Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

"Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος". Υποκρισίας ανάγνωσμα, άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος" και με την ευκαιρία, εκτός από δελτία Τύπου των Αρχόντων που μας επισημαίνουν πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος, διάφοροι φορείς οργανώνουν εκστρατείες καθαριότητας σε χώρους που καθαρίζονται, από ευαίσθητους κυρίως νέους, οι οποίοι χώροι βρομίζουν από την αδιαφορία και την έλλειψη στοιχειώδους πολιτισμού και παιδείας των συμπολιτών μας.

Έτσι λοιπόν έγινε "επίθεση καθαριότητας", για πολλοστή φορά, στην πολύπαθη Καραθώνα με φωτογραφίες που κατέκλυσαν το διαδίκτυο.

Δεν θα αναφερθώ στους οργανωτές φορείς και τα παιδιά που με όρεξη και ευχαρίστηση είδαμε να συμμετέχουν στην καθαριότητα και προφανώς γνωρίζουν το πρόβλημα.

Όμως δεν μπορώ να μην σχολιάσω τις εικόνες με τους στρατευμένους νέους που τους πήγαν στην Καραθώνα.

Τους είπαν άραγε ή από κάπου οι ίδιοι γνωρίζουν, ότι λίγα μέτρα πάνω από τους χώρους που μάζευαν χαρτιά και γόπες βρίσκονται τόνοι τοξικών αποβλήτων, τα σκουπίδια μιας ολόκληρης περιοχής και τόσων χρόνων;

Καλές οι ανακοινώσεις και οι λεζάντες των αρμοδίων και των λογής φορέων, δεν είδαμε όμως και κάποια συγκεκριμένη ενέργεια ή καταγγελία, μια διαμαρτυρία για το θέμα του σκουπιδότοπου.

Τα σκουπίδια είναι εκεί, μας βγάζουν τη γλώσσα, μας χλευάζουν, ειρωνεύονται τον "πολιτισμό" μας, δηλητηριάζουν το περιβάλλον και μας εκδικούνται.

Και μεις, ναι εμείς, αρνούμαστε επισήμως ότι υπάρχει ΧΑΔΑ στην Καραθώνα, δεν υπάρχει για το Ελληνικό κράτος.

Κοροϊδεύουμε τους "Κουτόφραγκους" και γλιτώνουμε τα πρόστιμα, αυτές είναι "ομορφιές".

(Πρέπει να προσέχουμε πια και τις λέξεις που γράφουμε.)

Πάντα θεωρούσα το να πηγαίνουμε τα παιδάκια του σχολείου, μια δυο φορές το χρόνο, να μαζεύουν τα σκουπίδια από μια περιοχή, άκρως υποκριτικό έως επικίνδυνο.

Θα έπρεπε να τα μαθαίνουμε, όλο το χρόνο, να σέβονται το περιβάλλον και κυρίως γιατί πρέπει να το σέβονται.

Από τη στιγμή που αυτό δεν γίνεται, τα άλλα γίνονται για τη "ρεκλάμα" και την ψεύτικη ευαισθησία, τα σκουπίδια θα γελούν από πάνω, βλέποντάς μας να απολαμβάνουμε το μπάνιο μας, από κάτω, στη Γαλάζια Σημαία.

Prefadoros

Α! ξέχασα:

"Το EUROPE DIRECT Ναυπλίου με την υπεύθυνη Άννα Μάντα συμμετείχε μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό για την προστασία του περιβάλλοντος."