Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

"Το ευφυές σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου" και ο Λιμενάρχης Ναυπλίου

Καλά αυτό δεν ήταν Περιφερειακό Συμβούλιο, αυτό ήταν περιβόλι, είχε απ΄όλα, ήταν αποκαλυπτικό και δικαιώνει αυτά που γράφει ο Prefadoros και ας τσαντίζονται μερικοί.

Πάνω απ΄όλα όμως ήταν καταλυτικό, γιατί αποδείχτηκε ότι ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, δεν είχε καμία συμμετοχή στην όλη διαδικασία προώθησης και ένταξης του έργου της Μαρίνας στο Λιμάνι του Ναυπλίου.


Αυτό βέβαια είχε φανεί και στην ξενάγηση, προ μηνός του Γερμανού Πρέσβη στο χώρο που θα γίνει η Μαρίνα, που αντί να την κάνει ο Δήμαρχος την έκανε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, όμως όπως συμβαίνει και σε άλλα θέματα που θίγουν το προφίλ του Δημάρχου, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός των ΜΜΕ φρόντισε να το θάψει.

Να τα πάρουμε από την αρχή, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Τρίπολη, συζητήθηκε και εγκρίθηκε η δημιουργία της Μαρίνας Ναυπλίου με τη διαδικασία της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ΣΔΙΤ.

Όπως θα ακούσετε και θα δείτε στο video, ειπώθηκαν αλήθειες και υπερβολές από τους συμμετέχοντες και με ηχηρή την απουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου.

Δεν ξέρω γιατί δεν πήγε, δεν υπάρχει δικαιολογία, ίσως να θεώρησε ότι θα ήταν κομπάρσος και το απέφυγε.

Κάποια στιγμή θα καταλάβουν και οι πιο πιστοί οπαδοί του, ότι ο Δημήτρης Κωστούρος είναι μάλλον ανεπαρκής ως Δήμαρχος, όπως αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, έτσι απλά.

-- Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικολάκου που εισηγήθηκε το θέμα λέει ότι πρόκειται για "ευφυές σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου" που το προώθησε και φτάνει στη δημοπράτηση.

-- Ο Λιμενάρχης Ναυπλίου κ. Μαρίνος ήταν όχι μόνο αποκαλυπτικός αλλά και ισοπεδωτικός για τη Δημοτική Αρχή, είπε "με τίμησε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με την εμπιστοσύνη του προκειμένου να βοηθήσω, σε αυτό που δε βοήθησαν κάποιοι άλλοι, και λυπούμε που το λέω, και ας γίνω και δυσάρεστος για την περιοχή μου".

-- Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, εκλογές έρχονται και συγχωρούνται οι υπερβολές, μας "κούφανε" τελειώνοντας την παρέμβαση του "τα έργα που κάνουμε σήμερα στο Δήμο Ναυπλιέων και στο Δήμο Άργους Μυκηνών, δεν έχουν γίνει τα τελευταία εκατόν είκοσι χρόνια".

Συμπέρασμα, ότι έγινε για τη Μαρίνα ήταν με την απουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων που θα έπρεπε να ήταν ο πρωταγωνιστής.

Αυτή η θεωρία που πλασάρει ο ίδιος ο Δήμαρχος, που αρκεί να γίνεται ένα έργο άσχετα από το ποιος το κάνει και το ποιος το διαχειρίζεται, πάσχει σοβαρά στο ότι αυτός που το κάνει δεν έχει ακριβή γνώση του χώρου και της κουλτούρας του τόπου αλλά και γιατί όχι, δεν ενδιαφέρεται το ίδιο για τα οικονομοτεχνικά ζητήματα αφού αφορούν άλλους, δηλαδή εμάς.

Πιστεύω κάποια στιγμή να το καταλάβει, αν αυτός δεν μπορεί δεν πάει να πει ότι και ο Δήμος Ναυπλιέων δεν μπορεί, άλλο συνεργασία και άλλο στο περιθώριο.

Κατά τα άλλα, η Περιφέρεια για μια ακόμη φορά καπέλωσε το Δήμο Ναυπλιέων και παρουσιάζεται σαν αυτή να εκτελεί όλα τα έργα σε Ναύπλιο, Άργος και όλη την Αργολίδα, ενώ ο Σπύρος Μαρίνος εξέφρασε και την άποψη του για το χώρο όλου του Λιμανιού.

Πάνω σε αυτό και κλείνοντας, σαφέστατα το Λιμάνι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για χώρος πάρκινγκ, η ένσταση του Prefadorou σε αλλεπάλληλες αναρτήσεις από πέρυσι, που είχαν προκαλέσει και μια καλοπροαίρετη αντιπαράθεση με το Λιμενάρχη, ήταν ότι πρέπει να γίνει χωροθέτηση που να περιέχει σε ένα τμήμα και πάρκινγκ, για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για το αλαλούμ και την προχειρότητα που επικρατεί με το άνοιξε κλείσε χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο.

Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και πάλι γι΄αυτό το θέμα, θέλω να τελειώσω με την επισήμανση ότι οι όποιες αντιρρήσεις εκφράστηκαν για τη Μαρίνα και τη χωροθέτηση της δεν ελήφθησαν καθόλου υπ όψι.

Ενδιαφέρουσες και οι θέσεις του πρώην Νομάρχη Αργολίδας κ. Σαραβάκου, όπως και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γόντικα που μίλησε για μια άλλη αναπτυξιακή λογική.

Και για να μην αδικήσω το Δήμαρχο, από την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου όπου φαίνεται καθαρά η δίκαιη κριτική του Prefadorou :

«Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή ,λειτουργία και εκμετάλλευση της Μαρίνας, τα πράγματα φάνηκε να ξεκαθαρίζουν ,δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και το έργο από φιλόδοξη ιδέα να δρομολογείται προς υλοποίηση. Προφανώς, πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη μέχρι να έχουμε τη δυνατότητα της φιλοξενίας σκαφών. Η ουσία όμως είναι ότι αφενός η Περιφέρεια , με τεχνογνωσία, αναλαμβάνει να ολοκληρώσει τις μελέτες, αφετέρου έχουν βρεθεί δυνατότητες χρηματοδότησης του έργου και υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον. Ο σχεδιασμός μπαίνει σε εκτέλεση πλέον».

Δεν προσθέτω τίποτα.



Prefadoros