Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Θα φτάσουμε στις εκλογές χωρίς να πάρει θέση ο Γιάννης Μανιάτης;

Πέντε μήνες πριν από τις Δημοτικές εκλογές του 2010, ο Βουλευτής μας και Υφυπουργός τότε στο ίδιο Υπουργείο που σήμερα είναι Υπουργός, έκανε τα πάντα για να στηθεί ένας Συνδυασμός με επικεφαλής κάποιο προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Ναυπλιέων.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να έρθει και σε "ρήξη" με την Ιπποκράτους όταν αυτή αρνήθηκε να δώσει επίσημη στήριξη στην επιλογή του Τάσου Σαλεσιώτη.

Τα αποτελέσματα γνωστά, το σχεδόν αποκλειστικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Σαλεσιώτη και χωρίς επίσημη στήριξη, παίρνει στο δεύτερο γύρο κοντά στο 46%.


Από κει και πέρα, ενώ θα περίμενε κάποιος ο Γιάννης Μανιάτης να στηρίξει αυτό το Συνδυασμό, να του δώσει την πολιτική κάλυψη του εκφραστή της Κυβέρνησης, να χτίσει μια καινούργια άποψη και προοπτική για το Δήμο, χάνεται, εξαφανίζεται, δεν ασχολείται, δεν ακούγεται, δεν μιλάει για το Δήμο Ναυπλιέων, λες και ζει σε άλλο Νομό.

Έχουμε πει πολλές φορές, στη ζωή και πολύ περισσότερο στην πολιτική, τίποτα δεν είναι τυχαίο, η γνωστή από παλιότερα σχέση Μανιάτη-Κωστούρου δεν επιτρέπει στον Υπουργό να στηρίξει το πολιτικοϊδεολογικό του περιβάλλον, χάριν του Δημήτρη Κωστούρου.

Όλοι το γνωρίζουν και κανένας δεν το λέει, η πλήρης προστασία του Υπουργού, από κακοτοπιές, η πλήρης προστασία του Δημάρχου από πολιτικές τοποθετήσεις που δημιουργούν προβλήματα.

Έτσι στο Ναύπλιο έχουμε το παγκόσμιο φαινόμενο και πρωτοτυπία, ο Δήμαρχος να μην έχει πολιτική ταυτότητα.

Δεν μιλάμε για αδέσμευτη Αυτοδιοίκηση και άλλα τέτοια παραμύθια για αφελείς, μιλάμε για τον πρώτο πολίτη του Δήμου που ζητά την ψήφο μας χωρίς να γνωρίζει κανένας τις πολιτικές του πεποιθήσεις.

Μπορεί να πιστεύουν κάποιοι ότι δεν έχουν σημασία, κάνουν λάθος, όλα ξεκινούν και τελειώνουν στην άσκηση της εξουσίας από τα πιστεύω, την ιδεολογία αυτού που ασκεί την εξουσία.

Ξεφύγαμε, ο κ. Μανιάτης λοιπόν, εδώ και τρία περίπου χρόνια, κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει τίποτα στο Ναύπλιο που επισκέπτεται κάθε τόσο.

Θα συνεχίσει έτσι; Δυο μήνες και κάτι μείνανε, δεν θα μας πει ποιον στηρίζει για Δήμαρχο;

Το ερώτημα θα τεθεί, ούτως ή άλλως, η σιωπή του μάλλον δεν είναι και τόσο σιωπηλή, οπότε κ. Μανιάτη;

Κωστούρος και επίσημα; Πάντα σας διέκρινε η ευθύτητα.

Από το αρχείο του Prefadorou, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Prefadoros