Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Όλα για να ΜΗΝ έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ

Από το καλοκαίρι και μετά, όλες οι εσωτερικές λεγόμενες μετρήσεις των κομμάτων, που είναι πολύ πιο αξιόπιστες από αυτές που ανακοινώνονται, δείχνουν καθαρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με 2-3 μονάδες.

Αυτό σημαίνει ότι με τη φοροκαταιγίδα που έρχεται, τους πλειστηριασμούς, την ανεργία και την ύφεση να συνεχίζονται, η διαφορά θα μεγαλώσει και σε συνθήκες προεκλογικής περιόδου εύκολα μπορεί να εκτοξευτεί σε διαφορά 5, 6 ακόμα και 8 μονάδων, ώστε η αυτοδυναμία να είναι πολύ πιθανή.


Εδώ λοιπόν είναι το κρίσιμο σημείο, η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, με τα σημερινά δεδομένα δεν αμφισβητείται, αυτό που έχει σημασία για το πολιτικοοικονομικό και εκδοτικό κατεστημένο των εργολάβων και προμηθευτών του Δημοσίου είναι η πρωτιά να μην συνοδευτεί και από αυτοδυναμία.

Γιατί αν αυτό συμβεί, όσο οι ίδιοι και να το προσπαθήσουν, όσο νερό στο κρασί της και αν βάλει μια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι δεδομένο ότι υπάρχουν δυνάμεις που θα αντισταθούν στην αλλοτρίωση και υποταγή τελικά, στο σάπιο σύστημα που κουβαλά όλες τις αμαρτίες που μας έφτασαν εδώ.

Η ολέθρια εξέλιξη γι΄αυτούς, λυτρωτική για τη χώρα και το λαό, είναι ο εφιάλτης τους και πασχίζουν να την αποφύγουν με τη συνήθη και πρόσφορη τακτική που γνωρίζουν άριστα.

Το ανάχωμα, οι "58", το απόλυτο και αποτυχημένο τίποτα, αυτό που το λέμε Κεντροαριστερά και θα κόψει ψήφους προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ χάνονται και βαλτώνουν στην απαξίωση, κάτι πρέπει να εμφανιστεί σαν καινούργιο, σαν ελπίδα, νάτοι οι "58" αξιοπρεπείς, έντιμοι και έμπειροι, έτοιμοι να μας οδηγήσουν στα πατήματα του χθες, από όπου προέρχονται, για να φτάσουμε μια ώρα αρχύτερα στον πάτο.

Που θα πάει, ένας μη αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να κάνει Κυβέρνηση συνεργασίας, δεν μπορεί να γίνονται συνέχεια εκλογές, το ΚΚΕ λέει όχι και οι άλλες δυνάμεις της Αριστεράς μάλλον δεν θα είναι στη Βουλή, οπότε;

Να ο Μπίστης, ο Ψαριανός, η Χριστοφιλοπούλου, ο Χριστοδουλάκης, γιατί όχι ο Μανιάτης από τα νέα μυαλά, να μην γράψω και άλλους και με βρίσει κάνας Σύντροφος.

Άντε μετά να κάνουν "μαγκιές" οι πρώην Συνιστώσες, οι Πλατφόρμες και οι ελεύθεροι σκοπευτές, ησυχία, έχουμε αναλάβει το ύψιστο καθήκον να ανατρέψουμε το Μνημόνιο, επιτέλους η Αριστερά έγινε Κυβέρνηση.

Και αν ξαφνικά προέκυψε η ανάγκη μιας Κυβερνητικής Κεντροαριστεράς γιατί δεν υπήρξε αντίστοιχα και μιας Κεντροδεξιάς;

Την έχουν ξεγράψει; Μα μόλις πριν λίγο καιρό διακινούσαν σενάρια περί νέου Ευρωπαϊκού κόμματος του Αντώνη Σαμαρά που θα απεγκλωβιζόταν από την Καραμανλική ΝΔ και θα συμμετείχαν και στελέχη μέχρι την Κεντροαριστερά.

Ακόμα και το όνομα "Νέα Ελλάδα" προωθούσαν.

Η πραγματικότητα τους ξεπέρασε, και αυτούς και τους σχεδιασμούς τους.

..............................................................

Οι Καραμανλικοί και Μητσοτακικοί ρίχνουν προς το παρόν ελαφρά πυρά στον Σαμαρά, μόλις χάσει να δείτε τι έχει να γίνει, αυτός στην Πύλο και η ομάδα του Μαξίμου στο πυρ το εξώτερον.

Σταματάω, νομίζω καταλάβατε, κρατείστε την ανάρτηση.

Σύντομα θα με θυμηθείτε.

Prefadoros