Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Τα πεταμένα λεφτά λείπουν για ένα αναπτυξιακό Τεχνικό Πρόγραμμα στο Δήμο Ναυπλιέων

Λέγαμε λοιπόν χθες για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τα ελάχιστα χρήματα που διαθέτει ο Δήμος για να ξεκινήσει έστω κάτι που έχει σαν ιδέα, σαν πρόθεση στο μυαλό του, κάτι που όλοι πιστεύουν ότι είναι αναγκαίο και χρήσιμο, κάτι που θα δώσει μια ώθηση στη στασιμότητα.

Είναι προφανές ότι ο Δήμαρχος δεν έχει τίποτα να προτείνει, να διεκδικήσει και να υλοποιήσει βάζοντας την προσωπική του σφραγίδα.


Το είπε άλλωστε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι προγράμματα και χρήματα βρίσκουμε θα τα διεκδικούμε, προς το παρόν μοιράζουμε τα χρήματα της ΣΑΤΑ και έχει ο Θεός.

Μόνο που αυτό δεν είναι πρόγραμμα, στόχοι και προοπτική για το αύριο, είναι απλή και κακή θα έλεγα διαχείριση.

Δεν καθορίζεις εσύ το μέλλον, το καθορίζουν τα διάφορα προγράμματα, τα ΕΣΠΑ, τα ΣΑΤΑ, ο Περιφερειάρχης και οι άλλοι ενδιάμεσοι φορείς, ότι υπάρχει στην αγορά.

Υπάρχουν στην αγορά, πάντα υπήρχαν, υπήρχαν όμως και τα Δημοτικά προγράμματα που περιείχαν τις δικές σου ανάγκες, τα δικά σου οράματα.

Μόνο που αυτά πρέπει να τα υλοποιήσεις με δικά σου χρήματα, χρήματα των Δημοτών που πρέπει να τα διαχειρίζεσαι με περίσκεψη και όχι σπατάλη, για να φτάνουν να πετυχαίνεις τους στόχους σου.

Τις ερμηνείες για τη σπατάλη ας τη δώσει ο καθένας μόνος του, εγώ αυτό που ξέρω και έχω αποδείξει τόσες φορές, είναι ότι με την κατάχρηση των απευθείας αναθέσεων εξανεμίζονται τα χρήματα των Δημοτών και σε πρωτοβουλίες περιττές και χαμηλής ή μηδενικής ανταπόδοσης.

Πολύ περισσότερα από όλο το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2014 από ίδιους πόρους κοστίζουν οι κατωτέρω αναθέσεις, μιας μόνο ημέρας, που παραθέτω μαζί με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, που και αυτόν τον πληρώσαμε για να εφαρμόζεται υποτίθεται:

Αριθμός απόφασης 384/2011 Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων της 31-10-2011

ΟΡΓΑΝΙΣΜΌΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΉΣ ΥΠΗΡΕΣΊΑΣ

Άρθρο 13
Αρµοδιότητες Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου
...
β. Αρµοδιότητες Γραφείου Συντήρησης Πρασίνου
1) Διαµορφώνει τα αναλυτικά περιοδικά προγράµµατα και συγκροτεί τα συνεργεία για την εκτέλεση των εργασιών συντήρησης πρασίνου και κηποτεχνίας.
2) Διενεργεί µε τα κατάλληλα συνεργεία και τεχνικά µέσα το έργο του συντήρησης πρασίνου και κηποτεχνίας.
3) Μεριµνά για τον σωστό χειρισµό και την διατήρηση σε καλή κατάσταση των τεχνικών µέσων που χρησιµοποιούν τα συνεργεία του Τµήµατος.
4) Καταγράφει και συγκεντρώνει καθηµερινά στοιχεία για την εκτέλεση των προγραµµάτων πρασίνου του Τµήµατος.

ΝΑΥΠΛΙΟ, 27-11-2013
Αρ. Αποφ. 1371

2. Αναθέτουµε απευθείας στην... την εργασία (Εργασίες κατασκευής και επέκτασης ∆ηµοτικών Κήπων ) , αντί του ποσού των 21.981,18 € συµπεριλαµβανόµενου ΦΠΑ .

ΝΑΥΠΛΙΟ, 27-11-2013
Αρ. Αποφ. 1372

2. Αναθέτουµε απευθείας στην... την εργασία (Εργασίες βελτίωσης εγκαταστάσεων άρδευσης των κήπων ∆ήµου Ναυπλιέων ) , αντί του ποσού των 22.262,58 € συµπεριλαµβανόµενου ΦΠΑ .

Επειδή στον Prefadoro φαίνεται για καθαρή κατάτμηση έργου, αρμόδιοι βέβαια είναι άλλοι να αποφασίσουν, θα ταλαιπωρήσω για μια ακόμη φορά τις Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, με την ευχή εγώ να κάνω λάθος.

Θα στείλω το ερώτημα και θα περιμένω την απάντηση.

Μέχρι τότε να προσθέσω άλλη μια δαπάνη που ανατίθεται σε ιδιώτη, μιας και οι Υπηρεσίες φαίνεται αδυνατούν να εκτελέσουν.

ΝΑΥΠΛΙΟ, 25/11/2013
Αρ. Αποφ. 1353

2. Αναθέτουµε απευθείας στον … την εργασία (Απόσµηση κάδων απορριµµάτων ∆ήµου Ναυπλιέων ) , αντί του ποσού των 14.022,00….€ συµπεριλαµβανόµενου ΦΠΑ

Πριν κλείσω αυτή την ανάρτηση, να κάνω μια έκκληση προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες που καταρτίζουν τις μελέτες για τέτοιες δαπάνες και απευθείας αναθέσεις, ας είναι περισσότερο σχολαστικοί, αναγνωρίζω και εκ πείρας ότι υπάρχουν μελέτες σκοπιμότητας γιατί δεν γίνεται αλλιώς, όμως τουλάχιστον να μην γίνεται κατάχρηση.

Ξέρω ότι αντιλαμβάνονται τι λέω, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

Prefadoros