Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

"Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως" και κατακόρυφης πτώσης του πολιτικού διαλόγου

Μια πολύ χρήσιμη συνέντευξη έδωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος στο φιλικό του κανάλι TVSUPER και στη Σωτηρία Παπαδοπούλου, όπου επαναβεβαίωσε τον πολιτικό του εαυτό.

Εκεί αναφέρεται το χρήσιμη, μήπως είχαμε κάνει λάθος, όχι, αυτός είναι ο Δήμαρχος μας.


Με ύφος δασκάλου και παντογνώστη, μας ανέλυσε ότι όλα τα θέματα, φυσικά χωρίς αντίλογο, τα ξέρει και έχει απαντήσεις για όλα, τα έχει κάνει καλά όλα, δεν λέει ψέματα όπως οι αντίπαλοί του, δεν συκοφαντεί τους αντιπάλους του, δίνει τη μάχη με μειωμένα έσοδα, οι προηγούμενοι και εσωτερικοί αντίπαλοι τον πολεμούν, μέσα σε δύο χρόνια λύθηκαν και δρομολογήθηκαν τα πάντα, το νερό όπου δεν έχει πάει θα πάει, η αποχέτευση όπου δεν υπάρχει θα γίνει, τα σκουπίδια θα τα ανακυκλώνουμε, περίπου μας είπε ότι η ιστορία του Δήμου ξεκίνησε δυο χρόνια πριν, ξεχνώντας βέβαια να πει ότι έχει πλέον ένα τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό και ένα προϋπολογισμό, όλου του Δήμου, γύρω στα τριάντα εκατομμύρια Ευρώ το χρόνο, που δεν τα είχε κανένας προηγούμενος, ακόμα και ο ίδιος ως συμμέτοχος στη διοίκηση του Δήμου από το 2007.

Θα σταθώ στα περιβόητα 40.000 Ευρώ που "λείπουν" από το πανηγύρι της Ευαγγελίστριας του 2012, πέρασαν δυο χρόνια και κάτω από την πίεση και τις συνεχείς αναφορές, ο Δήμαρχος είπε ότι θα έρθει η ΕΔΕ σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Μάλιστα, μια ΕΔΕ που κρατά δυο χρόνια, μας είπε ο Δήμαρχος ότι και το 2011 τα έσοδα από το πανηγύρι τα ίδια ήταν με του 2012, επομένως γιατί φωνάζουμε;

Για ένα λόγο παραπάνω Δήμαρχε, η καταγγελία έγινε από Σύμβουλο του Συνδυασμού σου, που προφανώς κάτι ήξερε παραπάνω και πολύ πιθανόν το ίδιο να είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια.

Θα δούμε τα παραστατικά και τις ημερομηνίες στην ΕΔΕ και θα τα ξαναπούμε.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της συνέντευξης είναι αυτό για τις απευθείας αναθέσεις, άκρως διδακτικό για τη νοοτροπία του Δημάρχου μας.

Επί της ουσίας βέβαια δεν απαντά, ούτε μας ξαναλέει εκείνα τα περί νόμιμου και ηθικού, ίσως κατάλαβε αυτά που του έγραψα, όμως διανθίζει την άποψή του με νέα στοιχεία και δικαιολογίες.

Κωστούρος: "Το Διαύγεια δε λέει πάντα την αλήθεια"

Τι εννοείτε κ. Δήμαρχε; Τα στοιχεία που αναρτώνται δεν είναι πάντα σωστά; Ποιος έχει την ευθύνη γι΄αυτό; Ποιος αναρτά τα στοιχεία;

Κωστούρος: "Πολλές φορές γίνεται και για πράγματα που πρέπει να κάνουμε αλλά δεν μπορούμε να πούμε"

Εντάξει αλλά ποιος μας λέει ότι δεν γίνονται αναθέσεις, με τέτοια προσχήματα, για άλλες σκοπιμότητες;

Κωστούρος: "Είμαστε πρωταθλητές στη λάσπη, φταίει ίσως η πτώση στην οικοδομή, σε κάποιον περίσσεψε λάσπη, δεν έχει να σοβαντίσει και νομίζει ότι θα μας την πετάει και θα πιάνει"

Εδώ ισχύει αυτό που είπα στην αρχή, δεν μπορείς να ξεφύγεις και πολύ περισσότερο να κρύψεις τον πραγματικό σου εαυτό.

Πολιτικό ήθος, κατηγορούμε χωρίς να ονομάζουμε τον αντίπαλο με υποτιμητικό σχόλιο, ότι μας ρίχνει λάσπη, τη στιγμή που η ίδια η φράση που εκστομίζει ξεφορτώνει τριαξονικό.

Ρίχνει και τη ρυμούλκα και στους πρώην συνεργάτες του, χωρίς ονόματα και πράξεις και βγήκε καθαρός.

Αλλά υπάρχει και υποκρισία, μας λέει:

Κωστούρος: "Για οποιαδήποτε κάποιος έχει απορία να ρθει να με ρωτήσει και να μου πει, τι είναι αυτό, πως δόθηκε και γιατί δόθηκε"

Μάλιστα, πόσες φορές έχει αναρτήσει αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις ο Prefadoros κύριε Κωστούρο; Δεκάδες αναρτήσεις που όλες έχουν σταλεί και σε σας και στο Δήμο και στους συνεργάτες σας, απάντηση καμιά κύριε Κωστούρο.

Ούτε και όταν σας έχει ζητηθεί από τις ελεγκτικές αρχές να μου απαντήσετε, δεν το έχετε κάνει.

Μπορεί να πιστεύετε ότι λέγοντας από τηλεοράσεως ότι θέλετε ή οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν, θα έχετε πολιτικά οφέλη, δικαίωμά σας και αυτό, δικό μου να δημοσιοποιώ την άλλη άποψη, έστω και από το ταπεινό μου Blog.

Επί τη ευκαιρία, επειδή είπατε να ρωτάμε και επειδή βλέπω τον τελευταίο καιρό δίπλα σας τον υποψήφιο Σύμβουλο και παλιό συνεργάτη του Δήμου, κατά δήλωσή σας, κ. Γιώργο Μπουζαλά, μήπως έχετε εξήγηση για το γεγονός ότι πέντε νόμιμες απευθείας αναθέσεις σε διαφορετικούς χρόνους και για πέντε διαφορετικές εργασίες το ποσό είναι το ίδιο, 24.108 Ευρώ; Σας είχα ξαναρωτήσει.

Να και η ανάρτηση.

Βαρετά τα ίδια και τα ίδια, αλλά την ατζέντα δεν την φτιάχνει ο Prefadoros, αν ο Δήμαρχος έχει εξαντληθεί πολιτικά τόσο γρήγορα, εγώ τι να κάνω;

Prefadoros