Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

"Υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία του τόπου". Αντώνης Σαμαράς

Λοιπόν τα πράγματα είναι σοβαρά, ο Prefadoros διαφωνεί κάθετα με τους περισσότερους Έλληνες που αδιαφορώντας πλήρως για τις τριήμερες διεργασίες για τον καταρτισμό και τις καραμπόλες που συνεχώς προέκυπταν, τα κουστούμια που σιδερώνονταν, αδιαφορώντας πλήρως επαναλαμβάνω, κατέκλυσαν τις παραλίες, τα πανηγύρια και τα ξενυχτάδικα και ξεσάλωσαν κανονικά το λεγόμενο και καλύτερο τριήμερο του χρόνου, του Αγίου Πνεύματος.

Έτσι , άφησαν μόνους τους Αρχηγούς, Υπαρχηγούς και Ομαδάρχες να ψήνονται στο καμίνι της Αθήνας, ησύχασε και η ΕΡΤ, ξεχάστηκαν όλα, ο Μανιάτης ξέχασε για πρώτη φορά τις Λιτανείες σε Μπέρμπακα και Πρόνοια, και σήμερα γυρίζοντας βρήκαμε σένια τη νέα Κυβέρνηση, έτοιμη να προχωρήσει στο μεγάλο αγώνα της ανόρθωσης του τόπου που τα δύο μισητά κόμματα της προ και προ και προηγούμενης Συγκυβέρνησης είχαν κατεδαφίσει.

Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν τα πάλαι ποτέ πράσινα και μπλε καφενεία όταν ακούστηκε η μεγαλειώδης φράση του Αρχηγού και Αντιπροέδρου και ΥΠΕΞ, "προσυπογράφω πλήρως τα όσα είπε ο πρωθυπουργός" και δάκρυσαν όταν συμπλήρωσε "αυτή η Κυβέρνηση είναι... εθνική ανάγκη".

Η θεια μου η Σταυρούλα ακούγοντας το Βενιζέλο στην τηλεόραση, ανέκραξε, "τους φάγαμε πάλι τους δεξιούς, Πρωθυπουργός ο Παπανδρέου", ο δε πεθερός του κουμπάρου μου Αποστόλη, αναφώνησε, "Πασόκοι ήρθε η ώρα σας" με την παλιά έννοια της φράσης.

Είναι οι στιγμές που αναρωτιέσαι, ρε μπας και είναι καλύτερα μια άνοια; ένα αλτσχάιμερ τέλος πάντων;

Να γίνουμε όμως σοβαροί, τα περισσότερα σχόλια έγιναν για τον Άδωνι, τον Κυριάκο, τον κόκκινο Πάνο ή "Πανάρα", τη Βούλτεψη, το Χρυσοχοίδη, τον κ. Μπέζα, τη Φώφη και το φίλο μας τον Βαγγέλη τον Λυκουρέντζο.

Μην επαναλαμβάνω αυτά που όλοι λέμε και γίνομαι κουραστικός, κάποιες επισημάνσεις μόνο.

Η άκομψη υποβάθμιση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, η πληθωρική παρουσία του ΠΑΣΟΚ, η πολυπληθής κουστωδία Υπουργών και Υφυπουργών, κάπου 43 για να σώσουν την πατρίδα.

Να με συγχωρείτε αλλά εδώ και είκοσι χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει για ένα μικρό και ευέλικτο Κυβερνητικό σχήμα δεκαοκτώ Υπουργών και δέκα Υφυπουργών, το πολύ, που μπορεί κάλλιστα και αποτελεσματικά να Κυβερνήσει χωρίς περιττά έξοδα.

Στον καιρό της άγριας λιτότητας που ζούμε, σε τι θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, π.χ, η παρουσία τριών Αξιωματούχων; έχετε σκεφτεί πόσο κοστίζουν οι ίδιοι οι Υπουργοί, η Ασφάλεια, η υποστήριξη, οι Σύμβουλοι, οι Γραματείς, οι υπάλληλοι, οι μετακινήσεις, τα ταξίδια, όλα τα παρελκόμενα;

Δυο Υπουργοί για να κλείσει και να ανοίξει η ΕΡΤ που προς το παρόν ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών;

Γιατί λοιπόν να μην σκεφτώ ότι τα περί "σωτηρίας της πατρίδας" και "εθνικής ανάγκης" όσο και να τα εννοείτε, ξεκινάτε λάθος να τα υπηρετείτε;

Οι Υπουργοί που έφυγαν ή άλλαξαν πόστο, μπορείτε να μας πείτε τι ακριβώς προσέφεραν για τη σωτηρία του τόπου και πόσο κόστισε η προσφορά τους;

Όχι να λέμε μόνο για το διεφθαρμένο και την πηγή της σπατάλης Ραδιομέγαρο; έτσι δεν είναι;

Τα λόγια εύκολα λέγονται, οι πράξεις δυσκολεύουν κ.κ. Πρωθυπουργέ και Αντιπρόεδρε.

Καλή επιτυχία στους δικούς μας Γιάννηδες.

Prefadoros

Υ.Γ. Όχι και ιδεολογία η σωτηρία του τόπου κ. Πρωθυπουργέ! καθήκον ή υποχρέωση, ναι.