Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Οι τρεις Αντιδήμαρχοι σωματοφύλακες του Δημήτρη Κωστούρου, η τριάδα της Αγίας Τριάδας

Ο φίλος και συμμαθητής μου Τάσος Σαλεσιώτης, επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δήμο Ναυπλιέων, πριν από λίγες μέρες μίλησε για συμμορίες και επαγγελματίες που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αν και έκανε μεγάλη αίσθηση και συζητήθηκε πολύ η παρέμβασή του, αυτοί που μάλλον θα έπρεπε να απαντήσουν ή έστω να τοποθετηθούν δεν έβγαλαν μιλιά.


Λες και αυτά που είπε ο Σαλεσιώτης, οι καταγγελίες του, αφορούσαν κάποιους άλλους και όχι αυτούς που έχουν την εξουσία στο Δήμο Ναυπλιέων.

Προφανώς υπάρχει απόφαση να μην απαντούν σε καμιά ερώτηση ή κριτική που απευθύνεται στη Δημοτική Αρχή, πιστεύουν μάλλον ότι το κόστος θα είναι μικρότερο από το να απαντούν και να αποδεικνύεται έτσι η ανεπάρκεια, στην καλύτερη περίπτωση, της εξουσίας τους.

Πάμε λοιπόν στο θέμα μας και άσχετα από τα προηγούμενα, ο Prefadoros έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει να θέτει ερωτήματα, όπως έχει δικαίωμα, καθήκον και υποχρέωση και όποιος θέλει, όποτε θέλει ας απαντήσει.

Θα χαρώ ιδιαίτερα και θα δημοσιεύσω κάθε απάντηση  και επειδή δεν έχω μάθει να κρύβω τα λόγια μου, ρωτώ ευθέως:

Οι τρεις αμειβόμενοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ναυπλιέων, που προέρχονται και οι τρεις από τη Δημοτική Ενότητα Μιδέας, με τι ακριβώς ασχολούνται στο Δήμο Ναυπλιέων, δεν αναφέρομαι στα τυπικά που τους έχουν ανατεθεί, πέρα από την προσπάθεια συλλογής υποστηρικτών και ψήφων για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές;

Ξέρω πολύ καλά τι λέω και τι ρωτάω, χωρίς αιχμές και υπονοούμενα, όπως ξέρουν και δεκάδες εργαζόμενοι και συναλλασσόμενοι με το Δήμο.

Τι ακριβώς προσφέρουν στο Δήμο Ναυπλιέων; Συγκεκριμένα και καθημερινά, όχι ότι υπογράφουν και δίνουν κάποιες άδειες που από το Νόμο προβλέπονται.

Φυσικά έχουν το δικαίωμα να στηρίζουν το Δήμαρχο τους και να εργάζονται για την εκλογή τους και πάλι, αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα.

Οι τρεις λοιπόν, σωματοφύλακες του Κωστούρου λεγόμενοι, γνωρίζοντας την ανθρωπογεωγραφία του πρώην Δήμου Μιδέας, δεύτερου σε πληθυσμό μετά το Ναύπλιο, έχοντας διατελέσει σε παρόμοιες θέσεις πριν και στο Δήμο Μιδέας, ελέγχουν σε μεγάλο ποσοστό το εκλογικό σώμα.

Τζαρίμας, Δήμας (Μπακέτος), Λυκομήτρος, χωρίς αυτούς ουσιαστικά ο Δημήτρης Κωστούρος δεν θα είχε λόγο να κατέβει στις εκλογές.

Όμως, επειδή και οι τρεις προέρχονται από τα βόρεια προάστια, είναι δεξιοδεξιών πεποιθήσεων, συντηρητικοί μεν αλλά άλλης κουλτούρας από αυτής Ναυπλίου και Ασίνης-Τολού, δεν ταιριάζουν στην πολιτική προσέγγισης κεντροαριστερών ψηφοφόρων, υποχρεωτικά αναγκαίων για πιθανότητα  εκλογής, πρέπει να φαίνονται λίγο, σχεδόν σαν να μην υπάρχουν.

Απόδειξη; Η εξαφάνιση από την παρουσίαση της "Επόμενης μέρας" στο Αμαλία, πουθενά, ούτε σε όλο το προπαγανδιστικό υλικό που δημοσιεύτηκε.

Στρατηγική επιλογή του Κωστούρου, "τους κρύβουμε", συγχρόνως διαρρέονται φήμες ή σιγά στ΄αυτί, ότι θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτούς με δήθεν προσέλκυση άλλης νοοτροπίας και επιπέδου συμπολιτών ως υποψηφίων, ώστε να απομονωθούν οι τρεις που είναι χρήσιμοι μόνο για τις ψήφους που έχουν και να υποβαθμιστεί η παρουσία τους στο Συνδυασμό.

Καλό σενάριο, όμως πάσχει από παντού, όπως όλα τα σενάρια όταν δεν βασίζονται στην πραγματικότητα και γι΄αυτό μέχρι τώρα δεν έχει αποδώσει.

Οι προσπάθειες να πειστούν κάποια "βαριά" ονόματα, από την περιοχή του Ναυπλίου έχουν πέσει στο κενό, όχι φυσικά γιατί φταίνε οι τρεις Σωματοφύλακες, ο Δήμαρχος δεν πείθει.

Να μη λέμε πολλά, η τριάδα της Αγίας Τριάδας παραμένει πανίσχυρη, θα ορίζει την πολιτική του Δημήτρη Κωστούρου, θα βγει πρώτη στο Συνδυασμό του και θα ελέγχει τις εξελίξεις ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που κερδίσει ο Κωστούρος τις εκλογές.

Κατά ένα περίεργο τρόπο ασκούν μια αλλόκοτη επιρροή, σαν να βρίσκονται σε σύννεφο, σε καπνό, αόρατοι και συγχρόνως παρόντες, ενδιαφέρουσα πολιτική ψυχογραφία, στα όρια του μύθου.

Ενός μύθου που απλά τρέφεται από την αδυναμία του Αρχηγού.

Και ας σταματήσει αυτό που ακούγεται, "τι να κάνουμε, ο Αναγνωσταράς μας τους φόρτωσε".

Είναι ανέντιμο και προσβλητικό σε ανθρώπους που έχουν τιμήσει με μεγάλα ποσοστά οι συμπολίτες μας.

«Ένας για όλους και όλοι για έναν» έλεγαν οι τρεις Σωματοφύλακες που τελικά ήταν τέσσερις, οι τρεις της Αγίας Τριάδας και ο Κωστούρος.

Prefadoros

Υ.Γ. Επειδή υπάρχουν άλλα θέματα που προηγούνται, απλά σας δίνω τον τίτλο της ανάρτησης που θα ανέβει σε δυο τρεις μέρες, "Αναγνωσταράς, Τζαρίμας, Μπακέτος, καλοκαίρι 2010"