Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Έχει πλάκα όταν με ρωτούν, "πως ο τάδε παίρνει τόσες πολλές ψήφους στις εκλογές";

Ρε Prefadore δεν μας λες εσύ που ασχολείσαι, εμείς έχουμε την επιβίωση και δεν προλαβαίνουμε, ενώ εγώ έχω λύσει το πρόβλημά μου, πως στο διάολο κάποιοι που δεν τους μετράς να παίρνουν εκατοντάδες ψήφους; Ποιοι τους ψηφίζουν και γιατί;

Το πιο εύκολο είναι να τον ρωτήσεις, "εσύ με ποια κριτήρια ψηφίζεις;" και τελειώνεις την κουβέντα.

Ο έχων την απορία συνομιλητής σου επιμένει, τότε του ρίχνεις αυτό που κάνει πως δεν ξέρει, την απάντηση, βάζοντας βέβαια μέσα και τη δική σου απορία.


Άκου, είσαι ας πούμε Πρόεδρος Κοινωνικής Επιχείρησης του Δήμου, ξέρεις πόσα λεφτά μοιράζεις, νόμιμα αφού τα πληρώνει η Επίτροπος, μέσα σε ένα χρόνο;

Που να ξέρει ο φίλος, και τι σχέση έχει με τις ψήφους;

Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ.

Έρχεται η υπάλληλος γραμματεύς και σου λέει ότι πρέπει να πάρουμε μπλοκ και καταστάσεις για τη Δημοτική Επιχείρηση, επίσης φθάρηκαν οι μοκέτες και πρέπει να αντικατασταθούν, τα ηλεκτρικά χάλασαν και πρέπει να γίνει και απεντόμωση των χώρων, έχουμε τη γιορτή των ηλικιωμένων και κάποιες αναβαθμίσεις προγραμμάτων.

Συνολικό κόστος αρκετών χιλιάδων Ευρώ.

Σαν Πρόεδρος πράττεις τα νόμιμα, και έρχεται η ώρα της ανάθεσης.

Στη σημερινή φτώχεια, για έναν επαγγελματία που βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης με τα αλλεπάλληλα χαράτσια και τις μόνιμες δαπάνες του, ακόμα και μερικές εκατοντάδες Ευρώ είναι μάνα εξ΄ουρανού.

Ο κύριος Πρόεδρος αποφασίζει που θα δώσει την ανάθεση, το πιο αποκρουστικό κατά τον Prefadoro μέτρο εκμαυλισμού και εξαναγκασμού σε συναλλαγή, ακόμα και με καλή πίστη και επιδίωξη έκπτωσης για το συμφέρον της Επιχείρησης, οι απευθείας αναθέσεις.

Ακόμα και αν ο Πρόεδρος δεν έρθει ποτέ σε επαφή με κάποιον προμηθευτή, πράγμα απίθανο στο μικρό μας τόπο, πέστε μου εσείς που ρωτάτε.

Έχεις τρεις ψήφους, τους δύο για την ενότητα, τον τόπο σου, βάζεις ένα σταυρό στο φίλο, στον κουμπάρο, στην υποχρέωση, στο συγγενή, ποιος από σας δεν θα δώσει την άλλη ψήφο στον Πρόεδρο, στον άνθρωπο που στη δύσκολη στιγμή σου έδωσε ένα κλαράκι να πιαστείς;

Ανθρώπινο και φυσιολογικό θα πείτε, ναι, συμφωνώ, γι΄αυτό φτάσαμε όμως εδώ που φτάσαμε.

Άσε που μπορεί να περάσει όλως τυχαίως από το μαγαζί ο υποψήφιος για να σου πει ότι υπέγραψε το ένταλμα και μπορείς να πας να πληρωθείς.

Έτσι λειτουργεί το σύστημα, μην το ψάχνετε, είπαμε τόσες φορές, τουλάχιστον ο Prefadoros, αν ήθελαν πραγματικά να διορθώσουν και να μεταρρυθμίσουν αυτό το κράτος, θα έπρεπε να ξεκινήσουν από την πηγή της σπατάλης και της πιθανής συναλλαγής που δεν είναι άλλη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μένει η απάντηση στο ερώτημα για τα καθ΄ημάς, "γίνονται αυτά στο Δήμο Ναυπλιέων";

Αυτή την απάντηση ας τη δώσει ο καθένας μόνος του.

Ο Prefadoros θα επανέλθει και με άλλα παραδείγματα και φυσικά με τις οδηγίες προς νέους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά και με τα "Γκανιάν" των εκλογών.

Prefadoros