Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Μετά την αποχώρηση Πουλά και την αντίδραση Σωτηρόπουλου, κινδυνεύει ο Χειβιδόπουλος;

Μπερδεύτηκαν τα πράγματα, εκεί που ο Χειβιδόπουλος έμοιαζε ακλόνητος και πανίσχυρος, οι κομματικές σκοπιμότητες και οι πολιτικοί σχεδιασμοί του κυρίαρχου Κυβερνητικού κόμματος, της ΝΔ, κάνουν επισφαλή τη θέση του.

Μπορεί ο Χειβιδόπουλος να έχει την πλήρη στήριξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, όμως οι ισορροπίες μπορεί να τον οδηγήσουν στην έξοδο.


Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, από τη στιγμή που η ΝΔ θα στηρίξει τον Τατούλη, εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ στις προηγούμενες εκλογές, είναι λογικό να ζητήσει τους Αντιπεριφερειάρχες για τη ΝΔ, που σημειωτέον δεν χρειάζονται σταυρό, για να ισορροπήσει όσο μπορεί τις αντιδράσεις.

Αυτό κάθε άλλο από εύκολο είναι από τη στιγμή που κάποιοι από αυτούς που θα πάνε ως Αντιπεριφερειάρχες, είχαν συγκρουστεί με πάθος με τον Τατούλη.

Αν για τη Μεσσηνία και την Κορινθία δεν τίθεται θέμα και δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αντιδράσεις, να τοποθετηθούν δηλαδή Αντιπεριφερειάρχες της ΝΔ, για την Αργολίδα και τη Λακωνία έχει ξεκινήσει πόλεμος.

Σκεφτείτε ότι παραδοσιακοί δεξιοί, Νεοδημοκράτες, θα κληθούν να ψηφίσουν στην Αργολίδα, ένα γνήσιο παιδί του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ και πρώην Σύμβουλο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Δεν μου πέφτει λόγος, αλλά το βλέπω λίγο απίθανο, τουλάχιστον για πολλούς.

Να βάλουμε στο παζλ την παραίτηση και αντίθεση του Ανδρέα Πουλά και την σφοδρή αντίδραση του Βασίλη Σωτηρόπουλου, που εκφράζει τη βάση της ΝΔ και που τελικά καθιστούν και από εδώ και από κει προβληματική την αποδοχή ως Αντιπεριφερειάρχη του Τάσσου Χειβιδόπουλου.

Φτάνει η στήριξη σε τοπικό επίπεδο μόνο του Γιάννη Μανιάτη; Η εμφανής και ενεργή του Κωστούρου, που μάχεται και ο ίδιος απελπισμένα να διατηρήσει την εξουσία του και η "μουγκή" του Καμπόσου, αφού έχει τεθεί υπέρ του Τατούλη;

Δεν ξέρω, αυτό που ακούω και νοιώθω είναι ότι η ΝΔ έχει έτοιμο Αντιπεριφερειάρχη, το Βασίλη Σιδέρη, πρώτο σε ψήφους την προηγούμενη φορά και δεύτερο υποψήφιο Βουλευτή, που κανείς δεν θα μπορεί να έχει αντίρρηση, πλην φυσικά των όσων πιστών στο κόμμα του Βενιζέλου έχουν απομείνει.

Η ταπεινή γνώμη του Prefadorou, που πάντα εκφράζω, λέει ότι δεν υπάρχει λύση για τέτοιο συνδυασμό.

Είναι τελείως άλλο πράγμα κάνουμε Κυβέρνηση για συγκεκριμένους λόγους και επειδή η χώρα πρέπει κάπως να Κυβερνηθεί, έστω σαν πρόσχημα και άλλο κάνουμε συμμαχία, ετερόκλητων, μέχρι χτες αντίθετων κομμάτων, για να φτιάξουμε σε τέσσερα χρόνια δυο δρόμους στην Αργολίδα, να μην τελειώσουμε άλλους δύο και από κει και πέρα ουδέν, άντε κάποιες εγκρίσεις έργων των Δήμων από την Περιφέρεια λόγω αρμοδιότητας.

Κανείς δεν θα πειστεί ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από τη ΝΔ για τη σκοπιμότητα αυτής της συνεργασίας.

Αυτά βέβαια που να τα σκεφτούν τα παιδιά του κομματικού σωλήνα που κάνουν κουμάντο και αποφασίζουν, αγνοώντας τα βασικά και παραβλέποντας τα αυτονόητα.

Πόσο μάλλον όταν έρχονται σαν εντολές των σοφών αρχηγών.

Καλά ξεμπερδέματα.

Prefadoros