Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Όταν η αυτονόητη υποχρέωση γίνεται αφορμή επικοινωνιακής προβολής του Δημάρχου

Κυρίως, αφήστε ήσυχο το Θεό.

Καλά τα μαθήματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και οι διαπιστώσεις, αλλά είστε Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Κωστούρο και έχετε υποχρεώσεις και ευθύνες.

Επειδή λοιπόν προσπαθείτε, για μια ακόμη φορά, να αλλάξετε την ουσία των πραγμάτων με ένα τηλεοπτικό σας μονόλογο, σε κανάλια που βρέθηκαν όλως τυχαίως εκεί που ήσασταν εσείς, με πουκάμισο και σακάκι, χωρίς ίχνος βροχής και φυσιολογική ροή στο ρέμα, με φόντο έναν μικρό εκσκαφέα και ένα φορτηγάκι της ΔΕΥΑΝ, με σκουπίδια και μπάζα να φαίνονται στον τηλεοπτικό φακό, να σας πω και να ρωτήσω τα εξής:


- Ποιες ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος και εσείς προσωπικά ως Δήμαρχος, τον τελευταίο χρόνο, για να θωρακίσετε το Δήμο από πλημμύρες ή άλλα καιρικά φαινόμενα;

- Επειδή στον μονόλογο σας λέτε "έχουμε καθαρίσει εδώ και καιρό τα ρέματα" μπορείτε να μας πείτε πότε ακριβώς ήταν αυτός ο καιρός;

- Ως υπεύθυνος, έχετε φροντίσει για την προστασία από την ανεξέλεγκτη και παράνομη ρίψη σκουπιδιών, μπαζών και κάθε είδους αντικειμένου;

- Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή του Άργους, που λειτούργησαν σαν συναγερμός, κάνατε κάποια συγκεκριμένη ενέργεια ή δώσατε κάποιες εντολές ώστε να προληφθούν παρόμοια και στο Δήμο Ναυπλιέων;

- Ποια ήταν η τελευταία εργολαβία που πλήρωσε ο Δήμος για καθαρισμό ρεμάτων; Η μόνη που βρίσκω είναι ακριβώς πριν ένα χρόνο, «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ-ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ Τ.Κ. ΑΣΙΝΗΣ», υπάρχει άλλη μέσα στο 2013;

Απαντήστε πρώτα σε αυτά κ. Δήμαρχε, που ούτε τώρα θα απαντήσετε, και μετά μας κάνετε μάθημα, μαζί με τις συνολικές περιβαλλοντικές πολιτικές που έχετε αναπτύξει στο Δήμο Ναυπλιέων.

Μη μας πείτε μόνο για την ανακύκλωση, που μόλις πριν ένα μήνα ξεκίνησαν οι διαδικασίες, γιατί τότε θα πρέπει να μας πείτε και γιατί άργησαν τόσο.

Αφήστε λοιπόν τις κακές αντιγραφές και κοιτάξτε να καθαρίσετε τα ρέματα, γιατί οι εικόνες αποκαλύπτουν την αλήθεια και σας εκθέτουν.

Με την ευκαιρία, να θυμηθούμε τι έγραφα πριν είκοσι μέρες, με αφορμή τις πλημμύρες στο Άργος, με τίτλο "Η Θεο-μηνία και η ανθρωπο-βλακεία", μεταξύ των άλλων:

"Από πότε ο Θεός και η φύση έγιναν εχθροί του Άργους κ. Καμπόσο; Ένα απλό φυσικό φαινόμενο ήταν σε μεγαλύτερη ένταση, εδώ και εκατομμύρια χρόνια συμβαίνει και θα συμβαίνει μέχρι αυτός ο κόσμος να τελειώσει.

Σε αυτά τα εκατομμύρια χρόνια, η ροή των νερών έχει διαμορφώσει και κάποιες διεξόδους προς τη θάλασσα για τα νερά που δεν μπορούν να απορροφηθούν άμεσα.

Σοφή η φύση, άμυαλοι οι άνθρωποι, που κλείνουν και μπαζώνουν τις φυσικές ροές, ρέματα ή ξεριάδες τα λέμε, που ρίχνουν μπάζα και σκουπίδια στις κοίτες των ποταμών, που χτίζουν δίπλα στα ρέματα, που φτιάχνουν μαϊμού γέφυρες που γκρεμίζονται με λίγο νερό παραπάνω."

Prefadoros




Μια ακόμη φωτογραφία από το argolidaportal.gr που δείχνει ότι το ρέμα δεν είχε καθαριστεί.