Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Καλά βρε Prefadore, τίποτα καλό δεν κάνει ο Δήμαρχος;

Βεβαίως και κάνει, γι΄αυτό έχει εκλεγεί και πληρώνεται από τους Δημότες, υποχρέωση έχει να κάνει, δεν μας κάνει χάρη.

Επειδή στο μικρό, που έγινε αρκετά μεγάλος πια, τόπο μας όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε, καλό είναι κατά καιρούς να θυμόμαστε κάποια πράγματα.

Κατ΄αρχήν η συμμετοχή στα κοινά είναι προαιρετική, κανένας δεν υποχρεώνει κανέναν να συμμετέχει.


Κάποιος που συμμετέχει, ιδιαίτερα όταν έχει θέσεις ευθύνης, είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί με τους προκαθορισμένους κανόνες που ισχύσουν για τη θέση που κατέχει.

Ακούμε το Δήμαρχο Κωστούρο να λέει, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και ούτε πρόκειται να γίνω, κάτι που δεν είναι σωστό και προφανώς εννοεί ότι έχω επάγγελμα να κάνω εκτός του Δημάρχου.

Ο ίδιος ο Νόμος αναστέλλει την επαγγελματική ιδιότητα του εκλεγμένου Δημάρχου, για να ασχολείται μόνο με τη Δημαρχία και πληρώνεται για την ενασχόλησή του αυτή.

Ακόμα και οι Αντιδήμαρχοι παίρνουν άδεια από την υπηρεσία τους και δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Αλίμονο επομένως αν οι Αιρετοί που ασκούν εξουσία δεν έκαναν και τίποτα.

Ο Δημήτρης Κωστούρος, για να δείχνει ότι υπερ-εργάζεται, γυρίζει όλη την ημέρα και δίνει παρουσία σε ότι γίνεται στην πόλη και αυτό με τον μηχανισμό προπαγάνδας που έχει και τις κάμερες να τον ακολουθούν παντού, διαφημίζεται σαν κάτι το εξαιρετικό και αξιοθαύμαστο, πιστεύοντας ίσως, ότι αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος διοίκησης του Δήμου.

Και πρέπει σύμφωνα με τους παπαγάλους και ο Prefadoros να μπει σε αυτή τη διαδικασία προβολής, ότι συμφέρει και αρέσει στην εξουσία.

Να με συγχωρείτε αλλά ο Prefadoros δεν συμμετέχει, έχω τελείως διαφορετική άποψη για τη διοίκηση του Δήμου και κυρίως πιστεύω ότι ένας πολίτης που γράφει δημόσια τη γνώμη του, πρέπει να κάνει κριτική, να αναδεικνύει θέματα και να παρεμβαίνει σε ότι δεν θα ήθελε η εξουσία για τους δικούς της λόγους.

Αλλά είναι πολύ υποκριτικό, γι΄αυτό είπα στην αρχή ότι όλοι γνωριζόμαστε, όταν κάποιοι συμπολίτες και τα ΜΜΕ παριστάνουν ότι ανακάλυψαν ένα Δήμαρχο που βρίσκεται παντού στο δρόμο, στο πρόβλημα.

Να υπενθυμίσω λοιπόν, εκτός του Τσούρνου και Αναγνωσταρά που έκαναν το ίδιο, ότι όταν ήταν Δήμαρχος στο Ναύπλιο, από το 1996 μέχρι το 2002, ο Κώστας Χαραμής, επειδή ξύπναγε πολύ πρωί και πριν πάει στο Δημαρχείο στις επτάμισι με οκτώ, καθημερινά, χειμώνα καλοκαίρι, γύριζε όλη την πόλη και έκανε έλεγχο στους κάδους, τα παρτέρια, τα πεζοδρόμια, τα λουλούδια και ότι άλλο έπεφτε στην αντίληψή του.

Πηγαίνοντας στο γραφείο του είχε όλη την εικόνα της πόλης, έδινε τις κατευθύνσεις και ασχολείτο με τα σοβαρά προβλήματα οικονομικής διαχείρισης, βλέπετε τότε δεν υπήρχαν επιστήμονες οικονομολόγοι στις υπηρεσίες του Δήμου, τα σχέδια των αναπλάσεων και την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων για νέα έργα και μελέτες, χωρίς επιστήμονες μηχανικούς, όπως σήμερα.

Τα λέω αυτά γιατί πάντα γίνονται κάποια καλά πράγματα από μια Δημοτική Αρχή, το θέμα είναι με ποιο τρόπο αυτά γίνονται, πόσο κοστίζουν, με πόση διαφάνεια γίνονται, πόσο χρήσιμα είναι από άλλα που δεν γίνονται, ποιος ευνοείται και αν θα μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα και καλύτερα.

Σε αυτά τα ερωτήματα, ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις και ας μιλάει συνεχώς στις κάμερες.

Prefadoros