Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Παγωμένα χαμόγελα, τον περίμεναν μόνο τα κανάλια

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι περιγραφές του φίλου μου Πολύδωρου Δάκογλου που βγάζουν γέλιο, εκτός από τα σοβαρά ψέματα, για τις επιτυχίες του Δημάρχου και τις νέες μορφές πολιτικού διαλόγου που φέρνει στο Δήμο μας.

Τώρα βέβαια πως αντιλαμβάνονται το διάλογο και τη συζήτηση Δήμαρχος και Εκδότης, όταν δεν απαντούν σε ερωτήματα που τίθενται δημόσια και εμπεριστατωμένα, μόνο αυτοί το γνωρίζουν, αν και δεν χρειάζεται πολύ μυαλό, απαντούν όταν και ότι τους συμφέρει σε ελεγχόμενο ακροατήριο και μονόλογο στα κανάλια.

Μετά την ομολογούμενη από όλους καθοδική πορεία της προεκλογικής δυναμικής του κ. Κωστούρου, σκέφτηκαν να τονώσουν και τους οπαδούς τους με μια περιοδεία σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας ώστε να αναστρέψουν το κλίμα.


Έτσι λοιπόν με ένα εφετζίδικο πρόγραμμα, που εκδόθηκε μέρες πριν, "ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ τους πολίτες του Δήμου να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης".

Πρώτος σταθμός της περιοδείας το Δρέπανο, από τις μεγαλύτερες περιοχές του Δήμου Ναυπλιέων.

Πάνε λοιπόν σήμερα το απόγευμα, ο Δήμαρχος και πέντε-έξι υποψήφιοι Σύμβουλοι, πολίτης να περιμένει κανένας, ούτε κανένας περίεργος.

Μπαίνει σε ένα καφενείο, το γνωστό στην πλατεία, όπου ανυποψίαστοι συνταξιούχοι παίζουν χαρτιά και βλέπουν τηλεόραση, τους διακόπτει και τους χαιρετά, βρίσκει και την ευκαιρία να πει δυο λόγια και να ρωτήσει έναν από τους θαμώνες για να δώσει και κάποιες περίπου απαντήσεις.

Τα κανάλια από κοντά, αποθανατίζουν τις στιγμές του θριάμβου, τέτοια επιτυχία της άμεσης Δημοκρατίας δεν είχαμε ξαναδεί.

Όπως καταλαβαίνετε δεν αντέχει σε σοβαρό σχολιασμό και η νέα ιδέα του κ. Κωστούρου, όσο και αν ο Πολύδωρος σκίζεται.

Να μιλήσουμε λίγο σοβαρά; Είναι δυνατόν ο Δήμαρχος να πηγαίνει για ομιλία-συζήτηση-διάλογο, όπως θέλετε πέστε το και να μην υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ να τον υποδεχτεί και να τον ακούσει; Να τον συναντήσει;

Συγνώμη αλλά και τον άγνωστο πριν είκοσι ακριβώς χρόνια Prefadoro του 5%, όταν πήγε και μίλησε και πέρασε από όλα τα καφενεία στο Δρέπανο, τον περίμεναν και τριάντα άνθρωποι στην πλατεία.

Ο Πολύδωρος Δάκογλου ας ανατρέξει στην εφημερίδα του και αν έχει τα κότσια ας δημοσιεύσει φωτογραφίες.

Ο παμπόνηρος όμως Πολύδωρος, βλέποντας το φιάσκο που έπαθε ο Δημήτρης Κωστούρος στο ξεκίνημα του αγώνα του, θυμήθηκε την τέχνη που ξέρει πολύ καλά, πλήρης αναστροφή της πραγματικότητας, όχι μέτρια πράγματα και μπαλώματα, το άσπρο μαύρο στην ψύχρα και δυο επιλεγμένες φωτογραφίες.

Μόνο που πια, οι παλιές εποχές που υπήρχαν μόνο εφημερίδες έχουν περάσει, το διαδίκτυο και η άμεση εικόνα δεν καλύπτονται εύκολα και εκθέτουν.

Δεν θα ξεπεράσω τον πειρασμό να αντιγράψω το άρθρο που έγραψε άρον άρον ο Πολύδωρος Δάκογλου για το φιάσκο του Δρεπάνου, τέτοια κείμενα αξίζει να διατηρούνται.

"Αιφνιδιάζοντας τις αντίπαλες δημοτικές παρατάξεις ο Δημήτρης Κωστούρος, ξεκίνησε τον ουσιαστικό προεκλογικό του αγώνα, με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα περιοδειών όπου βασικό στοιχείο δεν είναι οι ομιλίες αλλά η προσωπικές συζητήσεις με τους Δημότες για τα θέματα που τους απασχολούν και που η επίλυσή τους θα συμβάλει στην βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους.
Το πρόγραμμα που έχει ως τίτλο «Όλοι μαζί, συζητάμε για τον Δήμο μας», ξεκίνησε σήμερα με επίσκεψη του Δημήτρη Κωστούρου στο Δρέπανο και στο Βιβάρι, όπου συζήτησε με τους καταστηματάρχες, τους πελάτες και τους περαστικούς. Έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούσαν την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου, την παροχή επαρκών ποσοτήτων νερού, την εξέλιξη των έργων που εκτελούνται στην περιοχή και του προγραμματισμού που υπάρχει. Δημοτικοί Σύμβουλοι και υποψήφιοι του συνδυασμού ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, που τον συνόδευαν, σημείωναν τις επιμέρους παρατηρήσεις και προτάσεις των κατοίκων, προκειμένου να κατηγοριοποιηθούν και να ιεραρχηθεί η υλοποίησή τους.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως άλλωστε αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε πως, ο Δημήτρης Κωστούρος είναι εξ ίσου αγαπητός από τις νεώτερες όσο και από τις μεγαλύτερες ηλικίες."

Πολύδωρε είσαι αξεπέραστος, ειλικρινά σε ευχαριστώ μου έφτιαξες τη διάθεση.

Prefadoros

Συγκινητική και η παρουσία γυναικών, του καφενείου.