Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Κάθε Λιμάνι και καημός, και τ΄Αναπλιού επίσης

Είπαμε λοιπόν ότι κάθε Λιμάνι έχει τις ιδιομορφίες του, του Ναυπλίου και την ιδιαιτερότητα ότι μπαίνεις και βγαίνεις από το ίδιο ουσιαστικά σημείο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ένας ενιαίος κανόνας ρύθμισης κυρίως για την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων.

Επειδή έρχονται αλλαγές και ρυθμίσεις στο Λιμάνι του Ναυπλίου, ας δούμε τι γίνεται σε πόλεις με ακραία ανώτερα και κατώτερα ομοιοτήτων με του δικού μας.

-- 1ο. Λιμάνι Ηγουμενίτσας. Δέχεται τεράστιο και συνεχή όγκο πλοίων και οχημάτων, φαίνεται ο διαχωρισμός με κάγκελα της ζώνης ασφαλείας του Λιμανιού.



-- 2ο. Λιμάνι Καβάλας. Κλασσικό Λιμάνι που υπάρχει και "νεκρός" χώρος και χώρος στάθμευσης οχημάτων.


-- 3ο. Μύκονος. Έχουμε και χλίδα, για μερικούς που βλέπουν τα αυτοκίνητα σαν "ξωτικά", όταν δεν τα χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους φυσικά.



-- 4ο. Πύλος. Να πάμε στην "αδελφή" και πανέμορφη Πύλο, χώροι no parking αλλά και χώροι πάρκινγκ παντού.


Εκτός της Πύλου, η Κέρκυρα και η Ρόδος, μεγαλύτερες βέβαια, με ίδια στοιχεία Παλιών Πόλεων που μοιάζουν με το Ναύπλιο, παντού στους κεντρικούς άξονες επιτρέπεται η κυκλοφορία ακόμα και η στάθμευση σε ορισμένα σημεία.

-- 5ο. Κέρκυρα.



-- 6ο. Ρόδος.





-- 7ο. Σύρος. Η στην κυριολεξία αδελφή πόλη του Ναυπλίου, η Αρχόντισσα των Κυκλάδων, πιστεύω ότι έχει τα πιο πολλά κοινά με τ΄Ανάπλι, ας δούμε προσεκτικά τη ρύθμιση που έχουν κάνει στο Λιμάνι τους, που σαφέστατα εκπληρώνει και τις απαιτήσεις του ISPS.




(Πατήστε σε όλες τις φωτογραφίες για μεγέθυνση ώστε να δείτε καλύτερα τις λεπτομέρειες.)

Δεν διεκδικώ τίποτα, απλά προσπαθώ να συνεισφέρω στην όποια προσπάθεια να γίνει η πόλη μου καλύτερη.

Φυσικά και να αποτρέψω, όσο μπορώ, τα εκτρώματα που θα δυσκολευτούμε να διορθώσουμε στο μέλλον.

Prefadoros