Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Λιγοστεύουν οι καλημέρες, αυξάνονται οι έπαινοι, διλήμματα και υποκρισίες

Μεσημέρι, ο Prefadoros κάνει τη βόλτα του στο παλιό Ανάπλι, Μεγάλο Δρόμο Πλατεία Πλατάνου, Συντάγματος πια, "γεια σας παιδιά", απόκριση καμία, μιλάμε για γνωστούς σαράντα χρόνων, με κάποιο τρόπο φίλους θα έλεγα.

Προχωράω, με πλησιάζει γνωστή φυσιογνωμία που όμως δεν ξέρω πως τον λένε, "συνέχισε Prefadore, μην φοβάσαι και μην τους παίρνεις χαμπάρι, μόνο εσένα φοβούνται".

"Ευχαριστώ αλλά υπερβάλλεις φίλε μου", "δε νομίζω ότι επηρεάζω τόσο τα πράγματα, απλά σε κάποιους αρέσουν αυτά που γράφω και κάποιοι αναθεματίζουν την ώρα που βρέθηκα μπροστά τους".


Επιστρέφοντας άνοιξα το mail μου, δυο ακόμη μπράβο και καλά λόγια.

Δεν χρειάζεται και πολύ για να την "ψωνίσεις", τόσοι την έχουν πατήσει, αν ερμηνεύσεις λάθος, τις προσωρινές πάντα, αντιδράσεις του κόσμου μπορεί να χάσεις τον προσανατολισμό σου.

Αυτό που είναι σταθερό και αμετάθετο, στην περίπτωση του Prefadorou, είναι ότι υπάρχει ένας κόσμος που χωρίς να τον διαβάζει, χωρίς να ξέρει τι γράφει και πως το δικαιολογεί, επηρεασμένος από αυτούς που έχουν λόγους, πολύ πολύ σοβαρούς θα έλεγα, να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, πείθονται ότι ο Prefadoros είναι ένας κοινός λασπολόγος, συκοφάντης, που προφανώς από κάπου πληρώνεται για να βρίζει και να συκοφαντεί, κυρίως τον Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο αλλά και το Συνδυασμό του.

Βρε δεν πα να τους προκαλώ, τρία χρόνια τώρα, πέστε μου ρε παιδιά μια φορά που έβρισα κάποιον, κάποιον που συκοφάντησα, κάποιον που αδίκησα, μια ανακρίβεια που έγραψα και δεν διόρθωσα, μιαν απάντηση που δεν δημοσίευσα, μια κριτική που δεν την τεκμηρίωσα, κάτι τέλος πάντων που ενόχλησε κάποιον χωρίς αιτία και λόγο.

Ας βγει κάποιος να πει ότι δεν είναι αλήθεια αυτά που γράφω πιο πάνω, κάποιος που έχει παράπονο ότι τον αδίκησα, συγκεκριμένα βέβαια.

Ξέρετε, έχει πλάκα τη στιγμή που ο Prefadoros δεν έχει κάνει κανένα αναιτιολόγητο χαρακτηρισμό ποτέ και για κανέναν, ο Δήμαρχος προσβάλει και χλευάζει επανειλημμένα τον κύριο αντίπαλο του Γραμματικόπουλο αλλά και τον Prefadoro, χωρίς να με κατονομάζει, ηγετικό στέλεχος της Άλλης Πρότασης προσβάλλει και υποτιμά αρχηγό αντίπαλης παράταξης, περίεργα blogs και βαλτοί "ανώνυμοι" λασπώνουν ανενόχλητοι και συκοφαντούν με την ανοχή και την σιωπηλή αποδοχή της λάσπης τους για συμπολίτες, όλοι να αθωώνονται και ο μόνος στόχος να παραμένει ο Prefadoros.

Ας πούμε ότι ο Prefadoros έλεγε για κάποιον πολιτικό του Δήμου Ναυπλιέων, ο "λαϊκιστής", "γραφικός", "εθελόδουλος", "μίζερος", "επαίτης", φαντάζεστε τι θα γινόταν; Θα πέφτανε να με φάνε, όλοι θα λέγανε, όσοι δεν με διαβάζουν βασικά, ότι είμαι λασπολόγος, συκοφάντης, έχω προηγούμενα και επόμενα, είμαι παλιάνθρωπος και βαλτός.

Όταν όμως αυτά τα λέει και μάλιστα εγγράφως, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Μπούκουρης, για το Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Ναύπλιο Νέα Ελπίδα" Χρήστο Γραμματικόπουλο, τι λέτε αγαπητοί συμπολίτες;

Όχι δεν λέμε τίποτα, θα πείτε, αλλιώς είστε υποκριτές.

Ναι υποκριτές αγαπητοί συμπολίτες, στην πυρά ο Pregadoros γι΄αυτά που δεν λέει και στα ωσαννά αυτοί που τα λένε;

Αποφασίστε, αγαπητοί συμπολίτες, δεν υπάρχουν διλήμματα, μόνο συμφέροντα.

Prefadoros