το δε ΠΑΣΟΚ απαντά στο υπό ίδρυση κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου: «Μας θλίβει η ανήθικη και παράλογη πολιτική πράξη που συντελείται με την εν ψυχρώ προσπάθεια του κ. Γιώργου Παπανδρέου να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ και λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές να ιδρύσει το δικό του προσωπικό και ιδιόκτητο κόμμα!».

Είναι προφανές, για όποιον βλέπει νηφάλια τα πράγματα και μπορεί να διαβάζει πίσω από τις γραμμές και να διακρίνει τις σκοπιμότητες, Σαμαράς και Βενιζέλος, επέλεξαν, εκτός της σύντομης προεκλογικής περιόδου και το να μην γίνει καμιά συζήτηση για την κατάσταση της χώρας και το αδιέξοδο που την έχουν οδηγήσει, με δική τους ευθύνη.

Δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν οι ψηφοφόροι, εκτός φυσικά των φανατικών και όσων έχουν συμφέροντα και του στενού τους κομματικού πυρήνα, η μεγάλη μάζα που έχει υποστεί τις συνέπειες της λιτότητας και των μνημονίων, όλοι αυτοί που αισθάνονται προδομένοι, εξαπατημένοι, στο περιθώριο, όσοι αγωνιούν για το αύριο χωρίς ελπίδα.

Είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί το βράδυ, στις 25 Ιανουαρίου 2015.