Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Η "εμπάθεια" του Prefadorou για το Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο

Κάποιοι, μάλλον λίγοι πια, αναρωτιούνται γιατί ο Prefadoros ασχολείται συνέχεια και κριτικάρει τόσο αυστηρά το Δημήτρη Κωστούρο.

"Για να έχεις το δικαίωμα να κρίνεις εσύ αύριο αυτόν που πιθανώς να βρίσκεται στη θέση που είσαι εσύ σήμερα πρέπει να δέχεσαι την όποια κριτική (κακοπροαίρετη ή καλοπροαίρετη) επώνυμη ή ανώνυμη και να απαντάς." Δημήτρης Κωστούρος.

Ο Δήμαρχος το λέει, όχι ο Prefadoros.

Στις 24 Ιουλίου 2011 ο Prefadoros έγραφε: Οι "επιθέσεις" στο Δημήτρη Κωστούρο


"Ακούω δεξιά και αριστερά ότι "καλά τα λέει ο Prefadoros αλλά μόνο τον Κωστούρο χτυπάει".

Και ποιον θέλατε να "χτυπάει" ο Prefadoros ρε παιδιά; Τη θεια του τη Μαρίκα, τον Καρέλη, τον Λυκομήτρο ή τη Νατάσα;

Ο Κωστούρος δεν έχει πάρει το παιχνίδι επάνω του; αυτός δεν αναπληρώνει επίσημα τον εξαφανισθέντα Δήμαρχο; αυτός δεν εισηγείται σχεδόν όλα τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο; αυτός δεν απαντά για ότι γίνεται στο Δημαρχείο; αυτός δεν είναι ο μόνος, άντε και λίγο ο Χρόνης, που διαχειρίζονται όλα τα προβλήματα;

Σε ποιον λοιπόν να κάνει κριτική ο Prefadoros;

Στους ανύπαρκτους; τουλάχιστον ο Κωστούρος το παλεύει, νέος είναι φιλοδοξίες έχει του έχει κολλήσει και το κουσούρι ότι όλα τα ξέρει και πορεύεται προς το στόχο του.

Αυτός νομίζει ότι τα κάνει όλα καλά, ο Prefadoros πάλι ότι τα κάνει, σχεδόν όλα, λάθος.

Αυτός πιστεύει ότι με μισές αλήθειες μπορεί να ξεφεύγει, ο Prefadoros πάλι ότι με μισά ψέματα δεν χτίζονται πολιτικές καριέρες."

Αυτά έλεγα και έγραφα τότε, όταν ακόμη ήταν Αντιδήμαρχος, πιστεύω ότι δικαιώθηκα μέχρι τώρα.

Εγώ δεν κρίνω έναν πολύ καλό μπασκετμπολίστα ή έναν οικογενειάρχη ή επαγγελματία, ο Prefadoros κρίνει αυτόν που είναι Δήμαρχος, αυτόν που οι αποφάσεις του, τα προτερήματα και ελαττώματα επηρεάζουν και καθορίζουν το μέλλον του Δήμου και του κάθε Δημότη.

Οι επιδιώξεις, προσωπικές και πολιτικές του Δημήτρη Κωστούρου είναι αυτές που με ενδιαφέρουν, μόνο αυτές και για όσο θα είναι Δήμαρχος, γι΄ αυτό δεν θα θίξω ποτέ ότι αφορά τον ίδιο προσωπικά και τα πρόσωπα τα δικά του.

Για κανέναν άλλωστε δεν το έχω κάνει και ούτε θα το κάνω ποτέ.

Σήμερα λοιπόν που έχουμε όχι απλά δείγμα γραφής αλλά και περισσότερο από ενάμισι χρόνο Δημαρχίας μπορώ να εκφράζω άποψη, για τις επιπλέον δυνατότητες και ικανότητες που χρειάζονται, ώστε να μπορεί κάποιος να χειριστεί στοιχειωδώς τις απαιτήσεις μιας Δημαρχίας ενός Δήμου σαν αυτού, του Δήμου Ναυπλιέων με την τεράστια έκταση, τις τόσες ενότητες και κοινότητες, τις τόσες διαφορετικές ανάγκες και το μεγάλο πάντα έργο της ανάδειξης του Πολιτισμού, της Ιστορίας και του βασικού αγαθού μετά τα αγροτικά προϊόντα, του Τουρισμού.

Ε, λοιπόν, δεν μπορεί ο συγκεκριμένος, κατά τη γνώμη μου, να πάει το Δήμο σε ένα άλλο επίπεδο από αυτό που το έφτασαν, και με ευθύνη του Δημήτρη Κωστούρου, στο τέλμα που βρίσκεται σήμερα.

Οι ψύχραιμοι το έβλεπαν, το επισήμαιναν από τις προηγούμενες εκλογές όταν ο Αναγνωσταράς έφτιαχνε ένα Συνδυασμό για να πάρει τη Δημαρχία και να έχει έναν πιστό στρατό για τις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές.

Από κοντά και ο Δημήτρης Κωστούρος, λειτούργησε από την αρχή σαν νούμερο δύο και πήρε επάνω του όλη τη λειτουργία του Δήμου με σκοπό να εδραιωθεί ως διάδοχος του Παναγιώτη Αναγνωσταρά και να συνεχίσει στο πόδι του.

Κέρδισε με το γνωστό τρόπο και από τότε η κατηφόρα συνεχίστηκε χωρίς φρένο.

Μόνο όποιος έχει άμεσο συμφέρον ή παρακολουθεί την πολιτική σαν θέατρο δεν το καταλαβαίνει, δεν θέλει να το καταλάβει.

Στηριγμένος στο πανίσχυρο τρίο της Αγίας Τριάδας και ας λέει ότι τάχα θέλει να απαλλαγεί από αυτούς, ο Δημήτρης Κωστούρος ξέρει ότι στα ίσια, καθαρά, δεν μπορεί να κερδίσει στις εκλογές, όποιο και αν έχει αντίπαλο.

Αύριο για την "αγία τριάδα" της Αγίας Τριάδας.

Prefadoros