Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Σαμαράς και Τσίπρας στο Ναύπλιο την ίδια εβδομάδα. Να η ευκαιρία αγαπητοί συμπολίτες

Διαβάζοντας την ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, του Γιάννη Ανδριανού, για την πορεία των υποθέσεων Μπούρτζι, Παλαμήδι και Ακροναυπλία, διαπίστωσα ότι ο χρόνος περνάει, υποτίθεται ότι όλα τα ζητήματα του Δήμου Ναυπλιέων προχωρούν αλλά όλα τελικά βρίσκονται σε τέλμα.

Εξηγούμαι, είναι γνωστή και εκφρασμένη η θέληση του Αντώνη Σαμαρά να βοηθήσει, και το έχει ήδη κάνει, ώστε να ξεμπλοκάρουν γραφειοκρατικές διαδικασίες και να δοθούν λύσεις σε θέματα που χρονίζουν, παράλληλα με πρωτοβουλίες για αναπτυξιακές δράσεις στην περιοχή.

Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος όταν ο Πρωθυπουργός παρενέβει για να επιταχυνθούν οι εκκρεμότητες για το Λιμάνι του Ναυπλίου, και μόλις τώρα πέρασε η μελέτη και ποιος ξέρει πότε θα ενταχθεί το έργο για χρηματοδότηση και πότε θα αρχίσει να εκτελείται.

Αν δηλαδή δεν υπήρχε το προσωπικό ενδιαφέρον Σαμαρά ακόμα ούτε την πρώτη υπογραφή δεν θα είχαμε πάρει.

Υπ΄όψιν ότι μιλάμε για ένα τετραπλό έργο που περιλαμβάνει, την επούλωση των σπηλαιώσεων του "ΠΙ", την εκβάθυνση, τα έργα ασφάλειας το ISPS και την Μαρίνα.

Είναι σίγουρο ότι οι τοπικοί μας Άρχοντες δεν πρόκειται να τα προχωρήσουν όλα, αλλά ας μην προτρέχουμε.

Το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού συνεχίστηκε στις δύο επισκέψεις του το καλοκαίρι του 2012 όταν και δόθηκαν οι ανάλογες κατευθύνσεις.

Χριστουγεννιάτικα δε, με εντολή του, στις 29 Δεκεμβρίου, μας επισκέφτηκε ο Υπουργός Μηταράκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Δούνης μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Που το πάει ο Prefadoros; έχουμε και λέμε, το Λιμάνι προχωράει, όλο;, με τα χίλια ζόρια, Μπούρτζι, Ξενία, Αρβανιτιά, Τελωνείο, κτήριο Πλατείας Αγίου Γεωργίου, αναπτυξιακές προτάσεις, οικόπεδα του Δημοσίου πάνε για εκποίηση χωρίς όφελος της περιοχής και η Καραθώνα στο άγνωστο.

Περιληπτικά λοιπόν, στασιμότητα, ακινησία, αδιαφορία; ανικανότητα;

Δεν ενδιαφέρει, τώρα τουλάχιστον, αυτό που σήμερα υπάρχει και αύριο σίγουρα όχι, είναι ότι όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές και μεις μάλλον στεκόμαστε στο χολ.

Μακάρι να κάνω λάθος, να είμαι υπερβολικός, μακάρι.

Σε λίγες μέρες, στις 10 Ιουνίου, θα είναι εδώ ο Αλέξης Τσίπρας σε ημερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις 16 Ιουνίου, εκτός του Πρωθυπουργού και πρωτοκλασάτων Υπουργών, θα είναι εδώ κορυφαία στελέχη της διοίκησης για το προσυνέδριο της ΝΔ.

Ιδανική ευκαιρία ο Δήμος Ναυπλιέων να προωθήσει τα θέματα που τον απασχολούν και στα οποία πρέπει να δοθούν λύσεις.

Το πιο απλό προτείνω, φτιάξτε ένα φάκελο, περιλάβετε τα ζητήματα που υπάρχουν, αν έχουν γίνει ενέργειες και που αυτές βρίσκονται, δώστε ειδικότερα σε κάθε αρμόδιο το θέμα που τον αφορά, δώστε μια καταγραφή με άξονες την Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό, τις υποδομές, κάνετε προτάσεις και πιέστε για δεσμεύσεις από μέρους τους.

Οι ευκαιρίες χάνονται στο χρόνο, αύριο τα πράγματα θα είναι αλλιώς, βγάλτε και ένα ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να υπάρχει και η θέληση της πλειοψηφίας των Δημοτών του Δήμου Ναυπλιέων.

Έτσι απλά, από το τίποτα κάτι θα καταφέρουμε.

Prefadoros