Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Κωστούρος και Γραμματικόπουλος "ψαρεύουν" στην ίδια λιμνοθάλασσα Δεξιάς-Ακροδεξιάς

Πως τα φέρνει η ζωή, λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τις Δημοτικές εκλογές, οι κύριοι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, διεκδικητές της Δημαρχίας, Κωστούρος και Γραμματικόπουλος είναι "υποχρεωμένοι", και αυτό κάνουν, να προσπαθούν να αποκομίσουν το μεγαλύτερο κομμάτι από αυτό που λέμε δεξιά, στην προσπάθεια τους να κερδίσουν τη Δημαρχία.

Θέλουν δε θέλουν, από τη στιγμή που τα πρωτοπακαλίκαρα τους και στηρίγματα κινούνται στο χώρο της δεξιάς μέχρι και της ακροδεξιάς, ακολουθούν την πεπατημένη προσπαθώντας να προσεταιριστούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αυτού του χώρου.

Ελπίζουν και πιστεύουν ότι εκεί θα κριθεί η Δημαρχία; μπορεί, μπορεί όμως και όχι.

Να πάρουμε πρώτα τα νούμερα και μετά να δούμε και τα ποιοτικά πολιτικά στοιχεία, μιλάμε πάντα για το Δήμο Ναυπλιέων.

Η ακραιφνής δεξιά που ακολουθεί τον Αντώνη Σαμαρά, δύσκολα υπερβαίνει σήμερα το 30% και μέχρι τις Δημοτικές εκλογές το πιθανότερο είναι να έχει συρρικνωθεί.

Υπάρχουν βέβαια οι ακροδεξιές παραφυάδες που παρουσιάζουν σήμερα μια δυναμική που ξεπερνά το 10%.

Η λιμνοθάλασσα Δεξιάς-Ακροδεξιάς θα κινηθεί λοιπόν μεταξύ 42 και 48%.

Σε αυτή τη λιμνοθάλασσα, σήμερα μου μιλάμε, "ψαρεύουν" Κωστούρος και Γραμματικόπουλος, δεν είναι αυθαίρετη εκτίμηση του Prefadorou, πρωτοκλασσάτα, λέμε τώρα, στελέχη τους, τα στηρίγματά τους προέρχονται και στηρίζονται από αυτούς τους χώρους.

Για το Γραμματικόπουλο δεν το συζητάμε, έκανε την επιλογή του, παίζει με τη δοκιμασμένη συνταγή της κομματικής στήριξης του χώρου που χρόνια στήριζε ο ίδιος.

Όταν κατεβαίνεις μόνος σου, έστω και αν το σύνολο των υποψηφίων σου είναι Νεοδημοκράτες, πας κόντρα στον κομματικό υποψήφιο, δείχνεις ότι έχεις τις ικανότητες και τις δυνατότητες, παίρνεις 18% σε μια τόσο δύσκολη διαδικασία και εσύ από μόνος σου εγκλωβίζεσαι στα κομματικά όρια, που ούτε αυτά ελέγχεις, τότε;

Η ένταξη όσων ήθελαν και θέλουν συμμετοχή στη "Νέα Ελπίδα" του Γραμματικόπουλου θα έπρεπε να γίνει με όρους όχι κομματικής, Νεοδημοκρατικής, προέλευσης αλλά διάθεσης αδέσμευτης και ακομμάτιστης προσφοράς στο Δήμο.

Όσο για τον εναγκαλισμό στον Πρωθυπουργό, επειδή το κάνει και ο αντίπαλος, μάλλον ούτε ο Γραμματικόπουλος ούτε ο Κωστούρος πήραν χαμπάρι από το παράδειγμα του Αναγνωσταρά.

Να πάμε και στον Κωστούρο, άλλη περίπτωση εγκλωβισμού, όχι μόνο στο Δεξιοακροδεξιό δυναμικό του Συνδυασμού, αλλά και στο επίπεδο ελέγχου που αυτό έχει δημιουργήσει.

Συνεχώς σούρτα-φέρτα με τον Πρωθυπουργό, έχει δικαιολογία βέβαια τα έργα και το ενδιαφέρον του Αντώνη Σαμαρά αλλά προσδοκά και στη στήριξη, όχι επίσημη, ώστε να σπάσει αυτήν στο Γραμματικόπουλο.

Ο Κωστούρος, χωρίς ΠΑΣΟΚική ταυτότητα αλλά θεωρούμενος φίλος του Μανιάτη, δεν διαψεύστηκε ποτέ όταν γράφτηκε, είναι υποχρεωμένος, ακόμα και με βαριά καρδιά, και αυτό κάνει, να "ψαρεύει" στην ίδια λιμνοθάλασσα, μέσω των Καραδεξιών συνεργατών του και της προσέγγισης του ίδιου στον Πρωθυπουργό.

Εγκλωβισμένος και αυτός στο να "ψαρεύει" στη θολή λιμνοθάλασσα, απορώ πως θα μπορέσει να προσελκύσει και κυρίως να πείσει το άλλο 50+ των ψηφοφόρων.

Πιστεύουν οι δυο τους σε πολυδιάσπαση και κατακερματισμό των αντιπάλων; είναι δυνατόν να παιχτεί η εκλογή μεταξύ του ποιος έχει τους περισσότερους Δεξιούς και Ακροδεξιούς στο Συνδυασμό και πόσοι από τους ψηφοφόρους αυτών θα τους προτιμήσουν;

Αν υπολογίσουμε και τους αντιμνημονιακούς Δεξιούς, καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, τότε η μερίδα ψήφων προς "αλίευση" από τους δύο υποψήφιους στενεύει ακόμη περισσότερο.

Ο χρόνος υπάρχει, ελπίζω να αλλάξουν στόχευση, να αλλάξουν πορεία και να εμπλουτίσουν τους Συνδυασμούς τους με πλουραλιστικά στοιχεία, προοδευτικούς συμπολίτες και κυρίως ιδέες και σύγχρονες απόψεις που θα μας πάνε στο μέλλον, για το καλό του Δήμου.

Άλλωστε υπάρχει το παράδειγμα προς αποφυγήν, το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, με τις εξαιρέσεις του φυσικά.

Και ο ανά πάσα στιγμή αξιόλογος αντίπαλος που μπορεί, όχι απλά να εμφανιστεί, αλλά και να διεκδικήσει με απαιτήσεις την εκλογή.

Prefadoros

(Μην παρεξηγηθεί ο Διοικητής του ΚΕΜΧ στη φωτογραφία, δεν έχει σχέση ο άνθρωπος)