Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, αγαπητά μέλη, με ανάρτηση στο Διαύγεια πληροφορηθήκαμε ότι η εταιρία "Αργολικός Ήλιος" αποχώρησε και επίσημα από την Αρβανιτιά, με επιστολή της από τις 10 Σεπτεμβρίου 2013.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου κάνει ομόφωνα αποδεκτή την αποχώρηση και ρυθμίζει πως θα εισπραχθεί το καινούργιο χρέος της εταιρίας, το οποίο δεν είχε καταβληθεί από τον Φεβρουάριο του 2013 μέχρι την αποχώρησή της και το οποίο δεν εί
χε εισπραχθεί εμπρόθεσμα.

Το νέο χρέος ανέρχεται σε 29.113,40 Ευρώ και το διακανονίζετε να πληρωθεί σε τέσσερις δόσεις από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2014, εδώ.

Η κατ΄εξακολούθηση ευνοϊκή μεταχείριση της εν λόγω εταιρίας από την Δημοτική Επιχείριση δυστυχώς δεν λειτούργησε ανταποδοτικά από την πλευρά της, σε σημείο που προκαλεί ερωτηματικά.

Θα αποτελεί δε κακή και αδικαιολόγητη σκέψη αν σύμφωνα με την απόφασή σας, 55 της 18ης Απριλίου 2013, έχουν καταβληθεί και εισπραχθεί κανονικά τα οφειλόμενα με τον προηγούμενο διακανονισμό περίπου 63.000 Ευρώ.

Δηλαδή, στις 30 Σεπτεμβρίου 5.000 Ευρώ, στις 31 Οκτωβρίου 15.000 Ευρώ και στις 30 Νοεμβρίου 20.000 Ευρώ, όπως προέβλεπε η απόφαση.

Επειδή ήδη βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, έχουν εισπραχθεί 40.000 Ευρώ από την Εταιρία "Αργολικός Ήλιος";

Με καλή πίστη θέλω να πιστεύω, συνεχίσατε τη συνεργασία με την εν λόγω εταιρία και την 16η Μαΐου αποφασίσατε να παρατείνετε τη συνεργασία σας μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2014 και με μειωμένο μίσθωμα, εδώ.

Το ζήτημα και το ερώτημα που προκύπτει, τι έχει καταβάλει η εταιρία "Αργολικός Ήλιος" για τη χρήση και εκμετάλλευση που το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου της παραχώρησε στην Αρβανιτιά; Ποιο είναι το συνολικό ποσό που εισέπραξε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ποιο είναι το υπόλοιπο που οφείλει η εταιρία; Έκανε ότι έπρεπε για να διαφυλάξει το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου τα συμφέροντα του Δήμου Ναυπλιέων και των Δημοτών του;

Κάτι τελευταίο αλλά ουσιαστικό, πέρα της προσωπικής μου εκτίμησης, αφού διαπίστωσε ότι για κάποιους λόγους η εταιρία δεν είχε ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και μάλλον δεν μπορούσε ή δεν ήθελε, γιατί συνέχισε να της αναθέτει την εκμετάλλευση του χώρου;

Γιατί δεν κατήγγειλε τη σύμβαση και δεν στράφηκε κατά της εταιρίας;

Η απάντηση δεν είναι μόνο για ενημέρωση του Prefadorou και κάποιων πολιτών, είναι θέμα περαιτέρω έρευνας και αξιολόγησης από τις ελεγκτικές αρχές.

Prefadoros

Υ.Γ. Έγραφα στις 21 Μαΐου 2013, "Άμα είναι έτσι κάνω και γω τον επιχειρηματία, δώστε μου ένα φιλέτο και μετά άμα οικονομήσω σας δίνω και σας, αν όχι, βλέπουμε", αν δικαιώθηκα εσείς το κρίνετε.