Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ποιο και ποιος είναι τελικά το πρόβλημα;

Ο Prefadoros επιμένει, τα αδιέξοδα της πολιτικής και της οικονομίας, οι επιλογές του Πρωθυπουργού εδώ και ένα χρόνο, είναι που καθορίζουν τις εξελίξεις και όχι το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ απλά χρησιμοποιήθηκε σαν στόχος που θα συσπείρωνε το συντηρητικό ακροατήριο του Πρωθυπουργού και συγχρόνως θα γινόταν το σίγουρο προπύργιο της αντιπαράθεσης.

Ξεφύγαμε λοιπόν από το ότι όλα πάνε στραβά, τίποτα δεν επαληθεύεται, είναι υποχρεωμένοι να πάρουν και άλλα μέτρα και πήγαμε σε μια σύγκρουση, ζαριά, όπως την χαρακτήρισα.

Μόνο που παρέλειψαν κάποιες λεπτομέρειες και ξέχασαν την Ιστορία.

Ενεργώντας έτσι, μετέφεραν την πρωτοβουλία στους Βενιζέλο-Κουβέλη αλλά και σε ένα δυναμικό και ογκώδες λαϊκό κίνημα, που με μαζικότητα και πανελλαδικά, αντιδρά.

Ότι και να γίνει, όποια να είναι τελικά η κατάληξη της απόφασης του Αντώνη Σαμαρά, ένα πράγμα είναι σίγουρο και ξεκαθάρισε για πολλούς.

Ο Πρωθυπουργός έδειξε ένα σκληρό πρόσωπο, όχι απέναντι σε ξένους και ντόπιους ολιγάρχες, που τους υποδέχεται με χαμόγελα στο Μαξίμου και τον συνοδεύουν στα ταξίδια, αλλά σε εργαζόμενους, στους Λιμενεργάτες, στο ΜΕΤΡΟ, στους Καθηγητές και τώρα στην ΕΡΤ, σε όλους αυτούς που τέσσερα χρόνια υφίστανται τη λιτότητα των Μνημονίων.

Επί δικής του Πρωθυπουργίας, μέσα σε ένα χρόνο, διορίστηκαν δύο Διοικήσεις στην ΕΡΤ.

Είναι ανίκανες να βάλουν σε τάξη την Επιχείριση; αφού δεν τα κατάφεραν την ευθύνη την έχουν αυτοί που τους διόρισαν.

Απλά πράγματα, πόσα πληρώθηκαν μαζί με τους παρατρεχάμενους και τους κομματικούς διορισμούς;

Αν ήταν ειλικρινής ο Υπουργός θα έπρεπε πρώτα να μας πει για τα ποσά που σπαταλήθηκαν, στον ένα αυτό χρόνο, και μετά να μας έλεγε τα υπόλοιπα.

Εγκλωβίστηκε ο Πρωθυπουργός από τους άριστους γνώστες της Νομικής Επιστήμης, Βενιζέλο-Κουβέλη, και τη μόνη διέξοδο μπορεί να του την δώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, τη Δευτέρα το απόγευμα, ώστε να πατήσει και να κάνει πίσω.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται πλέον έντονη αμφισβήτηση και από αυτούς που πριν από λίγο τον εμπιστεύονταν απόλυτα.

Μετά το ναυάγιο της ΔΕΠΑ, την μάλλον κακή προσφορά για τη ΔΕΣΦΑ η προβληματική όπως εξελίσσεται πώληση του ΟΠΑΠ μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη των εξελίξεων.

Το πρόβλημα μπορεί να είναι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.

Prefadoros