Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο πρωθυπουργός, δυο Υπουργοί και ένας Λιμενάρχης

Πρέπει να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και ένδειξη εύνοιας, γιατί όχι αγάπης στο Ναύπλιο, το να στείλει Χριστουγεννιάτικα, μέσα στις μέρες της ραστώνης, έναν Υπουργό σε μια πόλη για να ασχοληθεί και να προωθήσει τα προβλήματα ή και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχει ανάγκη ο τόπος.

Πρόκειται για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μετά το στενό "μαρκάρισμα" που έφαγε τα Χριστούγεννα του 2012, από ντόπιους φίλους, όταν βρέθηκε για να ξεφύγει λίγο ο άνθρωπος τις γιορτινές μέρες, "αναγκάστηκε" να παραγγείλει στον Υπουργό κ. Νότη Μηταράκη να έρθει στο Ναύπλιο και να δώσει χέρι βοηθείας, στην ουσία στο Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, που εμφάνιζε φανερά σημεία αδυναμίας να προχωρήσει τα εκκρεμή θέματα όπως το Λιμάνι και τα άλλα που έχει στην ατζέντα του το Ναύπλιο.


Πολλά έχουμε για τον Πρωθυπουργό, όμως αν πούμε και για τ΄Ανάπλι, θα πέσει φωτιά να μας κάψει.

Παρά την αναλυτική έκθεση των προβλημάτων στον Υπουργό, 29 Δεκεμβρίου 2012 ήρθε ο άνθρωπος, τα αποτελέσματα ήταν μάλλον πενιχρά.

Μέχρι τώρα δεν είδαμε και τίποτα να γίνεται, εκτός από το Λιμάνι που προχωρά, άσχετα αν και εκεί υπάρχουν ενστάσεις και ερωτηματικά.

Ο Σαμαράς λοιπόν, έδωσε εντολές και "έδειξε" τις προθέσεις του, τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, οι αρμόδιες Γραμματείες πήραν το μήνυμα να επιταχύνουν και να θέσουν προτεραιότητες στο Λιμάνι του Ναυπλίου.

Πιστεύω να μην βρεθεί κάποιος να το αμφισβητήσει γιατί υπάρχουν δημοσιευμένες φωτογραφίες και δηλώσεις που αποδεικνύουν την αλήθεια, την πραγματικότητα.

Άρχισε η κάθοδος αρμόδιων και συναρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων για αλλεπάλληλες επαφές με τους εδώ παράγοντες.

Ένας που από την αρχή έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Λιμάνι, από την εποχή του Tomko μάλιστα, ήταν ο Βουλευτής και Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού πλέον Γιάννης Ανδριανός.

Αυτός όμως που αξίζει να αναφερθεί, ο ίδιος σεμνός δεν θέλει τίποτα, είναι ο συμπολίτης Λιμενάρχης Σπύρος Μαρίνος που χάρη στην επιμονή του και το όραμα του, για ένα Λιμάνι που θα μπορεί να δέχεται Κρουαζιερόπλοια μέσα και όχι έξω και μεταφορά με λάντζες, ήταν αυτός που έτρεξε όσο κανένας άλλος για να προωθηθεί η υπόθεση αυτή.

Με δικό του κόστος, αγωνία και προσπάθεια, ακόμα και "κόλπα" κατάφερε να ξεπεραστούν εμπόδια και αρνήσεις που συνήθως ορθώνονται σε τέτοια μεγάλα έργα.

Η ευχή του Prefadorou είναι να δικαιωθεί ο Σπύρος γιατί το αξίζει, άσχετα αν δεν συμφωνώ με όλους τους στόχους του.

Άλλωστε αν περιμέναμε από το Δήμαρχο να προχωρήσει τέτοιες διαδικασίες μάλλον θα περιμέναμε για πολύ, μπορεί και για πάντα.

Κοντεύει χρόνος από τότε, να θυμηθούμε τα δελτία τύπου και να πούμε, προς τιμή του, ο Γιάννης Μανιάτης δεν διεκδίκησε τίποτα, δεν θα μπορούσε άλλωστε αφού ήταν απών, από αυτό το κομμάτι πρωτοβουλιών στο Δήμο Ναυπλιέων.

Το ρεπορτάζ εκείνης της ημέρας ανέφερε:

Μετά την συνάντηση ο κ. Μηταράκης δήλωσε : "Επισκέφθηκα το Ναύπλιο ώστε να δω από κοντά τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρονται. Η Ανάπτυξη δεν είναι μια θεωρητική έννοια. Απαιτεί συγκεκριμένες δράσεις και αυτές τώρα υλοποιούμε. Είναι δύσκολες οι συνθήκες αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε".

Το απόγευμα συναντήθηκε με τον Βουλευτή Αργολίδος κ. Γιάννη Ανδριανό με τον οποίο συζήτησε επενδυτικές προτάσεις για το Νομό Αργολίδος.

Prefadoros

Υ.Γ. Ο Τατούλης πήρε το μήνυμα τότε, κατάλαβε, το να "καταπιεί" τον Δήμαρχο Ναυπλιέων δεν ήταν και πολύ δύσκολο για ένα πολιτικό του ύψους του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι προφανές και απεδείχθη μέχρι σήμερα.

"Άρπαξε" το Μπούρτζι και μπλέχτηκε στη Μαρίνα.