Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ποιος λασπολογεί και συκοφαντεί κ. Χελιώτη;

Αγαπητέ κ. Χελιώτη, έχετε μια πολιτική πρωτοτυπία ακαταμάχητη, κάθε φορά που απαντάτε για θέματα που αφορούν τον Οργανισμό που είστε Πρόεδρος, εκτίθεστε περισσότερο.

Εξηγούμαι, στις 18 Δεκεμβρίου 2013 ο Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου (ΝΟΝ), με δημοσίευμα σε μεγάλο αθλητικό site ρωτούσε, «Πότε θα ανοίξετε το κολυμβητήριο»;


Επειδή το θέμα αναδημοσιεύτηκε και στα τοπικά sites και πήρε έκταση, ο κ. Χελιώτης στις 20 Δεκεμβρίου 2013 απαντά χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς για συμπολίτες μας και επί της ουσίας του θέματος προχωρά σε υποσχέσεις και εντάξεις που θα γίνουν, χωρίς να απαντά στο ερώτημα "πότε θα ανοίξει το Κολυμβητήριο".

Συγχρόνως δε επιφυλάσσει στο Βουλευτή Αργολίδας και Υπουργό Γιάννη Ανδριανό τέτοιες επιδαψιλεύσεις ούτε ο Γρούεζας με τα αλήστου μνήμης, "ορκίζονται στ΄όνομα σας", "πίνουν νερό στ΄όνομα σας", που απευθύνει ο Παπαγιαννόπουλος στον Υπουργό Κωσταντάρα Μαυρογιαλούρο στη διαχρονική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, "Υπάρχει και φιλότιμο".

Όταν σε δύο προτάσεις κ. Χελιώτη, αναφέρετε τον Υπουργό πέντε φορές, δεν μπορώ θα τις αναφέρω μία-μία:

-- 1η "... και της συκοφάντησης του ΔΟΠΠΑΤ, του προέδρου του αλλά, αυτή τη φορά, και του ίδιου του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ανδριανού"

-- 2η "Οι συκοφαντίες που διαδίδουν είναι τόσο ψευδείς που υποτιμούν το αξίωμα του ίδιου του Υπουργού"

-- 3η "... είναι δυνατόν ένα έργο, το οποίο με απόφαση του Υπουργού έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση..."

-- 4η "... ότι ο Υπουργός είχε ανάγκη την δική μας σύμφωνη γνώμη;"

-- 5η "... Το ενδιαφέρον του κ. Υπουργού είναι δεδομένο"

Και επειδή αυτά ήταν λίγα προσθέσαμε και ένα "Είμαστε σίγουροι ότι και στο μέλλον θα τον έχουμε δίπλα μας", τον Υπουργό!.

Ελπίζω να μην "πνίγηκε" ο άνθρωπος, γιατί θα τον έφαγε ο λόξιγκας.

Με τόσο γλύψιμο πάντως στον Υπουργό κ. Χελιώτη, μάλλον τον εκθέτετε, εκτός αν αναλάβατε ρόλο συνηγόρου, που νομίζω δεν τον χρειάζεται μιας και δεν έχει δώσει δικαίωμα μέχρι τώρα στην πολιτική του πορεία στην Αργολίδα, η οποία χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα και αξιοπρέπεια αποφεύγει δε να πουλά "φούμαρα", όπως άλλοι με παραμύθια της Χαλιμάς.

Επειδή όμως εκτός από Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ, είστε και έγκριτος Νομικός, επιτρέψτε μου να σας πω ότι όταν κατηγορείτε για "λασπολογία" και "συκοφαντία", τέσσερις φορές στο κείμενό σας, κάνετε το ίδιο που κατηγορείτε τους άλλους μέσα από τη δική σας ανακοίνωση, αν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες σας, καταφεύγετε σε όσα προβλέπει ο Νόμος.

Αλλά και οι αιτιάσεις σας για ένταξη του έργου και της προμήθειας της περιβόητης "κουβέρτας" πάσχουν κ. Χελιώτη.

Αφού αφήσατε να περάσουν τόσα προγράμματα χωρίς να κάνετε κάτι, εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, ήρθατε στο παρά πέντε της λήξης του ΕΣΠΑ και μάλιστα λέτε πως πρόκειται για "μια ιστορική στιγμή για το μέλλον...".

Μάλλον προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε όσους δεν γνωρίζουν, γιατί είναι εύκολο να διαπιστώσει κάποιος ότι φέρατε άρον-άρον στις 17 Δεκεμβρίου 2013, στο Δημοτικό Συμβούλιο την αυθημερόν πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας και το θέμα συζητήθηκε ως κατεπείγον, μιας και οι εργάσιμες ημέρες που απομένουν είναι ελάχιστες, για να προλάβετε.

Όμως υπάρχει και μια λεπτομέρεια που σας εκθέτει κ. Χελιώτη.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 17/12/2013 η κα. Αθανασούλη, Προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών που εισηγήθηκε το θέμα, κλείνοντας είπε "Θα ακολουθήσει η υποβολή στο Δημ. Συμβούλιο των μελετών, οι οποίες εκπονούνται".

Δηλαδή δεν είχατε ούτε τις μελέτες και επιτίθεστε σε συμπολίτες κατηγορώντας τους ότι λασπολογούν και σας συκοφαντούν, για μικροπολιτικά παιχνίδια.

Δείτε και τα πρακτικά από το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, "Λήψη απόφασης για την τροποποίηση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης".

Όσο για την κουβέρτα, από τον Οκτώβριο ο ΝΟΝ είχε συζητήσει και συμφωνήσει με τον Υπουργό.

Αλλά δεν λέτε και αλήθεια ότι τάχα η Διοίκηση του ΝΟΝ αδιαφορεί και ούτε απευθύνετε σε σας, ούτε παρακολουθεί τα του Κολυμβητηρίου.

Σας παραπέμπω στη σελίδα του Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου στο facebook, είστε και σεις φίλος της κ. Χελιώτη και στις προηγούμενες ανακοινώσεις του, που κάνετε ότι αγνοείτε, https://www.facebook.com/nonnafpliou.

Φυσικά θα αναφέρω ολόκληρη την ανακοίνωση σας, όπως κάνω πάντα όταν κρίνω κάποιον.

Να συμπληρώσω μόνο ότι ο κ. Χελιώτης δεν έχει κάνει ποτέ την τιμή να απαντήσει στον Prefadoro, αν και έχω αναφερθεί αρκετές φορές σε θέματα που τον αφορούν.

Επίσης αισθάνομαι άβολα γιατί υπερ-έγραψα για τον Υπουργό, ελπίζω να έχω την κατανόηση του κ. Ανδριανού, ελπίζω να μην κατηγορηθώ για γλύψιμο που καταγγέλλω, προφανώς όμως δεν φταίω εγώ.

Πριν κλείσω, μια επισήμανση, η ανακοίνωση είναι του Προέδρου του ΔΟΠΠΑΤ και όχι του Διοικητικού Συμβουλίου, έχει τη σημασία του.

Prefadoros

Η ανακοίνωση του κ. Κώστα Χελιώτη:

"Για μια ακόμη φορά οι εκπρόσωποι του Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου επέλεξαν το δρόμο της εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συμφερόντων – άραγε ποιών – και της συκοφάντησης του ΔΟΠΠΑΤ, του προέδρου του αλλά, αυτή τη φορά, και του ίδιου του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ανδριανού.

Προς οριστική αποκατάσταση της αλήθειας:

Το εάν οι εκπρόσωποι του Ναυτικού Ομίλου βρίσκονται «στο σκοτάδι» όπως λένε, οφείλεται στο ότι οι ίδιοι ουδέποτε απευθύνθηκαν στον ΔΟΠΠΑΤ για να ενημερωθούν και στο ότι δεν παρακολουθούν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά περιορίζονται στην δημοσίευση λασπολογικών και συκοφαντικών κειμένων.

Όπως όλοι στην πόλη γνωρίζουν, καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια αποκατάστασης των φθορών του κολυμβητηρίου και οριστικής απεξάρτησής του από το πετρέλαιο με την εφαρμογή της γεωθερμίας.

Ουδέποτε κατετέθη οιοδήποτε ερώτημα, έστω προφορικό, από οιονδήποτε εκ μέρους του Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου για την πρόοδο των μελετών και των εργασιών στο κολυμβητήριο Ναυπλίου.

Η ανακοίνωσή τους ήρθε μόλις μία μέρα πριν από μια ιστορική στιγμή για το μέλλον του κολυμβητηρίου και του υγρού στίβου της πόλης μας: έως την Δευτέρα 23.12.2013 κατατίθεται το τεχνικό δελτίο ένταξης του κολυμβητηρίου στην πρόκληση 29

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013»

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 08:

«Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου».

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 61:

«Ολοκληρωμένα σχέδια για την αστική και αγροτική αναγέννηση»

με τίτλο Αστική ανάπλαση πέριξ και μείωση αποτυπώματος άνθρακα Δ.Α.Κ. Ναυπλίου, μετά και από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της Τρίτης 17/12/2013. Και μόνο ο τίτλος, και η πρόσκληση στην οποία κατατέθηκε η πρόταση δίνει απαντήσεις.

Σχετικά με το κάλυμμα της πισίνας (κουβέρτα):

Οι συκοφαντίες που διαδίδουν είναι τόσο ψευδείς που υποτιμούν το αξίωμα του ίδιου του Υπουργού: είναι δυνατόν ένα έργο, το οποίο με απόφαση του Υπουργού έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση, να εξαρτάται από την «έγκριση» ή την «άρνηση» του προέδρου του ΔΟΠΠΑΤ; Είναι δυνατόν να αρνηθεί κάποιος μια τέτοια προσφορά; Δηλαδή τί εννοούν οι συντάκτες του κειμένου, ότι ο Υπουργός είχε ανάγκη την δική μας σύμφωνη γνώμη;

Το ενδιαφέρον του κ. Υπουργού είναι δεδομένο. Σύμφωνα με την διαβεβαίωσή του η προμήθεια του καλύμματος θα γίνει το έτος 2014 καθότι έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του ανωτέρω έτους. Είμαστε σίγουροι ότι και στο μέλλον θα τον έχουμε δίπλα μας.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα ουδεμία αρωγή ή υποστήριξη προσφέρθηκε από τους εκπροσώπους του Ναυτικού Ομίλου, οι οποίοι περιορίζονται στην χωρίς όρια παραγωγή «μικροπολιτικής» και στις συκοφαντίες της διοίκησης του ΔΟΠΠΑΤ και του Δήμου.


Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ
Κωνσταντίνος Χελιώτης"