Από τον Βασίλη Μπόνιο
PHOTOGRAPHER Menelaos Myrillas-Fosphotos
Είναι, με το συμπάθιο, σαν τις αφίσες που κολλάνε οι νταλικιέρηδες στο προσκεφάλι τους μέσα στον θάλαμο της ταξιδιάρας νταλίκας. Είναι για κάποιους από μας οι αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων-στις 18 σοσιαλιαμός, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, έξω οι βάσεις του θανάτου, Ελλάς Γαλλία Συμμαχία.
Είναι ότι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ. Ένας κι ένας. Cult φιγούρες όλοι τους. Mε χαρά θα μπορούσαν να υποδυθούν τον εαυτό τους σε ταινία γιατί είναι παράλληλα και stars. Δεύτερα ονόματα σήμερα, αλλά κάποτε είχαν κασέ που έπιανε ταβάνι. Μια ώρα μαζί τους κόστιζε περισσότερο από ραντεβού με την Μέριλυν Μονρόε. Εκτός από τον συγχωρεμένο τον Ανδρέα κανείς από δαύτους-αλλά και όσους δεν είναι πια μαζί τους- δεν θα μπορούσε να φαντασθεί ότι μια μέρα θα κυβερνούσε την Ελλάδα. Μόνο που όταν καβάλησαν την εξουσία της έδωσαν και κατάλαβε οι μπαγάσηδες.
-Σπαταλήσαμε-οι Πασόκοι- την πρώτη τετραετία για να βγάλουμε γκόμενες, την δεύτερη για να βγάλουμε λεφτά και την τρίτη για να πάμε φυλακή!...είχε κάνει την σωστή διάγνωση ο Στέφανος Τζουμάκας.
Και είναι αλήθεια. Το ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε σε τέλεια κυβερνητική μηχανή-κάποιοι το αποκάλεσαν συμμορία. Σημασία έχει ότι ακόμη και σήμερα παραμένουν Πρωταγωνιστές. Τους χρειάζεται η ΝΔ για να κυβερνήσει, τους αποζητά απεγνωσμένα και τους κολακεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας ξέρει πως, χωρίς πασόκους στα πόστα κλειδιά, το μαγαζί δεν κυβερνιέται. Το Πασόκ και οι άνθρωποί του κυλάει σαν αίμα στις αρτηρίες του κρατικού μηχανισμού. Το κράτος είναι γεμάτο Ροβέρτους Σπυρόπουλους, Φωτόπουλους, Μπαλασόπουλους, Καλφαγιάννηδες-μάγκες πιάστε τα γιοφύρια.
Τιμής ένεκεν το Κουρδιστό Πορτοκάλιαφιερώνει στην "Τέλεια Συμμορία" που μας συνοδεύει από τα εφηβικά μας χρόνια 3 τραγούδια.