Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Η σιωπή του Δημήτρη Κωστούρου για το πρόγραμμα "Άθληση για Όλους"

Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, επέλεξε να μην απαντήσει στην ευθεία πρόκληση του συνδυασμού "Ναύπλιο, Νέα Ελπίδα" του Χρήστου Γραμματικόπουλου, για την αδιαφορία ένταξης στο επιδοτούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, "Άθληση για Όλους".

Μόνο που αυτό το θέμα δεν είναι σαν άλλα, απλά πολιτικής άποψης και διαφοράς, μονόλογος στην τηλεόραση, στην ανακοίνωση υπάρχει σαφής αναφορά ότι ο Δήμαρχος "αδιαφόρησε εγείροντας σοβαρά ερωτηματικά" και ότι "έχει υποχρέωση να λειτουργεί χωρίς σκοπιμότητες".

Κανείς δεν θέλει να κάνει συνειρμούς με την επαγγελματική ιδιότητα του Δημάρχου, όμως όταν δεν δίνει απάντηση στο ερώτημα, "γιατί ο Δήμος Ναυπλιέων δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα;", μπορεί ο καθένας να συμπεραίνει ότι θέλει.


Όταν ο Δήμος στερήθηκε του προγράμματος, οι Δημότες έχασαν την ευκαιρία της άθλησης, για την οποία όσοι μπορούν να πληρώσουν την κάνουν στα ιδιωτικά Γυμναστήρια και κάποιοι άνεργοι Γυμναστές θα είχαν δουλειά, τότε κανένας Δήμαρχος, κανένας Κωστούρος δεν έχει δικαίωμα να μην απαντά και να μην δίνει εξηγήσεις.

Εκτός αν νομίζει ότι ο Δήμος είναι μαγαζί του και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Ακόμη όμως και έτσι το ερώτημα παραμένει, αμέλεια ή σκοπιμότητα;

Ας μην κατηγορήσει ο ίδιος ή οι φίλοι του τον Prefadoro για λάσπη και συκοφαντία, ο Prefadoros είναι σαφής και δεν υπονοεί τίποτα, επιμένει μόνο στο ότι οι Αιρετοί έχουν υποχρέωση να απαντούν άμεσα σε τέτοια ερωτήματα που ακουμπούν τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών.

Επομένως και μέχρι να απαντήσει ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, θα παραμένει έκθετος σε κάθε ερμηνεία.

Ειλικρινά περιμένω την απάντηση με την εξήγηση, έστω και "το ξεχάσαμε".

Πόσο υποκριτικό μοιάζει με την ευκαιρία του Μαραθωνίου ο κ. Κωστούρος να μας μιλά για μαζικό αθλητισμό και την ανάγκη άθλησης, την ίδια ώρα που δεν εκμεταλλεύεται ο Δήμος ένα τέτοιο πρόγραμμα, όπως το "Άθληση για Όλους".

Να δώσω και ορισμένα στοιχεία που μπορεί να φανούν χρήσιμα για ένταξη στα επόμενα προγράμματα.

Έγκριση Οργανωτικού Πλαισίου Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους. ΦΕΚ 2527/Β/08-10-2013

Έγκριση θέσεων Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.) που είναι αναγκαίες για την υλοποίηση των Προγραµµάτων Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο) που υλοποιούν οι φορείς − Ο.Τ.Α για τη περίοδο 2013−14. ΦΕΚ B 2613 - 16.10.2013

Οδηγός Διαχείρισης Προγραμμάτων «Άθληση για Όλους»


Η ανακοίνωση της ΝΕΑΣ ΕΛΠΙΔΑΣ του Χρήστου Γραμματικόπουλου

Prefadoros

Υ.Γ. Αντιγράφω από την ανακοίνωση της ΝΕΑΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, "Περιμένοντας την απάντηση του Δημάρχου να σημειώσουμε ότι ήδη έχουν εγκριθεί 10 θέσεις πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής για το Δήμο Άργους-Μυκηνών, 4 θέσεις για το Δήμο Επιδαύρου και 3 θέσεις για το Δήμο Ερμιονίδας για το πρόγραμμα 2013-2014".