Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Εξάρες ή άσσοι για τον Αντώνη Σαμαρά;

Ακόμη και ο πιο φανατικός οπαδός του Αντώνη Σαμαρά και της Συγκυβέρνησης είναι αδύνατον να μην αντιλαμβάνεται ότι το αδιέξοδο της πολιτικής και των επιλογών του Πρωθυπουργού, με τη στήριξη Βενιζέλου-Κουβέλη, είναι που οδήγησαν στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ιδιαίτερα με τον τρόπο που έγινε.

Οι επιταγές της Τρόικας και οι συνταγές λιτότητας των Μνημονίων ήταν αναμενόμενο να φτάσουν τα πράγματα σε τέλμα, οι διεθνείς συσχετισμοί και οι συγκρούσεις γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων στην περιοχή, μεταξύ ΗΠΑ, Γερμανίας και Ρωσίας, κυρίως, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν από μια αδύναμη Κυβέρνηση και έναν αδύναμο Πρωθυπουργό που έχει στηρίξει την πολιτική επιβίωσή του αποκλειστικά στην Μέρκελ.

Έσοδα δεν υπάρχουν πια, αφού τα συμπιεσμένα εισοδήματα αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις των νοικοκυριών, το καλάθι της νοικοκυράς αδειάζει ενώ οι τιμές σκαρφαλωμένες στα ύψη αρνούνται να κατέβουν, επενδύσεις, παρ΄όλες τις προσπάθειες δεν φαίνονται πουθενά, απέχουν από εδώ όσο η απόσταση Κατάρ και Κίνας, η ανεργία ακίνητη εξαντλεί τα τελευταία περιθώρια αντοχής, οι επιχειρήσεις δεν ξέρουν ποιο τέλος να διαλέξουν, ακόμα και οι αποκρατικοποιήσεις, που τόσο πολύ πόνταραν κάποιοι, παραμένουν όνειρο θερινής νυκτός, οι πιέσεις για απολύσεις και πλειστηριασμούς αξεπέραστες, τα νέα μέτρα ύψους 7,5 δισ, για το 2014 περιμένουν.

Τα λέμε και τα ξαναλέμε, κυρίως τα λένε οι άνθρωποι, που χωρίς παρωπίδες και "συμβόλαια", σε κάθε ευκαιρία μας (τους) προσγειώνουν: "τα νούμερα δεν βγαίνουν".

Οι όποιες ελπίδες του Αντώνη Σαμαρά να κερδίσει χρόνο κατέρρευσαν με τη "φυγή" των Ρώσων από ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και την άρνηση των Αμερικανών να τον υποδεχτούν στο Λευκό Οίκο.

Ξαφνικά αισθάνθηκε μόνος, ευάλωτος, χωρίς λαϊκό έρεισμα, εκτός αν πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις, χωρίς επιτυχίες, μόνο στα λόγια θριαμβεύουμε, κατάλαβε ότι οι φίλοι Ευρωπαίοι απλά τον χρησιμοποιούν, όπως και τους προηγούμενους, πίστευε ότι θα μπορούσε να τους φέρει βόλτα, αλλά έσπασε τα μούτρα του, αδιέξοδο, πόσο μπορεί να αντέξει;

Αποφάσισε να ρίξει τη ζαριά, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τι θα κάνουν μπροστά στον κίνδυνο να μην ξαναβγούν οι περισσότεροι Βουλευτές τους, λόγω του εκλογικού συστήματος; στο τέλος θα συμφωνήσουν ή θα χρεωθούν την απόφαση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Μια στάση πυγμής, με μνήμες από τα παλιά, θα φέρει και ένα σεβαστό ποσοστό από τα δεξιά της ΝΔ, θα πολώσει και θα περιχαρακώσει όσους νέμονται την εξουσία, γιατί ο κίνδυνος μιας εκλογικής ήττας πάντα υπάρχει.

Κλασσική αντίδραση εξουσίας όταν όλα πάνε στραβά, σκλήρυνση και αυταρχισμός.

Και τα δύο σημαδεύουν τις τελευταίες κινήσεις του Πρωθυπουργού.

Προλαβαίνει να ιδρύσει και τη Νέα Δημοκρατική Παράταξη ώστε να συμπεριλάβει και τους "ανένταχτους" του Εκσυγχρονισμού, έτσι θα αντιμετωπίσει πιο άνετα το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσους από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν τον ακολουθήσουν.

Θα μου πείτε, γιατί όλοι αυτοί να ακολουθήσουν ένα αποτυχημένο πολιτικό που καταρρέει στον ένα χρόνο διακυβέρνησης;

Τα έχουμε γράψει καιρό τώρα, το παλιό σύστημα εξουσίας δεν έχει έτοιμη άλλη εφεδρεία πλην του Αντώνη Σαμαρά.

Αν κερδίσει στις εκλογές θα είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης που θα κυριαρχήσει για πολλά χρόνια, αν χάσει θα περιμένει στη γωνία να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση της Αριστεράς τα βάρβαρα μέτρα, που ο ίδιος έχει συμφωνήσει, ώστε να έρθει σε σύγκρουση με το λαό και να πέσει.

Αυτά λέει η λογική και η πολιτική εμπειρία, οι αστάθμητοι παράγοντες και αυτά που κανένας δεν προβλέπει μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω.

Απέναντι από τις εξάρες στα ζάρια είναι οι άσσοι.

Prefadoros